Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: Monika
Raiffeisen Polbank niszczy mi życie!
Dodano: 13 października 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zapoznajcie się z tą historią i z DALEKA od tego banku. W tej chwili jesteśmy oboje z mężem leczeni z powodu głębokiej nerwicy (mąż miał myśli samobójcze) a przyczyną takiego stanu rzeczy jest poczucie skrzywdzenia przez bank i brak reakcji różnych instytucji państwowych na jawną niesprawiedliwość i łamanie prawa przez bank. Głęboko wierzymy, że nasza prośba zostanie zauważona i zbadana dogłębnie bo szukaliśmy pomocy w różnych miejscach między innymi biurach poselskich i nigdzie takiej nie otrzymaliśmy. Poniżej zamieszczam opis sprawy. 1. 4.06 2008 - podpisaliśmy umowę kredytową z ówczesnym EFG Eurobank Ergasias S.A. Kredyt indeksowany do waluty obcej 250 000 PLN. Zabezpieczenie: mieszkanie na ul. Al. Zjednoczenia 3/9 m 126 w Warszawie 2. Pieniądze z kredytu wykorzystaliśmy na zakup mieszkania w Olsztynie bo tam się przeprowadziliśmy. 3. 9.09.2008 po sprzedaży mieszkania w Warszawie złożyliśmy dyspozycję spłaty całkowitej kredytu. Pracownik banku podała nam sumę w PLN i uprzedziła o różnicy kursowej więc uwzględniliśmy to przy przelewaniu środków. Prawdopodobnie w tym momencie zostaliśmy wprowadzeni w błąd przez pracownika banku. 4. Dyspozycja została zarejestrowana w centrali banku dopiero 15.09. 2008r. Zgodnie z umową bank miał 7 dni roboczych na realizację dyspozycji czyli do 18.09.2008. Do 7.10.2008 roku nie otrzymaliśmy żadnej informacji pisemnej od banku pomimo wielokrotnych wizyt osobistych oraz emaili, informowano nas, że wszystko jest w porządku i że centrala musi mieć czas na zamknięcie kredytu. 25.09.2008r otrzymaliśmy ustną informację , że kredyt został przeliczony 24.09.2008 i że brakuje 5000 PLN więc natychmiast tego samego dnia wpłaciliśmy 6000 PLN. Kredyt nadal nie został zamknięty a my żadnej informacji z banku nie otrzymaliśmy. W odpowiedzi na reklamację z 21.07.2016r. otrzymaliśmy daty kiedy bank przeliczał kredyt (od 9.09 do 18.09). Wydaje nam się to niemożliwe ponieważ dyspozycja nasza wpłynęła do centrali 15.09 (udokumentowane w odpowiedzi banku). 5. 7.10.2008r.(po interwencji w KNF) otrzymaliśmy odpowiedź na reklamację informującą że suma zabezpieczona do spłaty znacznie wzrosła i jest niewystarczająca. 6. 10.10.2008r znajdując się w bardzo trudnej sytuacji złożyliśmy dyspozycję spłaty częściowej . Prosiliśmy o wykorzystanie całej kwoty znajdującej się na koncie. Bank nie dokonał tej spłaty argumentując, że nie podaliśmy kwoty w dyspozycji. 7. W związku ze sprzedażą mieszkania w Warszawie musieliśmy "zdjąć" z niego obciążenie hipoteczne więc 4.02.2009r przenieśliśmy zabezpieczenie na wcześniej zakupione mieszkanie w Olsztynie wraz z częściową spłatą kredytu. Centrala odnotowała naszą dyspozycję 6.02.2009r. Ponownie zgodnie z regulaminem bank miał 7 dni roboczych na realizację dyspozycji. 8. Bank dokonał spłaty częściowej 20.02.2009r pobierając prowizję 1769 PLN. Termin został ponownie przekroczony więc 19.03.2009r złożyliśmy kolejną reklamację. Odpowiedź otrzymaliśmy 7.10.2009 (prawie po 7 miesiącach, kiedy regulaminowo bank ma maksymalnie 60 dni na odpowiedź w sprawach trudnych). Zwrócono nam wtedy 18 580,53 PLN. 9. Do czerwca 2016r spłacaliśmy raty. 10. Po fuzji banków Polbank/Raiffeisen 15.06.2016 złożyliśmy ponowną reklamację z żądaniem zawieszenia płatności rat do czasu wyjaśnienia sprawy oraz zadając konkretne pytania np. na jakiej podstawie bank przeliczał kurs CHF. 11. 13.07.2016 Bank odpowiedział, że nie podziela naszych zarzutów nie odpowiadając na pytania zawarte w reklamacji. 12. 21.07.2016 Złożyliśmy ponowną reklamację 13. 11.08.2016 bank odpowiedział, że bank nie widzi żadnych nieprawidłowości po swojej stronie. 14. Bank zażądał spłaty zaległych rat po czym wypowiedział nam umowę kredytową zmuszając do sprzedaży mieszkania (jesteśmy w trakcie) Uważamy, że zostaliśmy oszukani przez Raiffeisen Polbank S.A. co najmniej kilka razy. W związku z opieszałością działań i niekompetencją pracowników banku lub też celowym działaniem na szkodę klienta w chwili obecnej tracimy mieszkanie i oszczędności całego życia bo kwota kredytu na chwilę obecną praktycznie pokrywa się z wartością mieszkania. We wrześniu 2008 roku, według tego co twierdzi Raiffeisen Polbank, brakowało nam do zamknięcia kredytu 5000 lub 6000 PLN. Nie zostaliśmy o tym poinformowani a na nasze intensywne zapytania (osobiste, telefoniczne, mailowe) dostawaliśmy odpowiedzi uspokajające, że wszystko jest w porządku i zamykanie kredytu trwa. Dzisiaj mamy do spłaty około 219 000 PLN pomimo spłaty częściowej i 8 lat spłacania rat (około 125 000 PLN). W chwili obecnej mamy zajęte wszystkie konta i jesteśmy bez środków do życia. Przedstawialiśmy naszą trudną sprawę w wielu urzędach (prokuratura, rzecznik finansowy KNF itp) oraz byliśmy osobiście w biurach poselskich i nigdzie nie otrzymaliśmy pomocy, banki w Polsce mogą całkowicie zniszczyć człowieka i doprowadzić go do ostateczności. Jedyną naszą winą było zaufanie w działania banku i jego pracowników.
