Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów
Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: jaga
beznadzieja
Dodano: 4 listopada 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
gorszego banku to już chyba nie ma ,
Autor: gość
problem z logowaniem
Dodano: 14 października 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Po raz kolejny problemy z logowaniem - ostatnio to były dwa dni. Dno.
Autor: DNO
Bank oszukuje klientów
Dodano: 30 sierpnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank nie wykonuje dyspozycji klienta. Rozmyślnie wykonuje błędnie dyspozycji, bez jakiegokolwiek poinformowania klienta. Przelewa pieniądze na konta nie wymienione w dyspozycji. Czy to w ogóle jest zgodne z prawem? Nie poczuwa się do odpowiedzialności. Daje pokrętne i mgliste wytłumaczenia, czasem aż tak absurdalne, że trudno słuchać takich bzdur. Koszmar. Nie sposób odzyskać swoich pieniędzy bez pogrożenia sądem.
Autor: Darek
Totalna niekompetencja i olewanie klienta
Dodano: 12 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mam (jeszcze) kredyt na samochód w tym banku. Samochód skradziono, ubezpieczyciel chce wypłacić odszkodowanie a bank zwleka z podaniem danych do ubezpieczyciela już dwa miesiące. A odsetki od kredytu lecą. Ponadto w placówce nic się nie da dowiedzieć o sprawie bo rozpatruje ją "centrala". Odmówiono mi także informacji o danych do kontaktu do "centrali" zasłaniając się ustawą o ochronie danych osobowych. Totalna bzdura. Reasumując ZŁODZIEJE, NIE ZNAJĄCY PRZEPISÓW, BRAK RZETELNEJ INFORMACJI. JAK CHCESZ KRETYT TO JESTEŚ KLIENTEM, JAK WEŻMIESZ TO JUŻ TYLKO ŚMIECIEM. N I E P O L E C A M !!! OSTRZEGAM PRZED USŁUGAMI BANKU.
Autor: Hostian
3 zł / mies
Dodano: 12 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Nie narzekam, płacę 3 zł mies za "wymarzone konto" - za darmo wszystkie bankomaty, wpłatomat w każdym oddziale, darmowe przelewy, czego jeszcze więcej potrzeba? W PKO SA płaciłem 9 zł za prowadzenie konta, rok temu wprowadzili prowizje za wszystkie bankomaty, a wcześniej bez prowizji tylko ich własne albo Euronet, to tylko niektóre ale najbardziej uciążliwe z opłat w PKO SA, który to bank bez przerwy wprowadza nowe albo dodatkowe opłaty. Uciekłem stamtąd po 15 latach i żałuje, że nie zrobiłem tego wcześniej.
Autor: AstonJoe
Zdumienie
Dodano: 26 czerwca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Jestem zdumiony tak dużą ilością negatywnych komentarzy dotyczących usług banku Raiffeisen. Sam jestem klientem tego banku od października poprzedniego roku i mam też wiele innych doświadczeń związanymi z innymi bankami. Na tle konkurencji Raiffeisen wypada bardzo dobrze i nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym odradzać innym korzystania z jego usług.
Autor: Zniesmaczony
Wrocław Bema
Dodano: 23 czerwca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Posiadam (posiadałem) w R... ROR od wielu lat. Zaproponowali mi kredyt gotówkowy. Złożyłem stałe polecenie przelewu za ratę (przelew wewnętrzny) na dzień płatności rat. Po pewnym czasie starając się o kredyt w innym banku, ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mam spóźnienia w płatnościach do raiffeisena. W placówce pouczono mnie, że powinienem pilnować terminów płatności rat ponieważ R... nie księguje w weekendy oraz święta (mimo stałego zlecenia przelewu z ROR raiffeisena). Dyrektor placówki, z kpiącym uśmiechem, jasno oświadczył, że moja ew. reklamacja zostanie negatywnie rozpatrzona i jej nie przyjmie w placówce. Spłaciłem w całości kredyt, zamknąłem konto i gdzie tylko mogę robię czarny PR dla raiffeisen.
Autor: Piotr S.
Fatalna obsługa
Dodano: 13 maja 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Właściwie to niedawno rozpoczęliśmy współpracę z Raiffeisen Bankiem w zakresie otwierania kont dla wspólnot mieszkaniowych. Niestety miało być tak pięknie, "podjedziemy do Państwa i załatwimy konto w jeden dzień" mówiły Panie z oddziały w Gdyni z ul. Władysława 4, jednak ciągle są jakieś problemy a jedna wspólnota od lutego nie ma zakończonego otwierania konta. Tak naprawdę to wina jednej Pani z Banku, która nas obsługuje, jest naprawdę kiepskim pracownikiem, nie potrafi zadbać o klienta, nie odbiera telefonów, prostą rzecz załatwia tygodniami,ciągle pisze, że jest na spotkaniu albo nie było jej w pracy. Naprawdę dziwi mnie to jak można w dzisiejszych czasach tak funkcjonować, jeżeli ja bym tak robił już dawno klienci by od nas odeszli, Pewnie my szybko odejdziemy z tego banku a mieliśmy zamiar otworzyć tam koło 20 rachunków. Najgorzej, że przez jej niekompetencje my musimy się tłumaczyć naszym klientom, że sprawa nie jest załatwiona. Jeżeli jej przełożeni się do mnie odezwą chętnie podam jej nazwisko.
