Logowanie Rejestracja
Getin Noble Bank SA opinie Klientów
Getin Noble Bank SA opinie

Opinie o banku Getin Noble Bank SA

Getin Noble Bank SA - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 460

Getin Bank specjalizuje się w bankowości detalicznej, kierując swoją ofertę do klientów indywidualnych, sektora małych i średnich przedsiębiorstw, a także do korporacji, sektora publicznego (m.in. samorządy terytorialne, uczelnie, spółki komunalne) oraz spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych. 

 

W ofercie Getin Banku znajdziemy wiele innowacyjnych instrumentów finansowych dopasowanych do potrzeb klientów w różnym wieku. Wśród kont osobistych są osobne propozycje dla studentów, osób po 55 r.ż. oraz oszczędzających. 

Opinie klientów o Getin Noble Bank SA. Co myślą użytkownicy o Getin Noble Bank SA?

Promocja tygodnia w Getin Noble Bank SA:

kredyt szybka gotówka

  • pożyczka nawet do 200 tysięcy
     
  • decyzja już w 15 minut
     
  • jasne zasady
  •  

Zobacz analizę oferty Getin Noble Bank SA
Dodaj opinię o Getin Noble Bank SA:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Getin Noble Bank SA (537):

Autor: Jarek
konto za darmo
Dodano: 11 marca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Konto za darmo calkowicie a tym czasem za wypłate gotówki z bankomatu licza 3,5% prowizji!!!! UOKiK powinna znów im kare dowalić
Autor: krystek
obsługa
Dodano: 1 marca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Sprawnie, miło sympatycznie, profesjonalnie. Dobre oferty. mam kredyt, wcale nie taki trudny.
Autor: Albert
Skrajnie lekceważące i niekompetentne potraktowanie klienta przez Getin Bank
Dodano: 23 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Pragnę ostrzec przed tym „bankiem”! Jestem (już niedługo) klientem Getin i zostałem przez ten bank bardzo podle, wręcz w surrealistycznie lekceważący sposób potraktowany. Nie chodzi o żaden kredyt bo jestem tego rodzaju klientem, który tylko lokuje pieniądze. Jestem rezydentem innego państwa i raz do roku muszę doręczyć bankowi tzw. certyfikat rezydencji aby uzyskać zwolnienie z podatku od odsetek kapitałowych (rozliczam się za granicą). List polecony z tym dokumentem wysłałem już w grudniu 2016 i został on skutecznie doręczony co potwierdziła poczta. Bank przez kilka tygodni odmawiał udzielenia odpowiedzi na proste pytanie czy dotarł do nich ten list polecony (szok!). Następnie zaczęto udzielać sprzecznych, fragmentarycznych wypowiedzi, z których można było wydedukować, że co prawda certyfikat dotarł ale nie zajęli stanowiska czy będą go uznawać (sic! przez 3 lat uznawali identyczny oryginał dokumentu). Za każdym razem sprawą „zajmowała się” inna osoba, przepraszała, zapewniała, że „sprawa traktowana jest priorytetowo”. Mijały tygodnie i ponownie ta sama wklejka: „Uprzejmie informuję, że przedmiot zgłoszenia dotyczącego niniejszego certyfikatu jest w trakcie weryfikacji przez jednostkę merytoryczną Banku. Zapewniam, że gdy tylko konsultant prowadzący sprawę otrzyma informację zwrotną, niezwłocznie ją Panu przekaże.” Przypomnę, że chodziło najpierw TYLKO o ustalenie czy list dotarł, następnie zajęcie stanowiska w sprawie certyfikatu. Przy okazji „zapoznałem się” imiennie chyba z dziesięcioma specjalistami oraz starszymi specjalistami ds. obsługi klienta. Cały ten cyrk po to, żeby na samym końcu sprawę, banalną sprawę zakwalifikować jako reklamacja i oznajmić, że odpowiedź za 30 dni! W międzyczasie bezprawnie naliczono odsetki od jednej z zakończonych lokat, co w przypadku konta nie-rezydenta jest niezgodne z art. 29 ust. 1 ust. o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz konwencjami o unikaniu podwójnego opodatkowania. Oczywiście jako poszkodowany mam swoje prawa i na drodze prawnej wyegzekwuje te pieniądze, tylko po co to było, skoro współpraca z bankiem w poprzednich latach układała się całkiem dobrze? Na żadnym etapie wyjaśnień nie spotkałem się nawet z