Autor: Eco Teck
Loan Offer
Dodano: 26 czerwca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Witam drodzy cenni klienci,    Witamy w firmie Eco Teck Company Plc, czy szukasz pożyczki na zapłacenie rachunków i finansowanie lub inwestycje w projekt? Publikujemy międzynarodowe firmy pożyczkowe i osoby, które zostały zamknięte dla banków i innych instytucji finansowych, nie martwiąc się już więcej, ponieważ kontaktujesz się z nami dzisiaj i otrzymasz kredyt szybko i łatwo, jak teraz. Oferujemy wszystkie rodzaje pożyczek teraz pożyczki biznesowe i wiele więcej: Jeśli jesteś bardzo zainteresowany kredytem Oferta, skontaktuj się z nami pod adresem e-mail poniżej: E-mail: ecoteckcompanyplc@gmail.com
Autor: internauta
omijać szerokim łukiem
Dodano: 24 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Miałem kiedyś w tym banku konta, żeby się we wszystkim połapać musiałem ciągle wertować regulamin i tabele opłat i prowizji, bank ciągle coś zmieniał, by zyskać od klienta jakiś grosz, pracownicy sprawiają wrażenie jakby niedouczonych, ale to może jest taki trend, widzę to zjawisko w innych bankach, pracownicy udają że czegoś nie wiedzą a później mówią no przecież otrzymał pan tabele prowizji i opłat, no tak tylko to ciągle na przestrzeni jakiegoś czasu ONI CIĄGLE ZMIENIAJĄ. Odradzam ten bank z powodu obsługi pracowników i ich mentalność do niecodziennej manipulacji klientem.
Autor: jaro
oszuści
Dodano: 22 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Omijać z daleka
Autor: Jarek
NIE POLECAM
Dodano: 18 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Naciągacze ---konto osobiste--niby miała być 100% za darmo, karta jeżeli nie używasz to nie płacisz --ściema za karte trzeba płacić, Kolejna sprawa --podsuwanie ubezpieczeń firmy, że niby jest wymagane do limitu w rachunku --
Autor: luk
klient Raiffeisen bank
Dodano: 9 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
- BRAK możliwości płatności opcją payYou!!!!!! - zmiana limitów na karcie następuje dopiero po kilku dniach - aplikacji na telefon NIE trzeba "parować" z bankowościa On-line... wystarczy, że ktoś zna Twoje dane i ma dostęp banku przez aplikacje. Z poziomu Bankowości On-lie możesz tylko zablokować dostęp do aplikacji na danym urządzeniu - ale to juz tzw. "musztarda po obiedzie" jak coś sie stanie... - BRAK mozliwośći nadania i zalogowania sie do ePEAP profilu zaufanego poprzez Raiffeisen
Autor: Łukasz
Nie polecam
Dodano: 11 kwietnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie polecam tego banku, obsługa kredytu fatalna. Pracownicy nie są odpowiednio wyszkoleni. Każdy na infolinii przedstawia zupełnie inne informacje przez co straciłem czas i pieniądze.Cieszę się, że udało mi się przenieść kredyt na lepszych warunkach do innego banku i zakończyć współpracę(gorąco polecam każdemu)
Autor: Kasia
Polecam
Dodano: 21 marca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja jestem zadowolona z banku, a produkty posiadałam już w każdym, aby mieć porównanie. Wiadomo, ze Ci co mają kredyty i nie spłacają ich w terminie będą narzekać, ze to bank jest zły i nęka ludzi, ale moi drodzy nikt wam nie dał tych pieniędzy. Kupiliście mieszkania, samochody, a jak przychodzi do terminu płatności to nagle ban jest złodziejem. Obsługa bardzo profesjonalna ale widać ze zbyt słabo przeszkoleni. Jednak widać ze starają się jak mogą :)
Autor: maksio
Z daleka od tego banku
Dodano: 10 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeżeli chcecie sobie zniszczyć nerwy, stracić kupę pieniędzy na złodziejskie zagrywki banki, być nękanym 15 razy dziennie przy spóźnieniu z jednym dniem z ratą to proszę bardzo. Miałem szczęście spłaciłem kredyt w kilka lat, ale takiego "banku" świat nie widział. Podpisujecie cyrograf a nie umowę na mieszkanie. Odradzam, a obecnym klientom współczuję.
Autor: Zadowolniony
Kredyt samochodowy
Dodano: 2 grudnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja skorzystałem z oferty na kredyt samochodowy w Raiffeisen Polbank i nie miałem najmniejszego problemu z bankiem. Wszystko w dobrej atmosferze, warunki najkorzystniejsze jakie mi zaproponowano. Nie mogę narzekać :-)
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.