Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: Piotr Żbik
oszustwo
Dodano: 17 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
kredyt na 1199 zł na 6 miesięcy z oprocentowaniem 0%, 1199/6=199.833333 więc po zaokrągleniu wpłacałem 199.83 nie sprawdziłem jednak że ta kwota pomnożona przez 6 nie daje 1199 tylko 1198.98 zabrakło 2 grosze po miesiącu dostaję pismo że mam zapłacić ponad 280 zł. Prawdopodobnie ban się umawia ze sklepami na ustalanie cen z końcówkami 99 taka kwota zawsze podzielona przez sześć zawsze da wynik nie równy i zawsze zabraknie 2-3 groszy. Ten bank tak właśnie zarabia na swoich klientach ( ja już nigdy nim nie będę) bo co to za interes pożyczyć pieniądze i nie mieć nic w zamian za to. Dzwoniąc do banku i rozmawiać z konsultantami ich to nie obchodzi, nawet mówiąc że ja już nigdy więcej nie będę ich klientem i rozwiązuję również umowę na kartę kredytową do nich to nie dociera tam nawet nie ma kierownika albo dyrektora z którym chciałem aby mnie połączono. W ciągu miesiąca z 2 gr. odsetki urosły do ponad dwustu złotych to jest LICHWA.
Autor: Klient do wczoraj
Nie dostaniesz dzisiaj kredytu!?Bo nie i koniec sprawy
Dodano: 10 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Po latach współpracy i rzetelnych spłatach,otrzymuje odmowę na kolejny kred. ratalny bez podania powodu lub chęci wyjaśnienia ze strony banku.Widać pani która tam pracuje,udziela kred .jak ma dobry humor.Przez lata zostawiłem w tym banku ok 50tys zł ,a tu nagle odmowa - 300zł na 10rat.Najlepsze jest to że wszystko się zgadza co jest napisane w opiniach od klientów.Problem jest tego typu że ten bank jest w większości sklepów i nie ma opcji np. zmiany kred. dawcy.To jest jakiś monopolista na kredyty.Ktoś powinien się zainteresować tym bankiem...
Autor: Klient do wczoraj
Nie dostaniesz dzisiaj kredytu!?Bo nie i koniec sprawy
Dodano: 10 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Po latach współpracy i rzetelnych spłatach,otrzymuje odmowę na kolejny kred. ratalny bez podania powodu lub chęci wyjaśnienia ze strony banku.Widać pani która tam pracuje,udziela kred .jak ma dobry humor.Przez lata zostawiłem w tym banku ok 50tys zł ,a tu nagle odmowa - 300zł na 10rat.Najlepsze jest to że wszystko się zgadza co jest napisane w opiniach od klientów.Problem jest tego typu że ten bank jest w większości sklepów i nie ma opcji np. zmiany kred. dawcy.To jest jakiś monopolista na kredyty.Ktoś powinien się zainteresować tym bankiem...
Autor: Marcin
beznadzieja
Dodano: 9 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Niestety ale muszę przyłączyć się do negatywnych komentarzy. To najbardziej niekompetentna jednostka finansowa z jaką miałem nieprzyjemność współpracować. Spłaciłem raty przed terminem, po uprzednim wypytaniu o dokładną kwotę do zapłaty. Wpłaciłem kilkanaście złotych więcej, żeby przypadkiem nie zostały jakieś odsetki. Po czym po miesiącu dostaję przekaz na kolejną ratę :) dzwonie, pytam co to ? pani chwile sie zmieszała i mówi że to opłata za używanie karty kredytowej :)) ale oczywiście niesłusznie naliczona. Pytam więc jak tam sprawa mojego konta, bo miesiąc wcześniej miałem kilkanaście złotych nadpłaty. Pani mówi że konto zostało wyzerowane. Po kolejnych dwóch rozmowach w końcu udało mi się zlikwidować konto. Generalnie - bałagan, naciągactwo i brak konkretnej informacji dla klienta. Ja z tym bankiem nie chcę mieć już nigdy do czynienia.
