Logowanie Rejestracja
eurobank opinie Klientów
eurobank opinie

Opinie o banku eurobank

eurobank - ocena: 2.45 / 5 - liczba opinii 367

Eurobank został założony przez wrocławskiego biznesmena Mariusza Łukasiewicza w 2003 roku, na drodze przejęć mniejszych banków. Po nagłej śmierci prezesa w 2004 roku, został wykupiony przez francuski koncern finansowy Societe Generale, który kontroluje spółkę Euro Bank S.A. po dziś dzień. Eurobank słynie m.in. z szeroko zakrojonych kampanii reklamowych z gwiazdami polskiego kina w rolach głównych.

 

Wyróżnia go również fakt, że to jeden z niewielu banków uniwersalnych nie mających osobnej oferty dla biznesu – bank skupia się na produktach dla klientów indywidualnych: kontach osobistych, kartach kredytowych, lokatach i rachunkach oszczędnościowych oraz kredytach gotówkowych, konsolidacyjnych i mieszkaniowych. Siedziba banku znajduje się we Wrocławiu. W 2015 roku Eurobank uplasował się na 19.

miejscu pod względem wartości posiadanych aktywów.

Strona internetowa banku eurobank: http://www.eurobank.pl

Opinie klientów o eurobank. Co myślą użytkownicy o eurobank?

Promocja tygodnia w eurobank:

pożyczka gotówkowa „wypożyczka”

  • wybierz 3 500, 5 000 zł  lub 10 000 zł
     
  • decyzja nawet w 15 minut
     
  • minimum formalności  

 

Zobacz analizę oferty eurobank
Dodaj opinię o eurobank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku eurobank (415):

