Logowanie Rejestracja
Idea Bank opinie Klientów

Idea Bank opinie

Opinie o banku Idea Bank

Idea Bank - ocena: 1.90 / 5 - liczba opinii 70

Idea Bank kieruje swoją ofertę produktów bankowych do przedstawicieli sektora małych i średnich przedsiębiorstw oraz mikroprzedsiębiorców. Bank skupia się na kredytach zabezpieczonych hipoteką, kredytach inwestycyjnych, a także oferuje pożyczki i leasing.

 

Prowadzący działalność gospodarczą mogą skorzystać z lokat terminowych dopasowanych do ich potrzeb. Z kolei dla osób, które dopiero startują z biznesem, Idea Bank proponuje stałe wsparcie konsultantów, kompleksową pomoc przy zakładaniu firmy, obsługę księgową, coworking, mobilny wpłatomat, program do faktur, terminale płatnicze oraz bankowość internetową.

Opinie klientów o Idea Bank. Co myślą użytkownicy o Idea Bank?

Promocja tygodnia w Idea Bank:

Dodaj opinię o Idea Bank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Idea Bank (92):

Autor: Dominik
Od pewnego czasu jestem bardzo niezadowolony
Dodano: 3 dni temu
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Niestety, w ostatnim czasie jestem wyjątkowo niezadowolony ze współpracy z bankiem. Od blisko 3 tygodni czekam na odpowiedź mailową (mimo dwukrotnych ponagleń). Bank nie odpowiedział na żadną z przesłanych wiadomości. Poszedłem do placówki bankowej w Bielsku-Białej, aby uzyskać informacje na temat posiadanych przeze mnie lokat strukturyzowanych. Okazało się, że w tej placówce nie ma osoby, która zna się na tych produktach i odesłano mnie do... Katowic lub na infolinię. Zadzwoniłem na infolinię i... okazało się, ze również nie otrzymam informacji od ręki (a były to proste pytania). Co więcej, jestem klientem indywidualnym banku oraz klientem w postaci spółki cywilnej. Jak się okazuje, od 3 lat Idea Bank nie potrafi sobie poradzić z rozdzieleniem tych kont. Karta debetowa, wydana dla spółki cywilnej ma przypisany mój prywatny numer telefonu. Chcąc zmienić numer przypisany do karty spółki cywilnej, musiałbym równocześnie zmienić numer telefonu dla karty prywatnej. Czyli, wspólnicy przy każdej transakcji kartą w internecie muszą prosić mnie o numer kodu wysyłanego sms (nawet jak jestem na urlopie lub poza zasięgiem). Inną możliwością jest to, że numer telefonu zmieniłbym na numer telefonu firmowego. Wówczas, wykonując prywatne transakcje swoją indywidualną kartą, musiałbym korzystać z telefonu firmowego (czyli np. nie będąc w pracy, a chcąc wykonać prywatną transakcję musiałbym prosić współpracowników o numer kodu). Paranoja.
Autor: Klientka
Nie odpowiadają na maile.
Dodano: 28 września 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nikt się nie interesuje kontaktem z klientem. Nie odpisują na pytania, na reklamację. Zupełna olewka.
Autor: klient
beznadziejna obsługa
Dodano: 9 września 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W ogóle nie odpowiadają na korespondencję. Zupełna olewka. A ich Wirtualny oddział to pic na wodę. Kiedy tylko chcę mieć połączenie zawsze widzę "0" konsultantów. W weekendy na szaro, nikt nie pracuje. Cały bank to jakieś wirtualne zjawisko na zasadzie, masz u nas kasę to martw się sam, bo nikt ci nie pomoże.
Autor: oszukany z premedytacją
konsultanci bez kompetencji
Dodano: 7 września 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Z wyjątkowo ograniczonym zaufaniem traktujcie informacje od konsultantów banku, bo na zapytania mailowe zupełnie nikt nie reaguje i to od wielu miesięcy, a tzw "konsultanci" nie potrafią niczego odszukać w bazie danych, pytają centralę i w efekcie dają korzystne dla banku ale szkodliwe dla klienta informacje. Dotyczy to m.in lokat strukturyzowanych z których znakomita większość kończy się klapą. Szkoda słów, najgorszy z banków, a miałem z wieloma do czynienia
