Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: KAZIK
OSZUKANY
Dodano: 17 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wziołem kredyt na sprzęt spłaciłem cztery raty potem dzwoniąc do banku sigmy wyraziłem chęć spłacenia kredytu gotówką podali mi sumę zapłaciłem po roku okazuje się że mam dług i każdy konsultant mówi o innej kwocie złożyłem reklamacje pisemną poleconym listem z drukami wpłat i telefonicznie czekam na odpowiedz czternaście dni a oni z sigmy przysyłają mi że rata moja wzrosła o 122 zł 133 zł czuje się jak w komedii Barei nie obrażając szacownego reżysera odradzam ten bank
Autor: Michał
Wpis do BIK-u
Dodano: 17 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Odradzam cokolwiek u nich. Zero jakiejkolwiek możliwości porozumienia z Bankiem. Biuro Obsługi Klienta swoje, a ja nadal nic nie wiem. Wpisali mnie do BIKU mimo regularnego płacenia (chyba wszystkich tam wpisują czy płacisz czy nie płacisz). Kredyt zakończono w 2011 roku a ja nadal figuruje i chyba do końca życia już tam będę. ODRADZAM. Skargę do Komisji Nadzoru Finansowego już złożyłem. Podaje ponownie link: https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_bank.jsp
Autor: magda
OSZUKANA
Dodano: 17 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
EURO RTV-SYGMA BANK UWAGA
Autor: Monika
Banda oszustów
Dodano: 16 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od 4 lat mam kredyt, spłacałam terminowo, w okresie dwóch miesięcy tamtego roku miałam zachwianie finansowe, wpłacałam raty po terminie, ale zawsze o tym panienka z info była informowana. Problemy przeszły i do dnia dzisiejszego płace ok, a tu nagle - mam egzekucję komornika nie otrzymując wcześniej ani wypowiedzenia umowy, ani nazkazu zapłaty. Wystosowałam do nich pismo - oni odpisują swoje bla bla bla, wmawiają, iz wszystkie dokumednty listem poleconym dostałam, ale jednak nie mogą przedstawić dokumentu potwierdzającego obiór przeze mnie tych listów poleconych. Napisałm teraz do Mediatora tego banku i od miesiąca Mediator ten milczy, a ja jestem u ktesu wytrzymałości nerwowej. Uważajcie na tych oszustów. Nie dajcie się wmanewrować w ich reklamy i zaproszenia do współpracy. Nie wiem gdzie mam teraz się zwrócić o pomoc. Komornik działa bardzo szybko - do mojej spółdzielni wystosował już zapytanie o mój majątek nieruchomy tzn mieszkanie. W obecnej chwili wpłacam raty na rachunek komornika zgodznie z obowiązującym mnie hormonogramem spłat banku, ale to jak widać mało. Przy okazji koszt dodtakowy za ten cały bałagan mam 3 tyś więcej do zapłacenia.
Autor: Piotr
nie polecam
Dodano: 15 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Nigdy w życiu nie spotkałem się z takim bankiem jak ten nie polecam nikomu tego banku straszne problemy robią jeszcze raz nie polecam.
Autor: Michał
Super pozytyw
Dodano: 14 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Czytając te wszystkie negatywne opinie złapałem się za głowę. Większość błędów popełniana jest ze strony klientów czyli nas samych. Tak jak pisała poprzedniczka klienci wpłacają ratę na styk i myślą że pieniądze dotrą w minutę albo mają niedopłatę myślą że kredyt się sam umorzy..... Ludzie, myślcie logicznie.jeżeli chcecie mieć pewność że kredyt jest zamknięty po prostu do nich zadzwońcie!!! Ja mam już chyba z 4 albo 5 kredyt u nich i jestem baaaaaaaaaaaardzo zadowolony! Sprawa ubezpieczenia, jest niekonieczne. Kiedy biorę coś u nich zawsze zastrzegam że chcę bez i jest ok. I jeszcze raz ponawiam apel, ludzie MYŚLCIE!!!!
Autor: Kris Mars
do ali
Dodano: 13 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
To nie naiwność - to zaufanie do zdawałoby sie poważnej instytucji czyli BANKU. Mnie interesuje że w terminie wyznaczonym przez Bank /na kwicie wpłaty jest data! - zapłaty, jesli ona sie "nie liczy" to BANK powinien wskazywać date 3 dni wcześniejszą bo nie kazdy płaci przelewem bankowym /Z mojego konta znikaja pieniądze. I co mnie obchodzi kiedy BANK zaksięguje wpływ. Taki syn Bank może tak ustawić wpływ na ICH konto , że pieniądze pojawia sie u NICH za dwa-trzy dni i po czasie . Jaka jest gwarancja że nie mam takiej praktyki. Podstęp polega na tym że wskazuje sie date zapłaty zakładając że rata u NICH pojawi sie po terminie, ICH terminie. To nieuczciwe i podłe- sztuczki niegodne poważnej zdawałoby sie instytucji. Nie ma to nic wspólnego obyczajem kupieckim i szacunkiem dla klienta.
Autor: ala
nie czytacie umów
Dodano: 13 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Trochę przeraża mnie naiwność ludzka poajwiająca się w komentarzach. Ludzie w obliczu dodatkowej gotówki lub sprzętu na raty dostają jakiegoś amoku. Przecież w umowie jest napisane: liczy się data wpływu na ICH konto. Jak masz termin na 5 to nie możesz płacić 5 bo najprawdopodobniej u nich będzie to zaksięgowane dzień później albo jeszcze dalej. To, że robiąc przelew kasa znika z twojego konta, nie znaczy, że automatycznie pojawia się u nich. Ludzie wy chyba w ogóle umów nie czytacie, a potem pretensje do "wszystkich świętych".
Autor: JOLA
OSZUKANA
Dodano: 11 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Oszuści Zakupiłam sprzęt na 6 rat przed terminem.DZIŚ PO 18 MIESIĄCACH odzywają się że mam jeszcze spłacić 1500 PLN
Autor: Kris Mars
Żałosne Nieporozumienie
Dodano: 10 lipca 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Odradzam z całego serca.. Zakupiłem na raty sprzęt. Spłaciłem w 6 ratach przed terminem. Termin spłaty 05.03.2012 Przelew z mojego konta w banku 04.03.2012 , potwierdzenie 05.03.2012. Dziś po roku i 4 miesiacach dzwonia do mnie i twierdzą że jestem im winien kase około 1500 PLN bo...nieterminowo wpłaciłem umówionych 6 rat. To skandal że po tak długim terminie dzwonia do mnie z niby zaległosciami, a jeszcze większy że próboją wyłudzić kase że niby nie wplaciłem w terminie. Nie zostawie tak tego - złoże skarge do Urzędu Ochrony Konsumenta i do wszystkich... diabłów.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.