Logowanie Rejestracja
Raiffeisen Polbank opinie Klientów

Raiffeisen Polbank opinie

Opinie o banku Raiffeisen Polbank

Raiffeisen Polbank - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 369

raiffeisen polbank opinieRaiffeisen Polbank Bank celuje w target klientów wchodzących w skład klasy średniej, dla których oferuje konta osobiste (Wymarzone Konto Osobiste), karty kredytowe, lokaty i produkty inwestycyjne. Ważną częścią działalności jest obsługa finansowa średnich i dużych przedsiębiorstw.

 

W 2015 roku bank należący do austriackiego Raiffeisen Zentralbanku zajął 8. lokatę pod względem wartości posiadanych aktywów. Bank wszedł na polski rynek na początku lat 90., a pod obecną nazwą działa od 2012 roku, gdy przejął Polbank EFG z rąk greckich właścicieli. Obecnie (sierpień 2015) trwają poszukiwania nowego inwestora, bowiem Raiffeisen Zentralbank podjął decyzję o wycofaniu się z aktywności rynkowej 

Opinie klientów o Raiffeisen Polbank. Co myślą użytkownicy o Raiffeisen Polbank?

Promocja tygodnia w Raiffeisen Polbank:

konto osobiste

  • zawsze korzystne warunki
     
  • dodatkowe oprocentowanie
     
  • 0 zł za prowadzenie!
  •  

Zobacz analizę oferty Raiffeisen Polbank
Dodaj opinię o Raiffeisen Polbank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Raiffeisen Polbank (401):