Autor: Nigdy więcej
Beznadziejny bank
Dodano: 31 lipca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
OSTRZEGAM,omijajcie ten twór finansowy! 22.06.2018 po ponad misięcznym bezskutecznym oczekiwaniu na kartę debetową do konta Idealnego,w oddziale we Wrocławiu ul.Mikołaja,postanowiłem zrezygnować z dopiero co otwieranego rachunku i złożyłem wnosek o wypowiedzenie umowy ramowej (zamknięcie konta wraz z dostępem do bankowości elektronicznej) z zachowaniem okresu wypowiedzenia 30 dni.Rachunek wraz z Umową Ramową miał być zamknięty z dniem 22.07.2018.Złożyłem również sprzeciw na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych.Do dzisiaj moje wnioski nie zostały wykonane,ten "pseudo bank" nie odpowiada na moje zapytania, zarówno poprzez pocztę wewnętrzną (po zalogowaniu do banku) i pocztę zewnętrzną na adres kontakt@ideabank.pl. Dodzwonienie się do tego banku graniczy z cudem,a jak się już uda,to poza przyjęciem zgłoszenia,nie zmienia się nic,w żaden sposób nie można pozbyć się tego "wrzoda".Regulaminy,przepisy prawa bankowego,cywilnego nie dotyczą tego banku,dobrze zorganizowana "sitwa",działa w oparciu o własne widzimisie a nie podpisane umowy. Żaden bank nie jest IDEAalny,ale dobrze się zastanówcie zanim skierujecie kroki w jego stronę!
Autor: klient
beznadziejna obsługa
Dodano: 12 lipca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie odpowiadają na maile z ich strony. Wszystkie skargi rozpatrują pod siebie.Najgorsze, że budzą klienta bzdurnymi telefonami z ofertą. Zmiany na koncie robią raz w tygodniu. Skandal.
Autor: Krzysztof
Masakra
Dodano: 17 stycznia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
JESTEM posiadaczem konta od grudnia. MASAKRA. zakładałem konto frmowe przez internet, potwierdzenie danych wpłatą.ok ale coś się u nich zj.b.ło i musiałem dymać 100 km do najbliższego odziału gdzie na podpisanie 4 dokumentów zmarnowali mi 2 godziny. Mam kontrahentów zagranicznych płacących w € więc zakładam konto walutowe. Po założeniu konta dowiaduje się że do konta nie dostanę karty bo są dopiero w planach. Konto internetowe posiada wiele błędów na chrome, poprawnie działa tylko na firefox. Do kontrahentów nie można przypisać konta innego niż polskie mimo że tranzakcje są w €. Obsługa telefoniczna do bani ludzie niedouczeni i niekompetentni.Jak ktoś chce się wkurzać jak ja i ma nerwy ze stali to polecam.
Autor: Dr.med.Marcus S....
Niesluszna Ocena banku
Dodano: 12 stycznia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Jestem obcokrajowcem posiadam konta w wielu polskich, ale w zadnym nie bylem tak dobrze obsluzony. Moimi interesami opiekuje sie znakomity bankowiec p. Marcin Komenda, za co serdecznie dziekuje.Moge tylko ten bank polecic!
Autor: KLIENT
Wyciągi
Dodano: 11 stycznia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wyciągi które się samemu generuje są do bani. Nie mogę normalnie sprawdzić jaki jest stan po każdej operacji, mnie saldo wychodzi raz większe a innym razem mniejsze.
Autor: jan wilowski
dot. zaboru pieniedzy
Dodano: 10 października 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
pisze do panstwa juz dwudziesty e-mail oraz trzy pisma w ostatnich 3 latach wszystko pozostaje bez odpowiedzi sprawa dotyczy zaboru przez komornika 19000zl z mojej emerytury.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.