Logowanie Rejestracja
Sygma Bank opinie Klientów

Sygma Bank opinie

Opinie o banku Sygma Bank

Sygma Bank - ocena: 1.65 / 5 - liczba opinii 703

Zobacz opinieSygma Bank Polska S.A. jest częścią Grupy BNP Paribas Personal Finance. Specjalizuje się w aktywnym wspieraniu sieci detalicznych poprzez usługi finansowe i pozafinansowe, jak również kredyty ratalne oraz pożyczki gotówkowe.

W opinii klientów bank cieszy się dużą popularnością w sieci

 

 

Opinie klientów o Sygma Bank. Co myślą użytkownicy o Sygma Bank?

Promocja tygodnia w Sygma Bank:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 150 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 15 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Sygma Bank
Dodaj opinię o Sygma Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Sygma Bank (815):

Autor: Ave
problem
Dodano: 28 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Właśnie też otrzymałam pismo do zapłaty za 2014- 32 zł a kredyt brałam w 2009 r.telefonicznie zgłaszałam ,że nie chcę mieć z nimi nic wspólnego ,że konto ma być zamknięte.A tu takie niespodzianki ludziom oferują a karta ważna była do 09/2009 roku.Chyba za reklamy w telewizji trzeba zapłacić i szukają pieniędzy.
Autor: Kasia
złodzieje
Dodano: 28 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Dziękuje Panie Andrzeju, zapłace też za tą karte i wyśle wypowiedzenie ,najlepsze jest to że ja mam zaplacić za karte 2014rok a 5 lat temu mialam do czynienia z tym bankiem daliśmy nabić się w butelkę Pozdrawiam:)
Autor: Andrzej
Wariactow
Dodano: 27 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Regulamin Banku.: Par.6 pkt 5 "Za wydanie i używanie karty Bank pobiera w ciężar limitu roczną opłatę naliczoną z góry." I używanie , a ja jej nawet nie dostałem. Dla świętego spokoju mogę zapłacić te 30 zł , ale jak mam zerwać ( teoretyczną) umowę , skoro nie znam nr karty której nie mam ????
Autor: Andrzej
wariactwo
Dodano: 27 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Pani Kasiu , ja wysłałem poleconym , a Sygma po dwóch miesiącach przelała mi nadpłatę. Od 2012 do dziś (26 .01.2015r - dostałem rachunek na 30 zł) Sygma się nie kontaktowała . Przez ten czas byłem przekonany że temat jest zamknięty. Dzwoniłem na infolinię i tam Pani powiedziała, że to za kartę kredytową!!! Ja jej na to , że umowa zerwana w 2012 , mam od nich rozliczenie a karty kredytowej nie dostałem. Ona- że jest w systemie rachunek na kartę i trzeba płacić. To ja sie pytam , czy mają w takim razie potwierdzenie odbioru karty kredytowej? Ona - że nie , bo karty przesyłają zwykłym listem. Ja zadaje kolejne pytanie - skoro wg. Państwa mam cały czas to konto z kartą , to dlaczego pierwsza oplata jest po 2 latach? Ona - cisza , po chwili info. że moja sprawa trafiła do reklamacji i mam czekać na wyjaśnienie 14 dni. Poczekam , a w przypadku ich upory , temat pójdzie do UOKiK. Składajcie reklamacje , bo to zwykłe naciąganie. Jednocześnie po wyjaśnieniu sprawy proponuje odwołać zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez ten bank!!!
Autor: jacksonek69
sygma+problem
Dodano: 27 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam. W 2009r. zadzwoniłam do banku z pytaniem o kwotę pozostałą do spłaty. Po uregulowaniu tej kwoty sądziłam, że kredyt zamknięto. Niestety w 2012r. przy próbie wzięcia kredytu dowiedziałam się, że mam zły BIK. Po zweryfikowaniu okazało się, że sygmabank wpisał do biku egzekucję na 30zł. W rozmowie telefonicznej uzyskałam informację, że to pomyłka i wszystko jest uregulowane. W raporcie BIK z 2012r. pojawiła się informacja o uregulowaniu zaległości i zamknięciu kredytu, ale niestety z datą 11.2012r. Czy jest możliwość sprostowania informacji w BIK, że wywiązałam się z zobowiązań w roku 2009?
Autor: Ola
pani justyna
Dodano: 27 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
ja nie o karcie tylko o niekompetencji pracowników, pomimo wielu reklamacji oraz skargi do rzecznika bank stoi na stanowisku , że jeśli pracownik banku się pomyli, a klient zrobi zgodnie z jego wskazówkami to jest winny i musi ponieść konsekwencje - oczywiście finansowe. Bank mówi przepraszam i po sprawie, a klienta obciąża opłatami za monity , odsetkami i domaga się spłaty kwoty , z której został wcześniej zwolniony.
Autor: justyna
,.,.
Dodano: 27 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Złóżmy zbiorowy pozew to zobaczą z ilu osób składa się ta jedna osoba.
Autor: ta-sama-osoba
Jedna osoba :)
Dodano: 27 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Ubawiłem się do łez tym wątkiem nawet nie dałem rady doczytać do końca. Przezabawne jest jest jak 1 osoba (zespół?) pracowników Sygmy błyskawicznie odpisuje na negatywne komentarze, w kółko sugerując że to inni są jedną osobą :) I jeszcze pisze ona, że "po stylu łatwo poznać tylko nick się zmienia" To Ciebie łatwo po stylu poznać, dziecinko :) Wędruje do ciebie Złoty Lolcat w kategorii "odwracanie kota ogonem".
Autor: Karol
Unikać tego banku !!!
Dodano: 26 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wraz z zakupami na raty w 2012 roku w sklepie sieci Euro RTV otrzymałem kartę kredytową. Karty tej nie aktywowałem, a co z tym się wiąże nie używałem, a bank przysyła mi opłatę 30 złotych za kartę + 2 złote za wyciąg z karty. Odradzam. NIEUCZCIWA PRAKTYKA BANKU.
Autor: justyna
....
Dodano: 26 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Ale powiedzcie mi na jakie konto mam im te 30 złotych przelać. Tak jak u was, konsultant nie odbiera, żadna faktura nie doszła. I tego jedna osoba nie pisze. Byłam pierwsza, która poruszyła ten temat.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.