Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: Wkurzony
poliso lokata smartfonowa rewolucja
Dodano: 22 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, Mam wykupiona polise "smartfonowa rewolucja". 07.04.2015 skonczyl sie okres trwania. Wyplata na konto miala byc w ciagu 10 dni. Dzisiaj jest 22 a kasy ciagle nie ma. Tak mozna polegac na tym banku.
Autor: Roksana
Nie polecam
Dodano: 21 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ostatnio w oddziale w banku po transakcji nie oddano mi dowodu osobistego i od tygodnia nawet nikt się ze mną nie skontaktował, aby go zwrócić. Zadzwoniłam do obsługi klienta, ale oni nawet nie maja numeru do tego oddziału. I oczywiście to ja mam się pofatygować po dokument mimo, iż został on bezprawnie zatrzymany.
Autor: alina
poliso-lokata smartfonowa rewolucja
Dodano: 20 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
otóz dwa lata temu założyłam poliso-lokatę "smartfonowa rewolucja"w Rraiffeisen,której ubezpieczycielem była Warta,w dniu 7 kwietnia 2015r. zakończyła się edycja,jak ,z umowy wynika jasno,że w przeciągu 7 dni od zakonczenia się edycji pieniądze powinny być na moim koncie,niestety nic bardziej błędnego ,dziś mamy 20 kwiecień a Ja nadal nie wiem gdzie sa moje pieniądze i jaka kwota jest do wypłaty,bank odsyła mnie do Warty(mimo ,iż w banku podpisywałam umowę),a Warta odsyła do banku,udzielając sprzecznych informacji,jestem już wykończona tym wszystkim,bo nie mogę zrozumiec ,że swoich pieniędzy nie mogę odzyskać,to po prostu skandal ,czy ktoś może ,znalazł się w takiej samej sytuacji.Przestrzegam przyszłych klientów,zastanówcie się nawet 10 razy zanim cokolwiek podpiszecie w tym banku.
Autor: Basia
kredyt hipoteczny ;(
Dodano: 17 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, od kilku lat staram się o przepisanie kredytu hipotecznego na siebie, gdyż jestem kilka lat po rozwodzie i chciałabym uregulować sprawy z przeszłości do końca. Jak próbowałam odłączyć byłego męża w zeszłym roku od kredytu, to okazało się, że mam zbyt niska zdolność kredytową. W chwili obecnej moja zdolność kredytowa jest wystarczająca. Bank natomiast za przepisanie kredytu na mnie zażądał : ubezpieczenia na życie o wartości 4 tys rocznie - razy 30 lat... bo tyle pozostało do spłaty oraz zastrzegł,iż jak umowa zostanie przepisana na mnie, to automatycznie na nowych warunkach tj. zostanie podwyższona marża o 0,2 punkty procentowe. Mam pytanie, na czym zależy Raiffeisen Polbank , żeby klient splacał bez problemów spokojnie kredyt.. czy żeby dodatkowymi kosztami go wykonczyć i zlicytować nieruchomość za 1/3 warości pozostałęgo długu do spłaty...
Autor: Ernold
Konto Wymarzone - lepiej nie w tym banku
Dodano: 16 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
złożyłem wniosek o "Konto Wymarzone" , dane miałem potwierdzić przez przelew z innego banku, niestety coś poszło nie tak i była potrzeba weryfikacji telefonicznej oraz wizyty kuriera. Okazało się przy podpisaniu umowy, że jest błąd w adresie. Kurier zabrał umowę, a ja pełen wiary czekałem na kontakt z banku celem wyjaśnienia rozbieżności. Po tygodniu sam napisałem maila do banku i otrzymałem odpowiedź, ze mailowo nie otrzymam odpowiedzi. Poprosiłem więc o kontakt telefoniczny z ich strony, odpisano mi żebym sam skontaktował się z całodobową infolinią lub oddziałem i to wyjaśnił. Zastanawiam się co mam wyjaśnić w oddziale jak nie jestem jeszcze klientem i to samo na infolinii (notabene nie dla klientów wcale nie jest 24h). Mailem poprosiłem o kontakt ze strony banku - przez trzy dni brak odzewu, napisałem ponownie = kolejne dni bez odpowiedzi. Moja refleksja jest następująca - beznadzieja, zero profesjonalizmu, olewanie jeszcze nie klientów, więc co dopiero jak się będzie ich klientem, obsługa przez infolinię - żenująca i mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale szkoda prądu i czasu. Radzę omijać ten bank dużym lukiem.
