Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: Mariola
Szok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dodano: 1 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jak czytam te opinie...to jakbym czytała o swoich potyczkach z tym bankiem .....na widok napisu SYGMA BANK....krew mnie zalewa....... i ciśnienie mi skacze do 300 :/ ....ale znajdę na nich sposób na tych złodziei :(
Autor: Mariola
Karta kredytowa
Dodano: 1 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam.......uwaga na Sygma bank.. dawno już splacilam raty w Awansie.....zrezygnowałam z karty kredytowej a oni nadal naliczają mi opłaty...mimo że karta jest odesłana i nie jestem już jej posiadaczem. każą sobie płacić za cały następny rok.....naciągacze czują się nie stety bezkarni...nie mają oddziałów.....przez telefon niczego nie można załatwić......każdy konsultant mówi coś innego.....pierwszy raz spotykam się z czymś takim, człowiek czuje się bezsilny i bezradny, bo nic nie może zrobić.....proponuję współy pozew do sądu osób pokrzywdzonych przez bank.....są bezczelni i nikogo się nie boją........nie zadawajcie się NIGDY z nimi, bo się nie odczepią.....masakra...szkoda gadać... :(
Autor: FRANCISZEK
UBEZPIECZENIE
Dodano: 1 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
UWAGA NA UBEZPIECZENIA. JAK CHCIALEM ZREZYGNOWAC Z NIEGO TO MUSIALEM JESZCZE MIEC TRZY MIESIACE KARENCJI -I PRZEZ TE TRZY MIESIACE BRALI MI JESZCZE SKLADKI PYTAM SIE Z JAKIEJ RACJI TO JEST SKANDAL . LUDZIE NIE UBEZPIECZAJCIE SIE .SZKODA PIENIEDZY
Autor: Jacek
Karta
Dodano: 1 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, również mam problem z bankiem Sygma. Ponad 2 lata temu w sklepie RTV Euro Agd w Kołobrzegu dokonałem zakupu laptopa w systemie ratalnym , po jakimś czasie na mój adres zamieszkania wymieniony bank przysłał mi kartę kredytową, której do chwili obecnej nie aktywowałem i nie użytkowałem jej. W czerwcu tego roku i lipcu pocztą dostałem druki do zapłaty kwoty 35 zł z jakimś odsetkami , dokładnie nie wiem za co , bo na druku nie jest wyszczególnione, domyślam się, że chodzi o tę kartę. Raty za laptopa spłaciłem dawno temu, nawet przed terminem. Jeżeli ktoś otrzymał odpowiedź z tego banku bądź udało mu się wyjaśnić sprawę podobna do mojej z wymienionym bankiem proszę o wpis. Wysłałem pismo do tego banku, czekam na odpowiedź, a sądząc po wpisach wcześniejszych nie jestem odosobnionym przypadkiem. Wg mnie, a właściwie polskiego prawa karnego poczynania tego banku mogą wyczerpywać znamiona przestępstwa jakim jest oszustwo, ale nie ja jestem od wydawania wyroków. Pozdrawiam Wszystkich "zadowolonych" klientów banku Sygma.
Autor: M.
raty - tak, ale tylko z kłopotliwą kartą..
Dodano: 29 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi w związku ze zgłoszonym problemem. Nie wiem nawet, czy wypowiedzenie umowy zostało przyjęte. Próbowałam kontaktować się mailowo oraz przez Pocztę Polską. Na prośbę kontaktu w tej sprawie nikt się do mnie nie odezwał. Co zabawne nawiązanie ze mną kontaktu w sprawie "nowych przygotowanych specjalnie dla mnie ofert" nie stanowiło dla banku żadnego problemu. Najchętniej, pomimo łatwości uzyskania kredytu, w ogóle nie nawiązywałabym z tym bankiem współpracy w przyszłości.
Autor: anonim
oszukany
Dodano: 28 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mi też po paru latach przypomnieli że trzeba pisemnie zamknąć rachunek i trzydzieści parę złoty muszę zapłacić za obsługę konta. OSZUŚCI I NACIĄGACZE.
Autor: Marcin
Oszuści
Dodano: 25 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Oszuści !!! Nigdy nie korzystałem z tej firmy, pewnego pięknego dnia sprawdzając skrzynkę pocztową przed moimi oczyma ukazała się koperta SYGMY BANK, a w kopercie karta. Po co mi ją wysłali skoro nigdy nie brałem żadnej karty? To jeszcze nic, wczoraj dostałem sms, że moje saldo wynosi 35zł !!! Skąd mieli mój nr? Dodam, że na karta była adresowana do mnie z dobrym imieniem ale ze złym nazwiskiem (przekręcone). Po wykonanym telefonie do tępych pań, nie potrafiły mi odpowiedzieć na moje pytanie skąd ta karta wzięła się u mnie ! Sprawa zakończy się u rzecznika praw konsumentów. Obchodźcie dużym łukiem ten bank !!!
Autor: ogla
do Iwony
Dodano: 24 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
....kobieto musiałaś nie czytać umowy przed podpisaniem, tam jest wyszczególnione wszystko tłustym drukiem: data wpłaty, kwota raty, ubezpieczenie i to na pierwszej stronie.... Sama spłacam w RTV raty i nie mam dodatkowych kosztów tylko cena towaru w 20 ratach x 0%
Autor: iwona
oszuści
Dodano: 22 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Uważam , że to oszuści i naciągacze . W ofercie 20 rat X 0% taka promocja okazuje się że mam teraz do zapłacenia 14% więcej od kwoty zakupu. Trzy razy w różnych miejscach sprawdzałam zapisy umowy bo mi cos nie pasowało, ale każda z Pań (przeszkolonych) tłumaczyła , że to nie tak że to wszystko jest ok. Taka promocje to oni mogą sobie wsadzić... Co innego jak się człowiek decyduje, że bierze na raty i wie, że zapłaci więcej. W tej sytuacji czuję się mocno oszukana i to przez 3 pracowników banku w różnych miejscach. ODRADZAM
Autor: malina2
opinia
Dodano: 21 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
mam wrażenie po lekturze ponizszych wpisów, że nikt nie czyta tego co podpisuje, (zreszta ja tez tak kiedyś robiłam), ale od kiedy zaczełam czytac dokładnie umowy przed podpisaniem to nie mam takich problemówa z drugiej strony jak człowiek bierze kredyt na coś to nie załatwia tego z bankiem bezpośrednio a z pośrednikiem, a za to do końca bank nie odpowiada, mialem kiedyś taki przypadek i w tym banku bardzo szybko to załatwiono, z tym , że trzeba to zgosic, reakcja banku jest naprawde dość szybka, bardzo proszę jak już piszecie na forach, to piszcie w miar z sensem ;) i nie napadajcie na kogoś za włąsne nie dopatrzenia
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.