Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: barbara
prosze o kontakt
Dodano: 1 września 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
wszystkich,ktorzy posiadali w Polbanku Kredyt Bezpieczny a ktory w wyniku fuzji z calym dobrodziejstwem przejal Raiffeisen prosze aby na tej stronie dali o sobie znac,badz skontaktowali sie tel. 507455200. Barbara
Autor: ciekawski
co sie dzieje ?
Dodano: 1 września 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
jestem zbulwersowana tym co wyprawiaja zlodzieje w Raiffaisen Polbank.Na co czekamy uciekajmy gdzie pieprz rosnie,nie pzwolmy sie okradac !!! Kto ustanowil Kodeks Etyki Bankowej i po co ?? Zwiazek Bankow Polskich ? - co to takiego ? Przykrywka dla zlodzieji zrzeszonych w ich szeregach ??!!
Autor: wznowienie
uczcie sie
Dodano: 30 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Kodeks Etyki Bankowej Dodano: 8 sierpnia 2014r Autor: etyk Kodeks Etyki Bankowej Dodano: 1 tydzień temu W postanowieniach ogólnych Kodeks Etyki Bankowej w pkt 3 mowi: 3.Banki, jako instytucje zaufania publicznego w swojej działalności kierują się przepisami prawa, rekomendacjami Komisji Nadzoru Finansowego, uchwałami samorządu bankowego, normami przewidzianymi w Kodeksie oraz dobrymi zwyczajami kupieckimi. Banki i ich pracownicy oraz osoby, za których pośre dnictwem banki wykonują czynności bankowe, uwzględniają zasady: profesjonalizmu, rzetelności, rzeczowości, staranności i najlepszej wiedzy. Pani Magdaleno Dabrowska,Dyrektorko ds Relacji z Klientami i Reklamacji w Raiffaisen Polbank, polecam lekture i analize calosci zapisow tegoz Kodeksu a nastepnie zgodne z nim postepowanie.
Autor: Kilkuletni Klient
Obsługa klienta i ukryte opłaty
Dodano: 30 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Do jakiegoś roku, Polbank był całkiem przyjemnym bankiem. Natomiast po fuzji, co chwila dowiaduje się o ukrytych dodatkowych opłatach, co do obsługi to kwestia placówki, czasem trafi się na przyjaznych ludzi którzy chcą klientowi pomóc, a czasem na panie z zadartym nosem, patrzące na klienta jak na zło ostateczne (jak by nie miała świadomości, że to właśnie dzięki tym osobą ma pracę). Ogólnie odradzam bank, na rynku obecnie jest wiele alternatyw o znacznie przyjaźniejszym podejściu do klienta i produktach wolnych o kosztów ukrytych.
Autor: załamany klient
ubezp na życie
Dodano: 29 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Po 5 latach od zawarcia umowy o kredyt hipoteczny, wyłudzacze zmuszają do ubezpieczenia się na życie i podpisanie na nich cesji! Macie pojęcie? Powołują się na umowę, ale w umowie nie ma mowy o takim ubezpieczeniu, ale jest to zawarte w decyzji kredytowej, a dlatego teraz się rpzyczepili, z tym, ze ta decyzja była jeszcze negocjowana z dyrektorką banku i stanęło na tym, ze mam się tylko ubezpieczyć u nich w grupowym na 1 rok. I tak było. Ale teraz po 5 latach pewnei zaczeli przeglądac stare dokumenty, bo nie mają już nowych klientów, więc doją starych, i zobaczyli, ze w decyzji o przynanie kredytu jest zapis o tym ubezpieczeniu. Ale rpzecież ta decyzja jest warunkiem przyznania kredytu, skoro go przyznali to znaczy, ze zosały spełnione warunki, nieprawdaż?
Autor: krwiopijce
kredyt hipoteczny
Dodano: 29 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
CAŁKOWITY BRAK KOMPETENCJI I WYŁUDZENIA! Tam pracuja same półgłówki, tkóre tylko potrafię elektronicznie wygenerować pismo i nadać (bez oryginalnego podpisu dyr. tylko jakieś skany). Co kilka miesiecy wysyłają do mnie wezwania i zmuszają do podpisania nowej umowy cesji praw z ubezp nieruchmości, pomi, ze taka umowa byyła podpisana 5 lat temu w 2 jednobrzmiacych egzeplarzach dla każdej ze stron (to bank powinien ją mieć), ale oni po połączeniu banków zmuszają do podpisania nowej. A przed połączeniem banków wysłali pismo, ze polączenie nie powoduje koniecznosci zmiany zawartych umów. Robią inaczej. I nikt nie analizuje, ze już wiele razy wysyłałam wyjasnienia w tej sprawie. Za każdym razem przysyłaja wezwania, jakby nigdy nic. A dlaczego nie żądają podisania nowej umowy kredytowej, przecież też jestz awarta z polbankiem?
