Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: Andrzej
Wariactow
Dodano: 23 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Też dostałem takiego sms-a dot. 30 zł . W 2012 listownie wypowiedziałem im umowę a kartę którą kiedyś wysłali nie aktywowałem , raty spłacone... o co chodzi - o nabicie w butelkę. Podejrzewam ,że to nie śmieszna akcja marketingowa , którą jednak powinien zająć się UOKiK !!!
Autor: Andrzej
Wariactow
Dodano: 23 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Też dostałem takiego sms-a dot. 30 zł . W 2012 listownie wypowiedziałem im umowę a kartę którą kiedyś wysłali nie aktywowałem , raty spłacone... o co chodzi - o nabicie w butelkę. Podejrzewam ,że to nie śmieszna akcja marketingowa , którą jednak powinien zająć się UOKiK !!!
Autor: justyna
złodzieje,złodzieje
Dodano: 22 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Złodzieje! 30 złotych, fakt małe pieniądze ale co ja może teraz mam co miesiąc opłacać karte, której nie mam?
Autor: justyna
śmieszne
Dodano: 22 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Telefonicznie? To jest śmieszne. Ja usłyszałam że nie mam wyjścia muszę zapłacić a na jaki numer konta nawet nie wiadomo. To co mam się liczyć z tym, że naliczą mi kolosalne odsetki? Pofatyguje się sama do siedziby banku bo to jest nienormalne i rozrzuce te wszystkie ich ulotki. Tylu ludzi bierze sprzęty na raty i nie ma takich problemów jak my. Jakaś żenada!
Autor: XXX
ŻĘNADA
Dodano: 22 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wczoraj dostałam sms-a, tak jak Pani niżej że został wystawiony wyciąg z karty (podany numer), Rata min.30,00, rata przyjazna również 30. Termin spłaty 09.02.2015. Karty nigdy nie dostałam i jej nie aktywowałam. Sygma potwierdzenia otrzymania karty nie ma a aktywacja jest robiona telefonicznie taką informacje uzyskałam. ŻENADA !!!!
Autor: obeznana
złodzieje i tyle w temacie
Dodano: 21 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
wziełam rower na raty za 400 zł rata mce miała wynosic 30 pare zł oczywiscie pani zaproponowała karte i ubezpieczenia z ubezpieczeń korzystałam zawsze w credit agricole oraz ing i były przydatne co najważniejsze miesięcznie ubezp. kosztowało mnie w tych bankach nie wiecej niż 2 zł pani z sigma powiedziała,że opłata za ubez jest symboliczna wiec ok wziełam co się okazało ta symboliczna opłata to 30 zł mce ,dodatkowo bank najpierw wysyła mi sterte wezwan do zapłaty każde z inną kwotą a co najlepsze każdego dnia w skrzync znajdowałam takowe wezwanie chyba korepsondencja seryjna u nich jest w nadużyciu a na samym koncu dopiero prawidłowy rachunek , który powinien przyjść jako pierwszy oczywiście za każde wezwanie doliczają mi koszta do pożyczki ratalnej, dodatkowo zadzwoniłam do banku chcąc poinformować o ewentualnym opóźnieniu w spłacie raty z powodu utraty pracy na co usłyszałam,że ich to nie interesuje jak nie zapłace w terminie doliczą mi odsetki bank ogólnie rzecz biorąc ŻENADA odradzam korzystanie z ich usług z resztą jak widzę po komentarzach to nie tylko ja. jestem tego zdania mam nadzieje,że to już niedługo zniknie z Polskiego rynku i da funkcjonować uczciwym bankom i co jak co,ale na poparcie moich słów mam całe archiwum pism z tego niby banku gdzie czarno na białym udokumentowane są moje słowa odnośnie ich działań więc niech mi tu jakieś cwaniaki nie wypisują,że wyssałam historyjkę z palca pozdrawiam
Autor: justyna
to jest jakaś kpina!!!
