Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: kozik
Dramat
Dodano: 21 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Posiadam niestety w tym "banku" kredyt w nieszczęsnych frankach, dziś zadzwoniłem pytając, czy bank będzie respektował ujemny LIBOR - niemal zostałem wyśmiany - NIE bo jednostronnie zmieniona umowa przez bank mówi max o 0 stawce. Nie wspominam o ich "systemie" internetowym, oraz o tym, że prosta sprawa jak zmiana adresu do korespondencji to megaproblem. Co do LIBOR to dziwne bo w prasie publikowano, że R-P po spotkaniu u Szczurka ma to respektować. To nie bank! To jakaś szemrana kasa!!!
Autor: sylwia
uwaga na problemy po połączeniu
Dodano: 20 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
szczerze radzę każdemu kto miał produkty typu kredyt bezpieczny czy też kartę kredytową sprawdzić swój bik, gdyż coś nie zadziałało po połączeniu się Polbanku z Raiffeisenem ,wpłaty dokonywane na powyższe zobowiązania sa nie widoczne dla nowego systemu(mimo,że są terminie wpłacane)co za tym idzie sprawdzasz swój raport bik a tam tragedia...mimo regularnych wpłat mam 90dni a tam opóżnienia, w kredycie bezpiecznym naliczane odsetki karne mimo co miesiecznych wpłat(dwa mce reklamacji by w końcu to uznano).dramat jeśli chodzi o kopmetencje pracowników(3 krotnie dostarczana polisa z cesją do banku do kredytu hipotecznego)i co gorsz jako jeden z banków nie chce uznać -liboru///uciekać jak najdalej
Autor: David
Należne uznania z RaiffeisenPolbank - „Cashbaku” oraz „Podwyżka Wynagrodzenia"
Dodano: 20 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeśli nie otrzymujecie należnego „Cashbaku” oraz „Podwyżki Wynagrodzenia” zgodnie z warunkami promocji „Wygodne Zarabianie” posiadając Konto Osobiste Wygodne to zapraszam do kontaktu pod adres e-mail sylen7@poczta.onet.pl Bank uznał moją reklamację za zasadną i zaksięgował na moim rachunku należne pieniądze za cały okres trwania promocji. Posiadając Konto Osobiste Wygodne od dnia 01 stycznia 2014 r. do dnia 31 sierpnia 2015 r. włącznie Bank RaiffeisenPolbank powinien wypłacać Wam należny „Cashbak” oraz „Podwyżkę Wynagrodzenia” jednak w wielu przypadkach tak nie jest zwłaszcza dla osób które zostały przesunięte z Banku Polbank do Banku RaiffeisenPolbank. W ten sposób Bank RaiffeisenPolbank zaoszczędził do tej pory ok. 50 milionów zł które jeszcze da się odzyskać. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na adres e-mail sylen7@poczta.onet.pl podam szczegóły sprawy/reklamacji oraz jej numer na który trzeba się powołać co prawdopodobnie ułatwi pozytywne rozwiązanie sprawy i odzyskanie należnych pieniędzy.
Autor: Ewar
ZŁODZIEJE!!
Dodano: 20 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Złodzieje, kłamcy, kierowniczka placówki kłamie jak bura suka a jak im powiedziałem że ich kłamstwa są ponagrywane to mi odpowiedziała że i tak nie mogę tego udowodnić. Reklamacja rozpatrywana ponad 100 dni, a odseteczki się naliczają... Złodzieje, naciągacze, kłamcy, laiwranci że HEJ.
Autor: ilunka
banki
Dodano: 16 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
hej, każdy ma inne doświadczenia z tym związane. Poczytaj jeszcze opinie na goowork i sama zobacz jak jeszcze może być http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,72
Autor: Adam kostyra
unikac jak ognia
Dodano: 14 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W życiu takiego syfu jak w tym banku się nie spodziewałem. Posiadałem kartę kredytową do której miały przychodzić wyciągi na maila jednak nie przychodziły ponieważ jakiś "pracownik" pomylił maila ( bzdura ) naliczano mi więc jakieś opłaty za nieterminowe wpłaty a że nie mogłem sprwadzić salda i tego czy coś zalegam czy nie bo numer tel też wprowadzono nie ten więc wysłano mnie do windykacji o rzekome 30 zł ... które wzrastało o kolejne naście złoty i tak bez końca. Idioci z firmy windykacyjnej od syfu pod nazwą Polbank blokowali mi w pracy tel po 30 minut sapiąc do tel bez powiedzenia słowa. Wizyty w banku odkręcanie problemu, spłaty, przeprosiny ze strony miłych ( o dziwo mili ludzie tam też pracują ) Pań w placówce w Częstochowie, karta zamknięta .. UFFF. Jednak jakież było moje zdziwienie gdy po roku okazało się że ten syf się wcale nie skończył bo idioci z Reiffeisen wpisali mnie do BIK a banki wciąż "widzą" że mam w tym burdelu aktywną kartę kredytową. OMIJAĆ szerokim łukiem,
Autor: Klient
Koszmar!
Dodano: 11 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Dotyczy: Bankowość elektroniczna Było tragicznie za czasów Polbanku. Teraz jest tragikomicznie. Jestem gotów poświęcić sporo pieniędzy, żeby się z nimi rozstać. Zarzut: dlaczego nie mogę zgłosić swojego zarzutu (bardzo specyficznego i uciążliwego) normalnym kanałem? Dlaczego nie mogę wycofać niezrealizowanego przelewu? Czemu byłem tak głupi i wziąłem kredyt w banku z najgorszym i najgłupszym systemem bankowości elektronicznej? Bo zostałem okłamany - kiedy miał przyjść Raiffeisen, miało być lepiej. Jest równie źle. Uciekam, byle dalej.
Autor: Rafał
ZGROZA - omijać z daleka !!!
Dodano: 5 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Spłacam kredyt hipoteczny w tym banku. Przestrzegam potencjalnych klientów: Raiffeisen należy omijać z daleka. Kredyt wziąłem przy bardzo korzystnym oprocentowaniu a potem oprocentowanie szło już tylko w górę. Bank tylko czycha na jakiekolwiek opóźnienia w spłacie, lub dostarczeniu dokumentów. natychmiast wysyłane są pisma przypominające za 35 ŻŁ !!!! albo 50 zł. Pracownik w Opolu przekonywał mnie, że mają bardzo niski spreed i dobry kurs franka. A ja zamiast sprawdzić uwierzyłem i dałem się obdzierać przez kilka miesięcy. Trudno znaleźć bank z droższym frankiem niż w Raif. To jest bank dla frajerów - ja nim jeszcze jestem ale na szczęście tylko do października :)
Autor: nik
silna5
Dodano: 2 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
straciłem 1,5tys,na lokacie a miało być 20% zysku .Zło.....je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor: Robert
r dealer
Dodano: 2 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank oferuje platforme do wymiany walut. W placówce bardzo zachwalana, że można wymienić po korzystnych kursach itp. Co się okazuje wcale nie są korzystne!!Rzekomo różnica 1 grosza na cinkciarz.pl a w banku okazuje się różnicą 20 gr na korzysć banku. Platforma jest produktem banku i to bank ma mieć dobrze a nie klient.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.