Autor: Pawszym
ostrzeżenie
Dodano: 14 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie mam kredytu,zawsze miałam lokaty w Polbanku ale teraz to niekompetencja oddziału w Iławie budzi zgrozę. Uważajcie na nich. Siedem razy czytać ,dac do prawnika a dopiero coś podpisywać bo stracicie swoje oszczędności jak ja,
Autor: Małgosia
Ostrzeżenie !!! This is very bad
Dodano: 14 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeśli jesteście namawiani do jakiejkolwiek transakcji w tym banku a konkretnie Raiffeisen to trzeba zastanowić się po sto kroć razy . Przede wszystkim brak jest profesjonalizmu a klienci po podpisaniu umowy są traktowani jak zło konieczne . Od miesiąca nie mogę się doczekać odpowiedzi na wysłane pismo w temacie zawieszenia jednomiesięcznej raty oraz zmniejszenia przez jakiś czas rat kredytowych z uwagi na zmianę mojego statusu życiowego, nie ważne , że przez około 10 lat regularnie spłacałam raty to powinni frontem być do klienta a tu ani telefony ani pisma jak widać nie pomagają w posuwaniu się sprawy . Na marginesie to jest już kolejne podejście do mojej sprawy ponieważ za pierwszym razem kiedy była wysłana dyspozycja z banku nastąpiła odmowa . Można by było tak bez końca pisać ZŁĄ opinię o tym banku , pytanie czy na zachodzie też tak traktują klientów ??? Wątpię . Cóż my Polacy a raczej Ci co tym Państwem rządzą robią ciche przyzwolenie na to wszystko nie mówiąc o skoku samej waluty CHF. Przesłanie ! BĄDŹCIE OSTROŻNI I NIE UFNI do tego banku!!!
Autor: Robo
kpiny
Dodano: 13 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Spróbujcie Państwo spłacać zgodnie z ustawą kredyt w walucie! Ja od października 2014 r do dzisiaj próbuję. I od dwóch miesięcy dzwoni do mnie windykacja!!I mimo, że mam w ręku umowę o spłatę w walucie, tylko słyszę: proszę przyjechać do oddziału i wyjaśnić..kolejny raz. Jak widzę reklamę w telewizji - tylko zgrzytam zębami. Nie dajcie się nabrać!!!
Autor: Andrzejek
CZAS NA DYMISJE
Dodano: 12 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Te osoby powinny byc jak najszybciej ZDYMISJONOWANE ze wzgledu na niewypelnianie swych zadan i obowiazkow oraz dzialanie na niekorzysc RP i jej obywateli: Andrzej JAKUBIAK-Przewodniczacy KNF Adam JASSER-Prezes UOKiK Szanowna Pani PREMIER Ewa KOPACZ, czas zaczac robic wiosenne porzadki !!!!
Autor: Andrzej
niekompetencja
Dodano: 11 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nieprawdopodobna niekompetencja, Bank drogą telefoniczną zaproponował wymianę karty CITIBANKU WIZZAIR na kartę Raiffeisen Wizzair ( umowa WIZZ przeszła z CITI na Raiffeisen - środki na loty WIZZ ). Zgodziłem się na zamianę z pomniejszonym limitem i NIC - po ponad miesiącu od dostarczenia karty kredytowej nic nadal nie działa, i NIKT - ani telecentrum, ani Oddział, ani drogą mailową nie można uzyskać ŻADNEJ INFORMACJI co się dzieje. Pozostaję więc przy pewnym CITIBANKU , tym bardziej, że są doniesienia o poważnych kłopotach przy płatnością kartami Raiffeisen za granicą. Niech więc Raiffeisen zajmie się np. handlem warzywami, a nie działalnością bankową.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.