Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: Agnieszka
Ostrzeżenie
Dodano: 27 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Skorzystałam z usług tego banku w maju zeszłego roku, przy okazji remontu łazienki, skuszona ratami 0%. Umowa została spisana na mojego tatę i zastrzegaliśmy od razu żeby nawet nie przysyłali nam karty gdyż nie mamy zamiaru jej nawet aktywować. Niestety karta po jakimś tygodniu dotarła do nas, więc wylądowała w szufladzie razem z kodami nieaktywowana. Niestety po miesiącu zadzwonili do taty na komórkę i w celu weryfikacji osoby automat kazał podać datę urodzenia. Po chwili automat pogratulował mu pomyślnej aktywacji karty. Oczywiście rata przez to się zwiększyła. Pani z infolinii pokierowała nas, żeby wysłać do nich pisemną rezygnację karty na maila. Tak też zrobiliśmy. w między czasie wpłacałam terminowo raty, aż dokładnie 24 grudnia 2013 roku odebrałam od nich monit z wezwaniem do zapłaty całego kredytu inaczej sprawa zostanie skierowana do sądu. Próba reklamacji nie przyniosła skutku mimo, że nie zostaliśmy poinformowani. iż rezygnacja z karty skutkuje zerwaniem umowy. Poza tym wg tego pseudo banku wysyłali do nas wcześniej umowy, ale chyba na inny adres bo do nas nic nie dotarło. Także skończyło się na tym, że umowa została rozwiązana po prawie 2 miesiącach od podpisania a ja wpłacałam raty jeszcze przez pół roku. Stanowczo nie chcę mieć z nimi nic więcej do czynienia i odradzam korzystania z ich usług.
Autor: Sabina
TRAGEDIA
Dodano: 23 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
ZŁODZIEJE, ZŁODZIEJE, ZŁODZIEJE!!!! Uważajcie na nich, spóźniłam się z ratą 2 razy w ciągu całej umowy, naliczyli odsetki, więc zapłaciłam. OK! Ale to, że policzyli o trzy dni więcej, to już nikt nie raczył mi powiedzieć, bo wysłałam kasę w piątek, a sobota i niedziela nie ma księgowania (ale odsetki rosną), no i jeszcze poniedziałek też dodali, bo... mają księgowanie nocne!!! No i najlepszy hit wysłali mi monit 21. listopada, a 21. otrzymali wpłatę, ale i tak wysłali.Niby wpłata przyszła po otrzymaniu przeze mnie monitu. A jak panią zapytałam, czy pismo mogło do mnie dojść 21., to nie chciała udzielić odpowiedzi. DZIWNE...!!! Dodam, że tego pisma nie otrzymałam. No i jeszcze jedno, dostałam od nich kartę, której nie aktywowałam, ale oni chcą ode mnie pismo, że z niej rezygnuję. Niby jeśli nie wyślę pisma, to bez kosztów będzie, ale wyślę poleconym, bo takich wyzyskiwaczy należy się wystrzegać. SPRAWDZAJCIE DOBRZE JAKI BANK UDZIELA RAT.
Autor: gd
OSTRZEGAM
Dodano: 15 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W maju dokonalam zakupow w obi na kwote 670,96 zl skorzystalam z oferty ratalenje czyli BANK SYGMA rozlozyli mi to na 20 rat + ubezpiczenie 127,40 zl . Mialam dokladnie 19 rat po 39,92 i ostatnia rate 39,88 czyli wystarczy policzyc 19* 39,92=758,48 + 39,88=798,36-kwota zakupow czyli 670,96=127,40 czyli dokladnie tyle ile wynosi ubezpieczenie a ONI wydzwaniaj do mnie do grudnia że ratay sa splacone ale ubezpieczenie jeszcze musze zaplacic na kwote 127,40 poniewaz do tych rat ubezpieczenie nie bylo doliczone doodam ze bralam na 20 rat 0,00 % i tak mam na umoiwe . OSTRZEGAM ZLODZIEJE
Autor: bogdan
kpiny
Dodano: 15 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Podpisałem umowę o kartę master card,kartę otrzymałem po kilku dniach,nie dokonałem aktywacji oczekując na pin ,po kilku dniach otrzymałem sms o dokonaniu płatności za kartę ,napisałem do banku prośbę o kontakt trzy dni cisza nie stać ich na kontakt z klientem ,to są kpiny ,potwierdza się opinia,że to bank kogucik
Autor: mkt
OSTRZEŻENIE
Dodano: 14 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Pracują tam studenci bez wyższego wykształcenia, siedzą i wydzwaniają po klienta i paplają wszystko z kartki ni emając pojęcia o tym co mówią i jaki termin jakie ma pojęcie i znaczenie w bankowości. Nie ma z nimi profesjonalnej rozmowy - jeden rzekomy doradca mówi jedno, drugi mówi drugie i trzeci mówi trzecie z tymi ludzmi nie można współpracować bo onie nic nie wiedzą. Ostrzegam przed tym co to sie zwie bankiem. Po spłacie rat żądajcie potwierdzenia zamknięcia kredytu bo inaczej z pewnościąpo roku się do Was odezwą z informacja że jeszcze pani czy pan ma do spłącenia 600 zł. UWAGA. OSTRZEGAM PRZED TYM SZAMBEM.
