Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: Bogoosh
konto wymarzone
Dodano: 24 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Czytałem na banking-magazine.pl, że polski Raiffeisen idzie na sprzedaż. Mam nadzieję, że nowy właściciel nie namiesza w ofercie. Teraz mam Wymarzone Konto. Przyznaje, uległem reklamie, nie zamierzałem tam otwierać roru. Ale było warto - co prawda karta za 3 zł, ale reszta za darmochę. Do tego mam za zero wszystkie bankomaty w PL i kasę na koncie oprocentowaną na 1,125 proc. Nowy właścicielu! Nie zmieniaj tego!
Autor: Maro
opłaty,dostęp
Dodano: 21 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Opłaty za przelew z dodatkowego konta 10 zł za szt brak wpłatomatu w promieniu 30 km, zamknieta placowka w Moim miescie. Reasumujac dno dna 5 metrow mułu jak był polbank bylo ekstra a teraz żenada. Naszczescie tylko do 1, kredyty przeniesione konta do zamkniecia, nie polecam, infolinia drugie dno w Warszawie 35 placowek a pan nie byĺ w stanie sprecyzowac najblizszej placowki wzgledem Mojego zamieszkania :/
Autor: Sebastian
Dno dno
Dodano: 18 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Potwierdzam kpina - 750zł kary za niedotrzymanie obrotów, złodzieje i oszuści zapłaciłem tą karę, przy najbliższej okazji przeniosę kredyt do innego banku. Nie polecam.
Autor: Bydgoszcz
HIPOTEKA
Dodano: 10 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten Bank to nieporozumienie i brak kompetencji ze strony pracowników mówią jedno robią drugie omijać szerokim łukiem.............
Autor: michał
Kpina nie bank
Dodano: 7 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
ten bank to kpina. Oszukują na kazdym kroku. Kredyt hipoteczny marza 1,5% - jasne tylko jak sie kupi 2 bezuzyteczne ubezpieczenia kazde za ponad 150PLN. Dodatkowo w poprzednim miało nie być prowizji od wcześniejszej spłaty ale ktoś łaskawie usuną ten wpis z finalnej umowy. Następnie z kazdą pierdołą trzeba sie pofatygować do oddziału i zajmuje to mase czasu. Generalnie masakra - NIE polecam
Autor: Dorota
Uciakam z tego banku
Dodano: 29 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nigdy więcej ! Potwierdzam,że po zakończonej lokacie pobierają opłaty za wypłatę pieniędzy.Za przelew do innego banku 10zł .
Autor: Antek
oszustwo
Dodano: 22 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
omijajcie ten bank . Mam kredyt, spłacany terminowo. Płacę za utrzymanie konta 25 zł miesięcznie z którego nie korzystam . Bank wymusił otwarcie do obsługi kredytu i teraz sam decyduje kiedy i jakie opłaty sobie zabiera bez mojej wiedzy zaspokajając swoje potrzeby a i UWAGA - 750 zł za brak obrotów na rachunku - w 2015 r zdarzyło się mi to bo nawet nie zaliczają wpłat na spłatę kredytu. Co to są za opłaty i kary w tych czasach??? Pomijam fakt ze co chwile zmieniają się tabele i regulaminy a klienci nie maja nic do powiedzenia ..... zdecydowanie odradzam ten Bank i wiem co mówię .
Autor: andrzejek
kredyt bezpieczny
Dodano: 14 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Osoba,ktora ponizej zamiescila swoja wypowiedz majaca kredyt bezpieczny proszona o kontakt 533298154 podpowiem gdzie ja jeszcze oszukano przy naliczaniu odsetek.
Autor: klientka
ODRADZAM!!!
Dodano: 5 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od połowy czerwca staraliśmy się o kredyt hipoteczny konsolidacyjny, wszystko wyglądało pięknie dużo nam obiecywano, że to tylko kwestia formalności itd. Chcieliśmy wziąć 200tys. a wdłg nich mogliśmy nawet 400tys i co??? po 1,5 miesiąca czekania poinformowali nas, że moje dochody nie mogą być brane pod uwagę, bo jestem na chorobowym z powodu ciąży!!!!! CHORE Zabrali nam tylko czas, zdrowie i pieniądze, bo musieliśmy brać wyciągi z naszego banku (jeden kosztuje 20zł) plus dojazdy do banku.NIE polecam :(
Autor: klientka
odradzam
Dodano: 5 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Podobno najlepsza reklamą dla jakiegoś produktu jest zadowolony klient.Nie można tego powiedzieć o tym banku.jestem ich klientem od kilku lat- mam tam kredyt tzw bezpieczny.Dwukrotnie miała miejsce sytuacja gdzie nękano mnie telefonami, sms-ami, w końcu monitami że ma spłacić kredyt który w całości spłaciłam kilka dni wcześniej. Kwoty kóre były wymieniane w tych wezwaniach były zupełnie różne. Miałam kilka wizyt w banku- reklamacje. Dostałam lakoniczne pismo , że moja reklamacja została uwzględniona.Podobna sytuacja była po dłuższym okresie czasu. znowu monity i wycieczki do banki. Tym razem tłumaczono to datami księgowania,że na rachunki po wymienionym konkretnym dniu miesiąca nie było transakcji. Jak każdy może się też zdarzyć , że się o czymś zapomni zwłaszcza w wakacje- w ubiegłym roku zapomniałam wpłacić ratę.Jak wróciła z wyjazdu w skrzynce był monit oczywiście opłata za monit niemała.Wpłaciłam zaraz pieniądze choć było 1 dzień to po wymienionej w monicie dacie.Oczywiście na następny dzień otrzymała kolejny monit z OPŁATĄ , że nie wpłynęły pieniądze.Wtedy nic z tym nie robiłam. Szanująca się instytucja wysyła do klienta polecony z potwierdzeniem odbioru aby mieć pewność że korespondencja do niego trafiła ( przecież każdy może trafić np.do szpitala). W tym banku tak się klientów nie taktuje. Sytuacja z dnia dzisiejszego .Wpłaciłam ratę kredytu w dniu 01.08.2015 w bankomacie, termin miała do 31.08.2015.Otrzymałam monit z działu windykacji ,że do dnia 03.08.2015 nie odnotowano wpłaty na konto i oczywiście opłata za monit w wysokości 35 zł. Tym razem dam znać do innych instytucji.Na tym forum również. W mieście nie było głośno o fakcie żeby ktoś okradł bankomat w którym wpłacałam pieniądze.W takim razie gdzie one są? A jeśli w banku na koncie to jak kompetentne osoby bank zatrudnia? Przyznaję nie jestem bez winy ,ale pismo mam podpisane prze panią z tytułami.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.