Autor: Ja:-(
Zaświadcznie
Dodano: 9 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, potrzebowałam zaswiadczenia o tym, że karta została spałacona i jest w trakcie zamykania ponieważ przeZ Sigma Bank nie moge dostać kredytu hipotecznego, Pani na infolinii powiedziała że w ciągu 48 h zostanie wysłane zaświadczenie na mejla. Okazuje się juz mineł 4 doby a tu cisza. Dzwoniąc z zapytanie co z zaświadczeniem inna Pani powiedziała mi ze trzeba na pismie zlozyc dyspozycje i czas oczekiwania 7 dni. Co za bank. Jaki brak kompetencji. Przez bank krzak mój kredyt na zadatkowane mieszkanie wisi na włosku i nikogo z Sigma Banku to nie obchodzi. Myślałam że bank to ludzie, niestety ludzię są tylko wtedy jak bierzesz raty później róbta co chceta. Gorąco NIE POLECAM.
Autor: Marek Faliszewski
Dziwna instytucja bankowa
Dodano: 5 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Otrzymalem niedawno wezwanie od firmy windykacyjnej,ze winny jestem temu bankowi 1100 pln,za umowe z 2008 roku.prwdopodobnie bank ten choduje sobie potencjalnych dluznikow,nie informujac przez lata o drobnym zadluzeniu,czekaja az odsetki od chodowanych dlugow przekrocza np.1000 pln i sprzedaja dlug zaprzyjaznionej firmie windykacyjnej,swietny biznes.Najpierw zaplace a potem oddam sprawe w rece dziennikarzy i prawnikow.Czas zakonczyc ten proceder w Polsce.
Autor: Olka
NIE !!!
Dodano: 2 września 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
tak samo jak wiekszosc mowie zdecydowanie - NIE !!! - dla sygma banku
Autor: jaro
jaro
Dodano: 26 sierpnia 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie radze nikomu brac pozyczki ratalnej z sygma bank! a paniusia co pozytywnie sie wypowiada na temat sygmy, jest pewnie jedna z pracowniczek sygmy bank.
Autor: eszton
sygma
Dodano: 26 sierpnia 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie polecam !oszukali moją mamę zachęcali pięknie do zaciągnięcia kredytu tzw.częsta gotówka do dnia dzisiejszego mama spłaca saldo się nie zmniejsza wręcz przeciwnie zwiększa pisała do banku o wyjaśnienie dlaczego po tylu latach płacenia nic nie ubyło bez odpowiedzi ze strony banku ja im nie daruję sprawę kieruję do U.O.K.iK oraz do K.N.F tak nie może być aby żerowali na ludzkiej naiwności proszę zgłaszajcie takie sprawy do odpowiednich instytucji niech się tym zajmą im nas więcej tym lepiej niech się wszyscy dowiedzą jak Banki traktują swoich klientów lekką rączką rozdawali kredyty nie patrząc na dochody a teraz windykatorami ludzi zastraszają ja wiem jedno moja noga już w żadnym banku nie stanie zgłaszajcie takie oszustwa .
Autor: Marta
CO WY GADACIE
Dodano: 25 sierpnia 2013
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Czytajcie umowy, jak je podpisujecie. Termin macie do 5 czy 20 to wpłacajcie pieniądze tak, żeby w tym czasie były w banku zaksięgowane. A nie czytam komenatrz gdzieś tutaj, że PAN X uważa, że 5 dni zwłoki to NIC. Jak to NIC? Zobowiązałeś się podczas podpisania umowy do danego terminu to spłacaj do tego terminu. A szczególne znaczenie ma to w przypadku kredytu ratalnego 6 miesięcy bez odsetek. NIE PRZESTRZEGACIE UMOWY a potem takie głupoty wypisujecie. Zastanówcie się trochę. Sama jestem zadowolona i spłacam raty w terminie - toteż telefonów nie dostaję.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.