Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: Józef
naciągacze
Dodano: 19 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
w pełni potwierdzam opinię P. Macieja Naciągactwo, bezczelność i łamanie ustawy o kredycie konsumenckim to norma w tym banku. 5 miesięcy po spłaceniu kredytu dostałem list z żądaniem dopłaty bo ostatnia wpłata została ZAKSIĘGOWANA jeden dzień po terminie. Bezczelne chamstwo i naciąganie klientów. Ten parabank zachowuje się jak w swoich koloniach. Nie dziwię się że je potracili Ale dlaczego KNF nie zrobi porządku z naciągaczami to tego nie rozumiem, przecież nie są francuzami
Autor: Maciek
Naciągacze!!
Dodano: 18 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
posiadam wzięty na raty sprzęt RTV. Raty płacę w terminie tzn najpóźniej 2 dni przed datą uregulowania raty za dany miesiąc. po spłacie kilku rat zaczęły się telefony, że raty płace nie w terminie i że są naliczane odsetki. na szczęście mam dowody wpłaty i nie zapłacę im ani grosza więcej niż kwota. kredytu. Oszuści żerują na klientach by za wszelką cenę wyrwać jaki kolwiek grosz. Pierwszy i ostatni raz podpisałem umowę z tym "bankiem"
Autor: Mirosław
cd.
Dodano: 18 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Jeszcze tylko dodam bo mnie napięli Ci co tak udowadniają że są tacy inteligentni. Więc informuję że idąc po kredyt nie czytam umowy i nikt nie powinien jej czytać. Czytając umowę kredytową na telewizor pralkę czy inna pierdołę bo trzeba zmienić a się niema gotówki wychodzimy na durnia. Dobrze sytuowana i wykształcona prawnie osoba bierze telewizor za 20 tys. Może sobie czytać umowę bo jak nie ten sklep to inny. A jak nie to sobie kupi za 2 czy trzy tys za gotówkę. Ty bierzesz gdzie ci łaskawie dadzą, pomogą, zlitują się bo zepsuła się pralka. Należy czytać umowy gotówkowe bo tam to cię mogą utopić. Provident Cię załatwi na cacy jak nie zrozumiesz że przyjdzie za tydzień a nie za miesiąc. Takie! umowy się czyta ale nie na takie że na 10 czy 20 rat bez odsetek a koszty schowane w ubezpieczeniu. Wszyscy wiedzą że 2 tys na 10 rat bez odsetek to rata 230 zł na 10 miesięcy. Czyli 2300. Po co czytać jak nic nie idzie zrobić jak musisz kupić. Dziwić przy umowie by się dowiedzieć że nie da się zrezygnować z prowizji, ubezpieczeń? Konsument ma być zadowolony że bez odsetek. Sygma tak mi ostatnio wydzwaniał że promocja że tylko dla mnie że 9.9 procent za długoletnią współprace. Rata razy ilość wyszło ponad 15. Kłamią jak zawsze! Nie wziąłem bo nie musiałem. Teraz jest era pożyczek i naciągaczy, wystarczy do telefonu powiedzieć tak. Nie czyta się umów droga pani bo i tak jesteśmy bezbronni. Odstąpienie od umowy tylko ratuje. Czytamy najlepiej jak potrafimy poważne umowy pożyczkowe po które udajemy się do swoich banków. Ktoś może być zadowolony z sygmy jako swojego banku i tam może mieć swoje konto i uczciwy kredyt. Bo tacy co idą po pralkę na raty zawsze są w tyłek kopani. Wszyscy wiedzą że dostać kredyt na 20 tys Problem. Na 100 ty żaden! pozdrawiam!
Autor: Mateusz
porażka nie bank
Dodano: 17 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank po przyznaniu kredytu ratalnego wycofał się.Nie chce udzielać informacji ani osobie,na którą kredyt był przyznany(osoba jest niepełnosprawna)ani opiekunowi prawnemu.Ani tego kredytu wziąć nie można ani się wycofać.Dyskryminacja niepełnosprawnych,żaden konsultant nie potrafi odpowiedzieć na moje pytania.Zaznaczam,że wcześniejszy kredyt był spłacony terminowo.Nigdy więcej żadnych kredytów z Sygma.Przykre doświadczenie.Nie polecam nikomu.
Autor: Zadowolona
bzdury wypisujecie!!!
