Logowanie Rejestracja
ING Bank Śląski opinie Klientów
ING Bank Śląski opinie

Opinie o banku ING Bank Śląski

ING Bank Śląski - ocena: 1.40 / 5 - liczba opinii 40

Ing bank opiniePoczątki Banku Śląskiego z siedzibą w Katowicach sięgają 1988 roku, gdy został wydzielony ze struktur Narodowego Banku Polskiego. Od 1994 roku notowany jest na warszawskiej giełdzie. Dwa lata później większościowym udziałowcem została holenderska grupa finansowa ING, a bank rozpoczął działalność pod szyldem ING Bank Śląski. Bank zasłynął serią spotów reklamowych z Markiem Kondratem w roli głównej.

 

ING Bank Śląski zamyka pierwszą piątkę największych polskich banków pod względem posiadanych aktywów. To instytucja finansowa o uniwersalnym charakterze, która oferuje usługi dla klientów indywidualnych (konta osobiste, lokaty, pożyczki, kredyty, produkty inwestycyjne), jak również dla przedsiębiorców. Oferta Premium nosi cechy private banking. ING Bank Śląski to wielokrotny zwycięzca licznych branżowych rankingów i konkursów. Bank cieszy się dobrą opinią wśród internautów, uważany za pioniera bankowości online nad Wisłą.

Opinie klientów o ING Bank Śląski. Co myślą użytkownicy o ING Bank Śląski?

Promocja tygodnia w ING Bank Śląski:

Dodaj opinię o ING Bank Śląski:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku ING Bank Śląski (42):