Autor: niedoszła klientka
umowa
Dodano: 11 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Zdecydowałam się kupić kanapę na raty. WIĘC PODPISAŁAM UMOWĘ z tym bankiem(bo tylko ten był),wieczorem weszłam na to forum i odębiałam po przeczytaniu tych wpisów!!!!Rano pojechałam do sklepu i odstąpiłam od umowy,zapłaciłam gotówką.Trzymam dokumenty i czekam co będzie dalej.Bardzo dziękuje za te wszystkie przestrogi.
Autor: BoomBoom
Nic pozytywnego
Dodano: 8 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Generalnie nie jest to bank który "czuje" ludzi. Jak najbardziej odradzam. Niestety spóźniłem się z ostatnią ratą kredytu 1 dzień (kredyt bez odsetkowy) i bank niestety nie uchylił się do mojej prośby także musiałem spłacić te chamskie odsetki... Od tego momentu biedę pytał sklep jaki bank udziela kredytu (poprzednio EURO AGD). Jeżeli Sygma niestety podziękuje uprzejmie.
Autor: okradziona
BLEBLE
Dodano: 7 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Raty 0% w RTV ,OSTATNIA RATA 05,11,2012 WPŁACIŁAM 03,11,2012 UZNAŁAM ŻE KREDYT ZAMKNIĘTY NIC BARDZIEJ MYLNEGO PO ROKU DZWONIĄ DO MNIE ŻE JESTEM ZADŁUŻONA NA JAKĄŚ DZIWNA KWOTĘ OK.1000ZŁ OPRÓCZ TEGO WEZWANIA DO PŁACENIIA BIEŻĄCYCH RAT KREDYTU.ZADAŁAM SOBIE TRUD POJECHANIA DO PLACÓWKI BANKU W GLIWICACH,ALE NIESTETY NIE UZYSKAŁAM ŻADNYCH KONKRETNYCH INFORMACJI,MOJA WIZYTA ZAOWOCOWAŁA JEDYNIE ZŁOŻENIEM REKLAMACJI ZA POŚREDNICTWEM ,,BUDKI TELEFONICZNEJ,,NA KTÓRĄ DO DZIŚ NIE DOSTAŁAM ŻADNEJ ODPOWIEDZI.NADAL OTRZYMUJĘ WEZWANIA DO ZAPŁATY.NIKT NIE POTRAFI UDZIELIĆ KONKRETNYCH INFORMACJI NIE WSPOMŃĘ O CHASMSTWIE
Autor: okradzionaoplnia
raty
Dodano: 6 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
trzeba sie zebrac inapisac pozew zbiorowy do k n f lub do sadu.dolaczam sie.trzrba ten ptoceder im uktucic.bieedni ludzie cierpia. ja tez padlam ich ofisra ale bede walczyc.prosze kto tylko sie dolaczy do mnie. to nspiszemyten pozew. moze wreszcie przestana okradac ludzi i wyludzac pieniadze. .oszukana podam tel.
Autor: agnieszka
oszukana
Dodano: 5 stycznia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
kredyt 0% w RTV ! ostatnia rata zaplacona z jednodniowym spoznieniem. po polroku zadzwonil sygma bank i bardzo niemila,wrecz chamska pani oznajmila mi ze jestem zadlozona na ponad 600 zl!! odradzam wszystkim uslugi tego banku.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.