Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: bonia
nie polecam
Dodano: 10 maja 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
poszla zamknąć konto firmowe do banku,facet powiedział ze nie da się bezpośrednio tylko przez karte kredytowa która jest darmowa.zamydlil mi oczy i wzielam ta karte.nigdy jej nie aktywowalam i nie uzylam.po 6 miesiącach poszlam ja zlikwidować i okazało się ze musze zaplacic ponad tysiąc złotych .naciągacze i nic wiecej
Autor: Grzegorz
Kredyt + polisa + zagubiony klient
Dodano: 4 maja 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
1) Kiedy jest dobrze - kultura, kiedy powinęła mi się noga, straciłem pracę i miałem problemy ze spłatą raty dzwonili do mnie oraz do współkredytobiorców po 6 razy dziennie (!) domagając się natychmiastowej spłaty. Żeby zaś w ogóle rozmawiać o zaległościach chcieli... żebym najpierw spłacił zaległości! 2) Ubezpieczyłem nieruchomość która jest zabezpieczeniem kredytu przez internet - nie przyjęli cesji domagając się złożenia jej na oficjalnym piśmie z banku, w obecności wszystkich współkredytobiorców. Oczywiście na nic rozmowy i wizyta w oddziale - pracownicy śmieją mi się w twarz. 3) Horrendalne opłaty za korespondencję - wezwania do zapłaty przychodzą do 4 osób (współkredytobiorcy) i za każde pismo osobno naliczają sobie opłaty. 4) Rata kredytu została pobrana z mojego konta osobistego - nie została jednak zaksięgowana na koncie technicznym kredytu. Pieniądze zniknęły choć wpłaciłem je na konto i nawet sam bank tego nie kwestionował - ale nakazał wpłacić jeszcze raz bo nie zostały zaksięgowane na koncie technicznym (na co przecież nie mam wpływu!). 5) Zostałem wezwany do natychmiastowego ubezpieczenia nieruchomości w Toruniu... o której istnieniu nie mam zielonego pojęcia i z którą oczywiście nijak nie jestem związany. Banku to jednak nie obchodzi.
Autor: Artur
Polecam jak najbardziej
Dodano: 21 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Raiffeisen Polbank jest naprawdę dobrym wyborem. Posiadam tam konto od wielu lat, nie spotkały mnie jeszcze żadne przykrości, więc z całą odpowiedzialnościa mogę polecić
Autor: Katarzyna
Lokata bankowa
Dodano: 12 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Dramat !!! Byłam w Oddziale Banku Raiffeisen we Wrocławiu na ul. Piłsudskiego 40 A, aby zamknąć lokatę bankową w euro.Wygląd Pani, która mnie obsługiwała nie był schludny ( pogięta koszula i brak guzika na przodzie koszuli).Nie tak powinien wyglądać doradca klienta, który reprezentuje Bank i jest jego wizytówką. Odniosłam wrażenie jakby ta Pani pracowała tam za karę.Niestety nie potrafiła również zamknąć poprawnie mojej lokaty bankowej i poprosiła abym poczekała w kolejce, bo umówiony był z nią w tym czasie inny klient w sprawie kredytu.Czekałam 30 min. aż zostanie obsłużony ten Pan.Po tym czasie ponownie wróciłam do stanowiska w/w Pani, aby wreszcie mogła załatwić moja sprawę do końca.Bezskutecznie!! Z pomocą przyszedł jej inny pracownik , który za trzecim podejściem wreszcie zamknął moją lokatę.W Banku spędziłam 2,5 godziny i wyszłam z niego bardzo wkurzona.Nigdy więcej nie ulokuje tam swoich oszczędności a ten Bank omijam z daleka.
Autor: TOMEK
UWAGA
Dodano: 11 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
UWAGA WZIĄŁEM KREDYT W TYM BANKU I PODALI MNIE DO SĄDU ŻE NIE PRZYZNAŁEM SIE DO INNEGO KREDYTU WSZYSKTKICH PRZESTRZEGAM PRZED TYM BANKIEM.
Autor: jopel
kredyt konto os
Dodano: 8 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
W raiffie mam kredyt, konto osobiste, z całą pewnością mogę a wręcz powinienem polecić go wszystkim czytających którzy chcą zmienić bank :)
Autor: stradivarius
konto osobiste
Dodano: 6 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
moim zdaniem warto rzucic okiem na wymarzone konto, slyszalem ze niezle warunki jak na obecny rynek, ale szukam jeszcze potwierdzenia
Autor: Natka
konto firmowe
Dodano: 4 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja mam konto firmowe od niedawna - konto dla biznesu, i jestem bardzo zadowolona. nie wiem skąd te negatywne opinie...
Autor: Zbigniew
dobra zmiana tworzy idiotyzm
Dodano: 4 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W banku od ok, 8 lat mam konto firmowe i prywatne. Podobało mi się.Okazuje się, że wpłaty wynagrodzenia z konta firmowego na konto prywatne od lutego już nie zwalniają z opłaty za prowadzenie rachunku bo... są dokonywane z tego samego banku. Kto słyszał o banku, który nie chce mieć obu takich kont u siebie? I dziwię się, że dobra zmiana dosięgła swym idiotycznym działaniem przyzwoity od lat bank Zbigniew Śniegocki
Autor: memer
biznes
Dodano: 4 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
dobra obsługa klienta, warunki prowadzenia konta firmowego jeszcze lepsze (to mnie skusiło), raiffeisen to czołówka jeżeli chodzi o dbałośc o klienta! jestem u was od pół roku ale prędko nie zamierzam się wynieść :p
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.