próbą normalnego podejścia do sprawy. Za każdym razem problem przekazywany był „z rąk do rąk” i od nowa odpisywała zupełnie inna osoba. Nic nie dał też kontakt telefoniczny z infolinią pomimo 30-minutowego wyjaśniania a potem zapewnień pracownika, że sprawę pilnie wyjaśnią. Wielokrotnie, podano mi sprzeczne a nawet fałszywe informacje, np. inny adres do wysyłki dokumentu (zgodnie z instrukcją wysłałem na Przyokopową w Warszawie), pisano niegramatycznie, urywanymi równoważnikami zdań, tak, żeby żadna z „odpowiedzi” nie była w pełni jednoznaczna, żeby na koniec (jeszcze przed wszczęciem reklamacji) zasugerować wysłanie certyfikatu ponownie na adres w Krakowie! Wyłania się z tego, oczami klienta obraz skrajnego chaosu, niekompetencji lub co najmniej tak daleko posuniętej patologii organizacyjnej z jaką nie spotkałem się w żadnej jeszcze instytucji. Normalnie taka sprawa jak sprawdzenie czy Bank otrzymał pismo polecone powinno zająć max... 1 dobę. To co opisuję to tylko wierzchołek góry lodowej, wszystko jest udokumentowane w korespondencji poprzez pole „kontakt”. Zażądałem też by osoba prowadząca reklamację zapoznała się z całą treścią tych groteskowych rozmów i dała to do poczytania przełożonym. Chyba, że ten bank jest już w takim rozkładzie, że nikomu już nawet nie zależy na opinii, reputacji i wizerunku tej firmy. Getin Bank już raz został ukarany przez UOKIK w sprawie długotrwałego rozpatrywania reklamacji konsumentów.https://www.getinbank.pl/aktualnosci/2016/decyzja-uokik-nr-ddk-172016. Musieli każdemu wypłacić odszkodowanie. Czyżby nawet nie zechciało im się wyciągnąć z tego wniosków?
Autor: kordian
dobra oferta
Dodano: 23 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
GNB jest bankiem nowoczesnym, korzystam z aplikacji mobilnych jeżdżąc po świecie i nigdy nie zawodzą.Technologicznie b. wysoko.
Autor: karol
zysk
Dodano: 21 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Minął termin mojej lokaty w Getinie, dzięki zyskowi mam wyjazd "pod palmę". Polecam
Autor: antoni
wybór dobrowolny
Dodano: 14 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Nie znam przypadku aby bank zmuszał do przyjęcia oferty. To po co te miazmaty?
Autor: iwo
Getin oszusci:/
Dodano: 9 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ostrzegam przed grupa GETinBANK NOBLE Bank i LOKAT POWIĄZANYCH Z FUNDUSZEM Noble Securities 50/50(rachunek w noble bank-fundusze). Zawarłem taka lokate z dobrym oprocentowaniem (przez swoje niedoinformowanie-i brak wiedzy n.t) ktora byla na krótki okres lecz pracownik nie poinformowal mnie że lokata jest tylko na krótki okres a fundusze sa na 4 LATA-(przeczytany regulamin za późno przez dodatkową lokate promocyjna:/ -niemozliwy sposób wypowiedzenia) (pieniadze zamrożone na 4 lata strata bo te pieniadze nie przyniosly mi zadnego zysku ,jedynie strate-za wykup fuduszy 1,95% od całości (po zakończeniu okresu 4 lat-pieniadze przepadają )Odzyskane tylko pieniadze wpłacone w dniu zawarcia lokaty minus opłaty za wykup funduszy. Pieniądze zamrożone na 4 LATA. Nie warto wierzyć doradcą:( Opinie pozytywne chyba sa pomyłką
Autor: Karola
Po co te telefony
Dodano: 30 stycznia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Getin Bank przyjął nową zasadę -wydzwania do klientów z formułką nagraną na taśmie przypominającą o terminie zapłaty raty .Tylko czemu to słuźy ,skoro każdą ratę płacę od lat przed terminem w oddziale. NIE DENERWUJCIE KLIENTÓW, KTÓRZY REGULARNIE SPŁACAJĄ RATY ! ! ! ! ! !
Autor: wiktoria
opinia
Dodano: 27 stycznia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Korzystam od lat z ofert kredytowych Getinu i ostatnio zainteresowała mnie propozycja kredytu leasingowego ile przejedziesz kilometrów tyle spłacasz raty . Może się spodobać.
Autor: Artur
os,ustwo
Dodano: 14 stycznia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
To oszustwo wystarczy poczytać wyrok
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.