Autor: meryl
polecam
Dodano: 30 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
zawsze chętniej sie pisze wylewając swoje żale i frustracje niz coś chwaląc ale ja akurat w raiffeisenie mam konto, miałam tez u nich lokaty. jestem zadowolona - żadnych traum czy cięzkich przepraw. mam tez to szczescie że w oddziałach trafiam na ogarniętych ludzi z obsługi
Autor: przemek
de.... z raiffeisen
Dodano: 26 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
bank który nie potrafi przyznac sie do błędu. pracuja tam sami niekompetentni ludzie którzy swoja wine próbuja zwalic na pracodawce lub inny bank siedzi baba i robi ci przelew na twoje konto z wypłata innej osoby gratuluje pracowników kto wogóle wpuscil ten bank do polski
Autor: grażka
Oszukana
Dodano: 24 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
miałam konto w tym banku w Częstochowie, konto było założone dla syna kuzynka pracująca w tym banku tak pokierowała moimi pieniędzmi Podkreślam dużymi pieniędzmi.Wpłaciła moje pieniądze na najgorszy fundusz znając się na tym ponieważ była w tym czasie na wysokim stanowisku jest na nim dalej było to 8 lat temu z 7-letnią blokadą nie mogłam ich ruszyć że stracę procent tak mi powiedziała .a po 8 latach zamiast zarobić jakiś procent straciłam prawie 2 tys. Zaznaczę że wpłacając pieniądze do tego banku zawierzyłam jej ponieważ byłam w traumie po stracie męża który zginął w wypadku Przeznaczyłam pieniążki dziecku na start.Zawiodłam się na rodzinie ,także na banku.Nie polecam; najgorszy bank. współczuje wszystkim którzy zawiedli się na Raiffeisen Polbank.
Autor: Adela
Jest OK
Dodano: 14 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Mam konto wymarzone i lokatę w banku Raiffeisen. Z obu ofert jestem zadowolona. Konto osobiste jest fajne bo jest oprocentowane co się raczej nie zdarza przy kontach osobistych :)
Autor: misza
zadowolona
Dodano: 13 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja tam jestem zadowolona. Mam w nim założone konto Wymarzone i żadnych problemów nie doświadczyłam ze strony banku. Także jest ok.
Autor: Czarek
kredyt
Dodano: 8 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Brałem kredyt z tego baku, ale nie mam problemów z jego spłatą. Przelewy wykonuje terminowo i nie naliczają mi żadnych odsetek. Miła i konkretna obsługa.
Autor: Leszek
Nigdy więcej takiego banku
Dodano: 8 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
OSTRZEGAM! wszystkich przed tym bankiem! Kredyt wziąłem w Polbanku kilka lat temu, niestety Polbank został wchłonięty przez Raiffeisen i wtedy zaczęły się problemy. Pracownicy naliczają sobie opłaty od klientów w przypadkowy sposób trzeba za każdym razem wyjaśniać co się stało, niekiedy można usłyszeć że opłata rzeczywiście została niesłusznie naliczona. Gdyby nie dostęp przez internet to okradli by mnie na kilkaset złotych by tyle mieli "pomyłek" zawsze na moją niekorzyść. Żeby było ciekawiej to kiedyś zrobiłem przelew z Raiffeisen do mBanku który szedł 28 dni !!! Naprawdę! Na szczęści człowiek był wyrozumiały i poczekał. Miałem już składać skargę do KNF-u ale jak zobaczyłem że na dzień dobry sobie życzą 100,- to poczekałem. A dziś właśnie naliczyli mi 35,- kary za nieterminowa spłatę podczas gdy 2 ostatnie wpłaty było na kilka dni przed terminem. A tak przy okazji ban sobie gra z klientem w kotka i myszkę za każdym razem ustalając inny dzień/termin spłaty raty. Terminy się wahają od 9 do 14, tak dla niepoznaki bo może ktoś się pomyli i wpłaci po terminie. Ostatnią ratę miałem termin 9.10 wpłata została zaksięgowana 6.10 jednak bank postanowił pobrać opłatę za monit o nieterminowej wpłacie, który to monit oczywiście nigdy nie dochodzi bo pewnie stwierdzają że wpłata jest więc po co tracić pieniądze na koperty no i nie mieli by pewnie co napisać. Jednym słowem oszuści, tacy mali jak to sami określili najlepsi dla klasy średnie gdy jakieś 35,- zł nie ma żadnego znaczenia i można sobie podbierać z rachunku. Odradzam wszystkim ten bank!
Autor: Krzysztof
W Raiffeisen Polbank S.A kredyt obrotowy
Dodano: 6 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W Raiffeisen Polbank S.A kredyt obrotowy dla prowadzącego działalność jest dużo droższy od przewidywalnego . Przez osiem lat solidnego spłacania kredytu tylko dwie raty były zgodne z harmonogramem , potem coraz wyższe , wyższe i wyższe . Po pewnym czasie ,Bank wprowadził dodatkowe , dotkliwe kary za brak obrotów na rachunku (gdzie obrotami uznawał tylko przychody !). To kilkaset złotych kar . Reklamacji definicji obrotów nie uznawał .Za wcześniejszą spłatę kredytu pobrał sobie kolejną prowizję której nie było gdy mi go udzielano . Za czas rozpatrywania reklamacji prowizji wcześniejszej spłaty dodatkowo naliczał jakieś odsetki .Po zlikwidowaniu działalności gospodarczej by kredytu nie postawiono do natychmiastowej spłaty doszło mi dodatkowo miesięcznie 25 zł na ubezpieczenie kredytobiorcy . Pomimo restrukturyzacji kredytu na osobę fizyczną Bank nie uznał mnie za konsumenta .W moim przypadku ,sumienne spłacanie rat i wysokich odsetek przez osiem lat Bankowi nie wystarczyło więc po wcześniejszej spłacie dodatkową prowizją wprowadzoną manipulacją regulaminu i taryfą opłat podwyższył sobie o 700 zł zyski moim kosztem . Kredyt okazał się drogi a postępowanie Banku nieprzewidywalne przy zawieraniu umowy. Pomimo uregulowaniu wszystkich w/w spornych należności , od czterech miesięcy nie mogę się doprosić się o rozliczenie spłaconego kredytu . Strach myśleć co jeszcze mnie czeka ,wygląda na to że nie da się spłacić tego kredytu .
Autor: pippi
wakacje
Dodano: 25 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
od niedawna mam konto oszczednościowe wymarzony cel i bardzo sobie chwalę. zalozylam bo kasa z wyplaty zawsze sie rozchodzi i chyba potrzebuje drugiego konta zeby po prostu sobie odkladac na nim pieniadze - a to w dodatku jest oprocentowane, wiec pieniadze nawet na siebie zarabiaja! przyda mi sie, bo w przyszlym roku planuje szarpnac sie w koncu na jakies zagraniczne wakacje
Autor: Niezadowolony
Dałem się nabrać na lokatę inwestycyjną w Raiffeisen Polbank
Dodano: 25 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Unikajcie tego banku, lokaty inwestycyjne to oszustwo w biały dzień zawoalowane w kruczkach słownych, nigdy się nic nie dostanie tylko minimalny procent (1% w skali roku) zagwarantowany umową, ani grosza więcej, a obiecują 5%. Poza tym trzeba czekać zawsze minimum 5 dni na swoje pieniądze już bez oprocentowania.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.