Autor: okradziona
ukradli ponad 30.000zl
Dodano: 29 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Tak to prawda ten pseudo bank raiffeisen polbank posiadajacy rekomendacje i zezwolenie Komisji Nadzoru Finansowego kierowanej przez Andrzej Jakubiak Przewodniczący KNF nad dzialalnoscia ktorej nadzor sprawuje Prezes Rady Ministrów Donald Tusk,okadl mnie na oprocentowaniu kredytu bezpiecznego stosujac "nowatorski" na skale swiatowa sposob naliczania odsetek od wykorzystanego limitu przyznanego kredytu. ZLODZIEJE,ZLODZIEJE,ZLODZIEJE,ZLODZIEJE !! Wszystkich,ktorzy maja lub mieli kredyt bezpieczny prosze o sprawdzenie naliczanych odsetek oraz tresci umow w ktorych sa niedozwolone zapisy. ZLODZIEJE MUSZA NAPRAWIC SZKODE !! Napisz tu o swoim problemie i powiadom KNF oraz nadzorce Donalda Tuska. Niech sie wezma do roboty i niech nie mowia,ze nie ma problemu bo jest za malo okradzionych a i kwota jest niewspolmiernie nizsza od tej na jaka nakradl amber gold
Autor: okradziona
ukradli ponad 30.000zl
Dodano: 28 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Tak to prawda ten pseudo bank raiffeisen polbank posiadajacy rekomendacje i zezwolenie Komisji Nadzoru Finansowego kierowanej przez Andrzej Jakubiak Przewodniczący KNF nad dzialalnoscia ktorej nadzor sprawuje Prezes Rady Ministrów Donald Tusk,okadl mnie na oprocentowaniu kredytu bezpiecznego stosujac "nowatorski" na skale swiatowa sposob naliczania odsetek od wykorzystanego limitu przyznanego kredytu. ZLODZIEJE,ZLODZIEJE,ZLODZIEJE,ZLODZIEJE !! Wszystkich,ktorzy maja lub mieli kredyt bezpieczny prosze o sprawdzenie naliczanych odsetek oraz tresci umow w ktorych sa niedozwolone zapisy. ZLODZIEJE MUSZA NAPRAWIC SZKODE !! Napisz tu o swoim problemie i powiadom KNF oraz nadzorce Donalda Tuska. Niech sie wezma do roboty i niech nie mowia,ze nie ma problemu bo jest za malo okradzionych a i kwota jest niewspolmiernie nizsza od tej na jaka nakradl amber gold
Autor: Sebastian M. (Wrocław)
PODZIEKOWANIE
Dodano: 27 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Bardzo serdecznie dziękuję pani Król z placówki z Bema we Wrocławiu. Pani Król zachowała się w pełni profesjonalnie i pomogła mi w sprawie, w temacie której pracownicy innych placówek mnie zbywali. Pani Król po prostu potraktowała (mnie) klienta z pełnym zaangażowaniem i w bardzo trudnej dla mnie sytuacji wielce mi pomogła. TYLKO takie osoby jak Pani Król przyczyniają sie do pozytywnego obrazu marki"Raiffeisen Polbank" w głowach klientów. Pani Król..................... serdeczne dzieki.
Autor: borderline
ZALAMKA
Dodano: 26 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
brak kwalifikacji w delegaturach, przelaczaja cie do oddzialu w warszawie, to graniczy ze sciana berlinska. Biorac pod uwage zlowionych klientow ktorzy nie moga splacic kredytu ze wzgledu na wysoki kurs franka-stosuja chwywty ktore sa karygodne. Za brak kwartalnych obrotow na koncie sotsuja bardzo wykokie kary, sam placilem okolo 2000tys zl. Nastepnie wysokie kary za przeterminowana splate....nie jest to procent tylko mega suma. Polski RZAD powinien zrobic z tym porzadek poniewarz sa to pieniadze ktore powinny trafiac na rozwijanie przedsiebiorczosci w Polsce. Personel jest nie wykwalifikowany, niegrzeczny, bez doswiadczenia. Jesli bierzesz kredyt w raiffeisen-nie rzycze tego najgorszemu wrogowi, polsko obudz sie co ten bank robi w Polsce, nazwe to bezprawiem ktore rzadzi na wlasnych prawach, czy naprawde jakies prawo przyjrzalo sie temu co bank RAIFFEISEN-POLBANK wyrabia na Polskim rynku.......NIE BIERZCIE PORZYCZEK, NIE ROBCIE LOKAT W POLBANKU!!
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.