Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: Daria
Najgorszy bank
Dodano: 5 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mam kontakt z bankiem tylko dlatego, że potrzebowałam kartę kredytową Wizz do zbierania punktów. Jest to najgorszy bank, z jakim miałam do czynienia. Nie dostałam odpowiedzi na reklamację, po miesiącu, po kolejnej reklamacji, uwzględnili ją (a nie wywiązali się z własnej umowy z klientem i potrzebowali tyle czasu, by to stwierdzić), ale mnie o tym nie poinformowali, zorientowałam się z wyciągu po 2 miesiącach.Pracownicy w oddziałach nie mają dostępu do informacji, przyjmują tylko reklamację i wysyłają, nic nie wiedzą, jaki jest stan, kto się tym zajmuje. Jedyny kontakt w sprawie karty wizz i punktów jest przez infolinię. Właścicieli karty Wizz jest dużo, w kolejce do konsultanta można czekać i godzinę, innej drogi otrzymania informacji nie ma. Bank nie wywiązuje się też z własnego regulaminu. całe szczęście, że mam tylko kartę, jak Wizzair zmieni bank, uciekam.
Autor: Gdańszczanin
Totalna porażka
Dodano: 5 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Tragiczny bank. Polbank był fatalny, a po teraz Raiffeisen, który go przejął to już totalna porażka. Zwyczajni oszuści. Ale czego można się spodziewać po Austriakach.
Autor: Marcin
Ujemny Libor
Dodano: 4 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Czy ktoś może odpowiedzieć jak to jest z tym ujemnym Liborem w tym banku? Czy muszę czekać na nowy harmonogram w którym będzie uwzględniony czy będzie może jakaś aktualizacja obecnego?
Autor: Stach
Kredyt Bezpieczny
Dodano: 3 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam i błagam o pomoc w 2009 zaciągnęłam w POLBANKU kredyt BEZPIECZNY na sumę 40 000. Biorąc kredyt, Pani mi ładnie wytłumaczyła, że taki kredyt to taki w którym "co miesiąc kwotę raty reguluję sobie sama, najmniejsza kwota to 720,00zł." Więc takową kwotę im regulowałam każdego miesiąca. Przy przypadkowej wizycie w banku w 2011 roku (chciałam dowiedzieć się kwoty pozostałości zadłużenia) dowiedziałam się że kredyt ten z nazwy jest tylko bezpieczny a w rezultacie udzielono mi kredytu ODNAWIALNEGO. Terminowe regulowanie rat w kwocie 720 zł pokrywają tylko odsetki a kwota do spłaty pozostaje bezzmienna (dalej ciąży nade mną 40 000 pomimo prawie 3 latach terminowej spłaty) Błagam o pomoc co mogę zrobić i o co się ubiegać by raty pokrywały odsetki i zobowiązanie. I czy wpłacone już prawie 26 000 można zakwalifikować na spłatę długu. W chwili obecnej do końca życia płacić będę 720 zł a kredyt nie będzie pomniejszany. W banku zaproponowano mi tylko zaciągnięcie kolejnego kredytu by spłacić ten ale po pierwsze nie mam takiej zdolności kredytowej a po drugie kredyt 40 000 wywołuje do spłaty kolejne tyle :(
Autor: Jan
Nul
Dodano: 3 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Kredyt bezpieczny nigdy wiecej ..przestrzegam
Autor: Waldemar
Paranoja z ratami elastycznymi
Dodano: 31 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Totalny bałagan, brak obiegu informacji, próba wyjaśnienia kwestii spornych to wędrówka po krainie absurdu, idziesz do niekompetentnego człowieka (oddział, placówka), który dzwoni do niekompetentnego człowieka, który ma rzekomo przekazać sprawę kompetentnemu człowiekowi, i tak czekasz i czekasz i czekasz, aż w odpowiedzi dostajesz informację że oczywiście twoje zastrzeżenia są zasadne, skladasz więc dyspozycję, bank ją zatwierdza, poczym na koncie robi ci co chce, miał nie pobierać raty, pobrał połowę, trudno powiedzieć dlaczego, dyspozycja dotyczyła całej raty, więc mogli się zgodzić (co uczynili), lub nie, ale w żadnym wypadku nie powinni realizować dyspozycji nie złożonej (obniżenia raty o połowę), od tego czasu minął miesiąc a ja dalej nie wiem, o co chodzi, to tylko fragment dużo większej układanki, rozwazam wystąpienie na drogę prawną, bo mam dość tej paranoi, sprawa dotyczy rat elastycznych w kredycie hipotecznym, może w ostatnim czasie ktoś też miał problemy z tymi ratami, prosze o kontakt na adres waldemar.szaw@onet.pl, może razem będzie nam łatwiej coś zdziałać.
Autor: klientka
Niekompetencja , paranoja omijać szerokim łukiem
Dodano: 30 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam wszystkich czytających opinie na temat Raiffeisen Banku włosy stają dęba:-) Niestety miałam styczność z tym bankiem. Ponad miesiąc czasu usiłowałam zmienić numer telefonu do bankowości internetowej - skutek - żaden z konsultantów nie pomógł mi, wręcz przeciwnie każdy zbywał mnie i mówił co innego... Zdecydowałam się zrezygnować z usług tego banku... mam nadzieję, że rezygnacja będzie uwzględniona i nie pociągnie za sobą konsekwencji finansowych a ja nie będę musiała kolejne dziesiątki razy dzwonić i dopominać się... Zakładając konto nawet przez chwilę nie pomyślałam, że będę mieć tyle problemów....Nigdy nie spotkałam się z takim zachowaniem jak Raiffeisen Bank mnie potraktował....Szczerze odradzam!!!!!!!!!! Czytając tutaj te wszystkie opinie doszłam do wniosku,że bardzo dobrze postąpiłam zeszłaby na mnie jeszcze większa lawina problemów. Co prawda byłam tylko miesiąc czasu klientka banku ale o ten jeden miesiąc za długo.
Autor: sara
AHA?
Dodano: 29 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
TRZEBA BYŁO BRAĆ KREDYT HIPOTECZNY W PLN , NIE BYŁOBY TERAZ PROBLEMU , JAK PŁACIŁO SIĘ NISKIE RATY I WYŚMIEWANO Z KREDYTOBIORCÓW W PLN TO BYŁO OK? ZAWSZE MOŻNA PRZEWALUTOWAĆ ALBO PRZENIEŚĆ DO PKO?
Autor: sasza
syf
Dodano: 23 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ujemny LIBOR ? Złodzieje, niech zaniżą spreed i zobaczą jak to się robi w PKO
Autor: rega
koszmar
Dodano: 22 stycznia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten Bank to porażka.Jak tylko możecie to omijajcie go szerokim łukiem. Na każdym kroku chcą jak najwięcej z klienta ściągnąć kasy. Kursy walut mega drogie!!!
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.