Dodano: 15 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ludzie co wy za bzdury tu wypisujecie w Sygma mam już spłacone 2 kredyty, a 3 kredyty w trakcie spłaty. Jestem w szoku po przeczytaniu tych postów i absolutnie się z nimi nie zgadzam. Czego wy oczekiwaliście biorąc kredyt, że brać to tak bo dają- a spłacać to nie bo nie mam??? Ja zawsze terminowo płacę raty i nikt nic do mnie nie ma. Po spłacie dzwonię na infolinię i proszę o potwierdzenie pisemne spłaty kredytu, a po kilku dniach przychodzi bez najmniejszego problemu i żadnych opłat nie muszę wnosić! Gdybyście choć raz pofatygowali się przeczytać umowę jaką zawieracie, to byście wszystko wiedzieli- tam jest wszystko opisane. Gdybyście mózgownicą ruszyli to byście wiedzieli co zrobić przy zawieraniu umowy, żeby karty wam niechciane nie przychodziły. Wiedzieli byście również co można zrobić z ubezpieczeniem kredytowym. Ludzie biorąc kredyt trzeba go spłacać i wszystko będzie wporządku!!!
Autor: Paweł
sygma opinie
Dodano: 15 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
jestem ciekawy skad wy bierzecie te wszystkie historie o sygmie, muszą wam z ich wymyslanie niezle płacić, ja i paru znajmomych jestesmy klientami sygmy od lat i nigdy nie słyszałem o podobnych historiaach, wręcz odwrotnie uważam, ze obsługa klienta i zrozumienie jego potrzeb jest nadzwyczajne w tym banku
Autor: klijent
naciągactwo banku Sygma bank
Dodano: 15 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
opłaciłek kwotę zaległości według wytycznych pracownika biura windykacji w trakcie trwania rozmowy z nim kilka dni przed terminem spłaty ( jak określił pracownik takie zadłużenie miało być na dzień spłaty raty, czyli kilka dni później), następnie miałem kilka połączeń tel, że nie opłaciłem zaległości, po złożeniu reklamacji okazało się, że pracownik " jak to pracownik banku określił pomylił się " a połączenia były po to aby usankcjonować naliczenie dodatkowych kosztów, poza tym wbrew ustawie o bankowości i ustawy o szczególnych prawach konsumenta, oraz kodeksu cywilnego bank twierdzi, że ja powinienem płacić za pomyłkę ich pracownika typowe NACIĄGACTWO aby nabić koszty klientowi, jeśli czyta tą stronę ktoś z zarządu banku proszę o kontakt, objaśnię sprawę aby nie było mój num tel 725-772-601 moja opinia jest jedna - TEN PSEUDO BANK TO NACIĄGACZE
Autor: jaaaaa
umowa
Dodano: 14 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
@sabina - no co Ty ludzie nie czytają umów, a potem płaczą. Nie piszę, że ten bank jest jakiś najlepszy na świecie, bo sporo minusów ma, ale ostatnio jak brałem kredyt i stałem ze inną klientką, która miała przeczytać umowę, to cytuję:" Chyba Pani żartuję, że ja będę cokolwiek czytać, niech mi Pani przeczyta, zresztą ja się spieszę." No ludzie litości. Nie ma idealnych banków, ani Klientów.
Autor: ilona
Uwagaaaaa!
Dodano: 14 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
niestety jak mają nasze dane osobowe to kombinują jak wyssać z nas pieniądze ludzie uważajcie czytajcie umowy trzymajcie dowody wpłat bo po 7 latach się odzywają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor: sabina
kredyt
Dodano: 11 października 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
ILU Z WAS PRZECZYTAŁO UMOWE O KREDYT NA RATY PRZED JEJ PODPISANIEM? JA PRZECZYTALAM I CO PRAWDA DUZO KWESTII JEST NIEZROZUMIALYCH, BO TAKI JEST JEZYK BANKOWY, ALE PRZYNAJMNIEJ WIEM ILE PLACE, ZA CO PLACE I W JAKIM TERMINIE MAM PLACIC. CZYTAJCIE LUDZIE UMOWY. CZYTANIE NIE BOLI... POZDRAWIAM TYCH, KTORZY JAK NAJSZYBCIEJ BIORA COS NA RATY I UCIEKAJA DO DOMU W FERWORZE PODNIECENIA Z NOWYM TELEWIZOREM/PRALKA/LODOWKA. A UMOWA? SAMA SIE PRZECZYTA? LUDZIE, BADZCIE PRZYTOMNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.