Autor: ali
czy ING to bank mafi
Dodano: 25 czerwca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Bank ing to taka sama mafia ja reszta złodziejskich banków
Autor: Oszukany !
Oszukany !
Dodano: 7 maja 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, Nigdy w życiu nie polecę tego banku nikomu !!!! Mam wiele lat biznes konto ( konto firmowe) w tym banku i zdarzyła się rzecz niebywała. Mój pracownik zostawił samochód firmowy na parkingu i zapłacił za godzinę postoju tym czasem zeszło się 1 godzina 30 min i Urząd Miejski nałożył mandat 50 zł ( ale o tym dowiedziałem się niedawno, bo nie było mandatu za wycieraczką, ani nie przyszło z Urzędu pismo o tym mandacie. Z Urzędu wysłano pismo do mojego ING BANK ZAWIADOMIENIE O ZAJĘCIU WIERZYTELNOŚCI na kwotę 67,20zł ( rozumiem że trzeba płacić za błędy i nieprawidłowości), ale teraz dobiero przekonałem się o ZŁODZIEJSKIM PODEJŚCIU BANKU !!!!!!!!!!!!! Za przelew kwoty 67zł i 20gr bank naliczył: 30 zł na przelew oraz 150 zł za tzw. Opłatę Egzekucyjną. To jawne okradanie klienta, złodziejstwo w biały dzień.
Autor: JA - oszukany
JA - oszukany
Dodano: 7 maja 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Witam, Mam wiele lat biznes konto ( konto firmowe) w tym banku i zdarzyła się rzecz niebywała. Mój pracownik zostawił samochód firmowy na parkingu i zapłacił za godzinę postoju tym czasem zeszło się 1 godzina 30 min i Urząd Miejski nałożył mandat 50 zł ( ale o tym dowiedziałem się niedawno, bo nie było mandatu za wycieraczką, ani nie przyszło z Urzędu pismo o tym mandacie. Z Urzędu wysłano pismo do mojego ING BANK ZAWIADOMIENIE O ZAJĘCIU WIERZYTELNOŚCI na kwotę 67,20zł ( rozumiem że trzeba płacić za błędy i nieprawidłowości), ale teraz dobiero przekonałem się o ZŁODZIEJSKIM PODEJŚCIU BANKU !!!!!!!!!!!!! Za przelew kwoty 67zł i 20gr bank naliczył: 30 zł na przelew oraz 150 zł za tzw. Opłatę Egzekucyjną. To jawne okradanie klienta, złodziejstwo w biały dzień. Nigdy w życiu nie polecę tego banku nikomu !!!!
Autor: Matik24
Złodzieje
Dodano: 12 luty 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank ING był naprawdę spoko, ufałem temu bankowi, lecz gdy mnie okradli to zmieniłem zdanie, 158 znikło całkiem tajemniczo zniknęło z mojego konta.Takiej kwoty nie można przeoczyć no ludzie.
Autor: jb
obsługa klienta
Dodano: 8 sierpnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie polecam banku ze względu na jakość obsługi. Wnioskowałem o kredyt firmowy w oddziale przy ul. Grójeckiej 32 u doradczyni, którą polecił mi znajomy. Niestety doradczyni ta poszła na urlop i moją sprawą zajęła się inna pani, która kompletnie nie znała oferty banku i sprawiała wrażenie osoby niekompetentnej. Mój wniosek był rozpatrywany ok dwóch tygodni, przy czym sam musiałem zadbać o informacje odnośnie tego, co się z moim wnioskiem dzieje. Gdyby nie Pani Monika, w ogóle nie zwróciłbym uwagi na ofertę banku, dziwi mnie jednak fakt, czemu bank nie zadba o odpowiednie przeszkolenie reszty personelu i czemu pracownicy banku mają gdzieś klienta i jego kredyt. mówi się, że instytucję tworzą ludzie. W tym przypadku jest to prawda. banku nigdy więcej nie polecę, jeżeli chodzi o poziom obsługi, życzyłbym sobie, żeby w każdej instytucji pracowali ludzie życzliwi, empatyczni, kompetentni i potrafiący doradzić klientowi tak jak Pani Monika
Autor: Mikołaj
bankowość internetowa
Dodano: 24 lipca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ostatnio proponowana wersja interfejsu to dramat. Popieram przedmówców w całości co do wersji on-line i obsługi w kiepskiej ,,kawiarence,, fatalny wystrój. W całym banku tylko Kondrat trzyma poziom, reszta się systematycznie stacza, a było tak miło. Zwolnijcie odpowiedzialnych za te porażki zanim spiepszą..., zresztą nie ma już co spiepszyć.
Autor: wotek
retrukturyzacja ing
Dodano: 14 lipca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
witam dział restrukturyzacji ing po 20 latach prowadzonej działalności cofa z dnia na dzień linię kredytową za którą pobrał prowizję trzy miesiące wcześniej kondycja firmy b. dobra na pytanie dlaczego odp. tel nie bo nie nie polecam
Autor: internauta
WCISKANIE KITU
Dodano: 24 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Potwierdzam, pracownicy wciskają kit tak jak w innych bankach np. eurobank, miałem tak konto 2 lata temu i lokatę, miałem trudności z wypłatą pieniędzy po skończonym terminie, chodziło o konto techniczne twierdzili że muszę jeszcze poczekać a pieniądze będą na koncie technicznym, po wielu trudach udało mi się odzyskać pieniądze z ING ale czas jakiś upłynął a bank bezprocentowo obracał moimi środkami, zrezygnowałem z tego banku.
Autor: Robert Szymczak
ING bank oszust
Dodano: 19 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Uważam ING za największego oszusta bankowego na polskim ryku - jako kilkuletni klient mogę coś o tym powiedzieć. ZŁODZIEJE!!!!!
Autor: Toddy
ING "Licza sie "ludzie"
Dodano: 17 kwietnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie wiem co sie dla nich liczy,ale na pewno nie ludzie. Doradcy na krytycznie niskim poziomie wiedzowym,ciagle gdzies dzwonia,przerkierowuja. Wezwany manager byl rownie niedoswiadczony. Nowe aplikacje to pomylka i kompletnie bezuzyteczne narzedzia, zrobienie przelewu to meka, zreszta innych rzeczy tez. Ruch z bankomatami rownie slaby jak sam Bank. W oddziale zeby coz zalatwic trzeba najpierw 40-krotnie odmowic doradcy checi zakupu innego produktu(natarczywosc). Szkoda,bo kiedys byl dobry bank.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.