Dodano: 21 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Właśnie dostałam sms-a, że został wystawiony wyciąg z karty (podany numer), Rata min.30,00, rata przyjazna również 30. Termin spłaty 09.02.2015. TO JEST JAKIŚ ŚMIECH NA SALI:-) Z JAKIEJ KARTY?? Brałam jakieś dwa lata temu telewizor na raty, wszystko zostało spłacone, karty nie otrzymałam. A tu nagle taki sms. Poczekam czy ta faktura rzeczywiście dojdzie bo może niepotrzebnie się już denerwuje. Ale temu bankowi za te nękanie telefonami, wypełnioną skrzynkę na listy milionami ulotek nie podaruje. Teraz za każdym razem biorąc jakiś sprzęt na raty najlepiej dowiedzieć się z jakim bankiem będzie się miało do czynienia, pojechać do domu sprawdzić co to za bank i albo wziąć albo szukać dalej.
Autor: klient mimo woli
Bank, którego należy unikać
Dodano: 21 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
W 2010 roku dokonałam zakupu na raty w sklepie Komputronik. System ratalny był obsługiwany przez Bank Sygma. Wcześniej o tym banku nie słyszałam i po spłacie 24 rat myślałam, że już nie usłyszę. Otóż byłam w błędzie. Ostatnia ratę spłaciłam w lipcu 2012 roku i przez prawie 18 miesięcy żyłam w błogim przeświadczeniu że sprawa jest zamknięta. W tym miesiącu jednak tj. w styczniu 2015 roku otrzymałam pismo z wezwaniem do uiszczenia brakującej kwoty, której to brak nie pozwala rozliczyć i zamknąć kredytu. Pomijam fakt, że kwota jest wyssana z przysłowiowego palca ale nie takie dziwolągi powstają podczas wprowadzania nowych systemów, zmian kierownictwa etc...błędy i pomyłki zdarzają się. Zastanowiła mnie jednak inna rzecz: otóż jak instytucja finansowa może mieć rzekome deficyty i nie zamknięte stare kredyty przez kilkanaście miesięcy. Jak wyglądały co najmniej dwa roczne zamknięcia bilansu nie wspominając już o kwartalnych czy półrocznych? Miedzy innymi z tym pytaniem zadzwoniłam pod numer podany w otrzymanym przeze mnie monicie ponieważ nie zrozumiałe jest dla mnie, że bank który bombarduje klienta telefonami przy byle okazji nagle w milczeniu czekał 18 miesięcy. W odpowiedzi usłyszałam, że "to nie ma nic do rzeczy, to nie moja sprawa bo są to wewnętrzne sprawy banku" (hic!) Wysłałam moje zestawienie wpłat wraz z potwierdzeniami do działu reklamacji. Czekam na odpowiedź. Jeśli nadal mimo dowodów jakie przedstawiam w moim piśmie Bank ten będzie mnie nękał wydumanymi długami zwrócę się do prawnika i sprawę rozstrzygnie sąd. To samo radzę Wszystkim , którzy mają lub będą mieli podobne problemy z tym czy innymi bankami. Czasami warto zapłacić więcej prawnikom i mieć święty spokój niż żyć w niepewności czy za kolejne kilka miesięcy nie znajdą Państwo w skrzynce kolejnego wezwania do spłaty fikcyjnych rat, kart i czegokolwiek co sobie właściciele banku aktualnie wymyślą.
Autor: Karolina
Naciąganie
Dodano: 21 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Właśnie po 5 latach bank sobie przypomniał że mam u nich kartę i za jej obsługę mam zapłacić, karty nie mam ale telewizor na raty brałam i do głowy mi nie przyszło, że podpisując umowę na raty podpisuje umowę na kartę kredytową. Mój błąd, że nie doczytałam umowy ale myślę że to celowe działanie, bo o tak istotnej sprawie jak potrzeba rezygnacji z umowy po spłacie kredytu to pani w sklepie nie informuje.
Autor: Marika
Rada
Dodano: 20 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Masz kartę kredytową chcesz z niej zrezygnować to kierujesz się do placówki/ punktu obsługi i robisz wypowiedzenie umowy. Co to za problem? a wy kombinujecie i twierdzicie, że nie da się z kart z rezygnować....
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.