Autor: Grzegorz
Korzystam ale... nowe opłaty pojawiają się niespodziewanie
Dodano: 12 maja 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Załączam jako ciekawostkę moją korespondencję z bankiem: Tytuł Opłata za konto Premium klient Witam, Mam w Państwa banku konto firmowe i osobiste premium, które wymaga comiesięcznej wpłaty min. w kwocie 10 tys. zł. Taka wpłata od zawsze jest realizowana z rachunku firmowego na osobisty premium. Nigdy dotychczas nie była pobierana żadna opłata z tego tytułu. W miesiącu marcu została pobrana opłata za prowadzenie rachunku osobistego. Reklamacja została uznana i kwota została zwrócona. W związku z tym mam pytanie. Czy coś w zakresie traktowania przelewu z rachunku firmowego na osobisty się zmieniło? Wydaje mi się, że zapisy tabeli opłata i prowizji nie zmieniły się w tym zakresie. pozdrawiam bank Szanowny Panie, Uprzejmie informujemy, iż kwota 49zł za prowadzenie rachunku została naliczona zgodnie z Tabela Opłat i Prowizji. Wpływ na Konto Osobiste Klienta stanowi suma zaksięgowanych przelewów przychodzących na Konto Osobiste w danym miesiącu kalendarzowym, z wyłączeniem przelewów z kont prowadzonych w Raiffeisen Bank Polska S.A., których Klient jest posiadaczem lub współposiadaczem, wpłat gotówkowych, w tym w bankomatach Banku, zapadających lokat, wypłat odsetek oraz wypłat kredytów. Wpływy badane są w miesiącu kalendarzowym poprzedzającym miesiąc, w którym następuje pobranie opłaty za prowadzenie konta. Dla wpływów w walucie obcej następuje przeliczenie kwoty wpływu na walutę polską po średnim kursie NBP stosowanym w Banku w chwili dokonania księgowania. Z poważaniem Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta Zespół Telefonicznej Obsługi Klienta Departament Obsługi Klienta i Zdalnej Sprzedaży RaiffeisenPolbank Al. Jerozolimskie 179 02-222 Warszawa klient Witam, Dziękuje za odpowiedź. Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie. Zapytałem czy coś się zmieniło w tym zakresie bo taki zapis był w tabeli opłat i prowizji od zawsze? I czy taka opłata będzie naliczana? Bo jeżeli opłata będzie naliczana to muszę przynajmniej jeden z rachunków przenieść do innego banku. Proszę zwrócić uwagę, że właścicielem jednego rachunku jest podmiot gospodarczy, a drugiego osoba fizyczna. Przynajmniej do lutego 2016 tak to działało. klient I jeszcze jedno. Dlaczego zatem moja reklamacja z poprzedniego miesiąca dotycząca naliczenia tej opłaty została uznana i kwota została zwrócona? Chciałbym po prostu jednoznacznie wiedzieć czy mam się takiej opłaty spodziewać czy nie? I jeszcze raz zaznaczam. Do tej pory opłaty z tego tytułu nie były naliczane. bank Szanowny Panie, Uprzejmie informuje, iż ze względu błędu systemowego nie były weryfikowane wpływy do marca odnośnie przelewów wewnętrznych, wpłat gotówkowych, w tym w bankomatach Banku, zapadających lokat, wypłat odsetek oraz wypłat kredytów. Opłata za prowadzenie konta została zwrócona w miesiącu poprzednim w związku z tym że miało to miejsce po raz pierwszy na Pana rachunku biorąc pod uwagę długoletnią współpracę. Z poważaniem Specjalista ds. Telefonicznej Obsługi Klienta Zespół Telefonicznej Obsługi Klienta Departament Obsługi Klienta i Zdalnej Sprzedaży RaiffeisenPolbank Al. Jerozolimskie 179 02-222 Warszawa klient Swoją drogą nie jest prawdą to co Pan pisze. Kilka lat temu bez świadomości wyłączenia wpłat gotówkowych, wpłaciłem większą część min. kwoty 10 tys. w gotówce. Opłata została za prowadzenie rachunku pobrana co oznacza, że system to zweryfikował. pozdrawiam
Autor: Wojtek
Omijajcie z daleka ten bank
Dodano: 10 maja 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank i obsluga fatalna, opłaty niewiadomo za co. zgłoszenie reklamacji na infolinii trwa godzinami, ale przecież można też wysłać pocztą (PAPIEROWĄ!!!) Dla mnie bank-oszust
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.