Autor: elvis
zamknięcie konta
Dodano: 30 listopada 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Chory bank a obsługa jak żyje 48 lat to takich ludzi powinni zwolnić , byłem obsługiwany przez jedną Panią i zeszło mi dość długo ludzie co za mną czekali prosili aby druga osoba podeszła i obsługiwała Pani powiedziała ze zaraz ktoś podejdzie ja tych ludzi zacząłem przepraszać ze tak długo to trwa a Pani do mnie 2 razy proszę tych ludzi nie przepraszać oni muszą czekać od tego są . To jest chore bank mieści się w Tarnowie na ul Krakowskiej.NEGATYWNY Z DALEKA OMIJAĆ TEN BANK.
Autor: Marta
Nie polecam
Dodano: 9 listopada 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Konto w Eurobanku posiadam od 2011 roku, do tej pory nie miałam większych problemów z rachunkiem, jednak we wrześniu 2016 roku dokonano zajęcia komorniczego na moim rachunku prowadzonym przez Eurobank. Zajęcie zgodnie z ustawą z dnia 8 września 2016 r. zostało dokonane przez system teleinformatyczny OGNIVO. 27 października bank powołując się na to zajęcie zablokował na moim koncie środki w kwocie 1221,54 zł. W dniu 3 listopada 2016 roku. komornik uchylił w całości zajęcie mojego konta za pomocą systemu OGNIVO, w związku z czym bank zobowiązany jest do niezwłocznego odblokowania moich środków na rachunku bankowym. Jednak do dnia dzisiejszego, tj. 9 listopada 2016 r. tego nie zrobiono. Pomimo kontaktu z mojej strony i próby polubownego załatwienia sprawy nie jestem w stanie w żaden sposób porozumieć się z bankiem. W chwili obecnej przez bezprawne działanie banku zostałam bez żadnych środków do życia, a konsultanci z infolinii mają to wszystko gdzieś. W innych bankach takie operacje są przeprowadzane w ciągu jednego dnia, a tu?
Autor: Zadowolony
Moja opinia
Dodano: 18 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Mam konto w tym banku od kilku lat i jestem z niego zadowolony. Szybko realizowane są przelewy, solidna bankowość internetowa i bezpieczny system transakcyjny (TokenGSM). Konta w tym banku ma kilku moich znajomych i też są zadowoleni a dodatkowo są zwolnieni z opłaty za prowadzenie konta w ramach programu „Rodzina i Przyjaciele”.
Autor: Olek
Ocena tego banku
Dodano: 16 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Pozytywne opinie tego banku to chyba wystawiają ich pracownicy. :-) Lub osoby które nigdy niczego w tym banku nie załatwiały. Też mam doświadczenie w korzystaniu z różnych banków i powiem wam, że mają tak ustawione regulaminy i przepisy aby naciągać klientów na koszty. Oczywiście większość banków tak robi ale można robić to nie zniechęcając klientów a tutaj idą na całość bez sentymentów. Dopóki płacisz i nic nie potrzebujesz jest wszystko "ok" ale przy każdej zmianie lub potrzebie skorzystania z ich usług to już zaczyna się droga przez mękę i opłaty. Mógłbym podać nawet kilka przykładów ale nic tak nie uczy jak wiedza zdobyta na własnym przekładzie. :-) Pozdrawiam
Autor: Arek
Eurobank konta lokaty kredyty
Dodano: 1 sierpnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Podobnie jak poprzedni autor mam trochę doświadczenia z bankami i wiele mogę zrozumieć ale takich złodziejskich procedur nie ma chyba żaden bank. Krotko mówiąc nigdy nie będziecie wiedzieć za co, dlaczego i kiedy pobrano wam z konta jakieś opłaty. Nie będę się rozpisywał o ich złodziejskich procedurach ponieważ powstałaby książka. Opisze tylko dwie dosyć proste sprawy z którymi wszyscy klienci Eurobanku mają duże problemy. Pierwsza dotyczy bankowości internetowej gdzie ustawione przez bank limity przelewów są tak niskie że będziecie mieli problemy z przelewami. Malo tego nie zrobicie nawet przyszłych płatności czyli tych odroczonych jeżeli limity na dany dzień zostały wykorzystane!!! Zmienić te limity bardzo trudno ponieważ nie ma takiej opcji on-line. Trzeba do nich dzwonić, wówczas okazuje się, że nie możecie tego zrobić bo nie macie aktywowanego telekodu itd. Robią problemy na każdym kroku. Proces zmiany może trwać kilka dni a i tak nie zostaną one zmienione tak jak byście chcieli. Bank ma swoje limity więc pozostają płatności na raty każdego dnia! Prawda, że zlodziejstwo? Wasze pieniądze ale korzystać z nich nie możecie. Kolejna sprawa to zamykanie konta. W bankowości internetowej jest niby opcja - zamknij konto ale to tylko pozory, że można to zrobić tak łatwo. Bank ma 28 dni na zamknięcie konta ale okazuje się, że po złożeniu takiego wniosku nic już na koncie nie zrobicie chociaż będziecie musieli zapłacić za 28 dni jego użytkowani! Wasz wniosek zamknięcia konta powoduje zablokowanie możliwości korzystania z konta czyli nie można robić przelewów, wpłat, wypłat itd. Macie martwe konto do tego nie otrzymacie potwierdzenia jego zamknięcia (bank o tym nie informuje!!!) a jeżeli pojawi się debet na koncie np. z powodu nie opłacenia korzystania z konta (9 zł) to konto nie zostanie zamknięte!!! O czym dowiecie się dopiero z wezwania do zapłaty które kosztuje chyba ok. 50 zł. To chyba wystarczy aby zrazić się do tego banku. Takich procedur w Eurobanku jest pełno o czym bank nie informuje a w ten sposób żeruje na nieświadomych klientach dlatego ostrzegam przed korzystaniem z ich usług jakie by one nie były. Możecie sami się przekonać o tym lub posłuchać już doświadczonego ich klienta. Szkoda, że sam wcześniej nie sprawdziłem opinii o tym banku. Pozdrawiam
Autor: Fela
eurobank w Nowej śoli
Dodano: 25 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem klientką kilku banków i wiele mogę zrozumieć. O warunki kredytu hipotecznego postanowiłam zapytać również w eurobanku w Nowej Soli.Pierwsza osoba do obsługi nie rozumie pytania, wreszcie podaje oprocentowanie, niestety nieprawdziwe. Dwukrotnie oczami szuka pomocy u koleżanki, która schylona pod pod stolikiem, biurkiem czy jak to się u nich nazywa udaje nieobecną.Pani przyznaje, że jest nowa.Sytuację ratuje Pani menager, idę pozmawiać. Otrzymanie informacji o warunkach kredytu, zrobienie symulacji nie jest możliwe, brak dostępu, nie wiem czy na tę chwile czy na stałe. Podaję niezbędne dane do symulacji, nr tel.i maila..Mam jutro dostać odpowiedż, czekam tydzień.Do standardów prawdziwego banku bardzo daleko.Straciłam czas, zdecydowanie nie polecam.
Autor: mar
sss
Dodano: 20 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja tam mam wszystkie oszczędności. Podoba się bank i już.
Autor: wk.rwiony
Pismo
Dodano: 4 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem taki wk.rwiony że aż musiałem napisać opinię. to fakt. bank żenada. Uśmiechaja się do cb a jak się odwrócisz to z nożem w plecach. Za każde pismo które było mi potrzebne płaciłem po 150 zł. (złodziejstwo) Sprzedałem mieszkanie i czekam na list- już 9 dni idzie list polecony. a zwykły idzie 2 dni jak się spóźnisz z opłatą . żenada. żenada. żenada odchodzę z takiego traktowania, Bawcie się sami NIE POLECAM !!!!!
Autor: alf
Kaboom
Dodano: 29 czerwca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jak było w "jak rozpętałem II Wojnę Światową"? "Burdello bum bum" Nic więcej nie muszę mówić.
Autor: Dimon
Cyrk nach kółkach
Dodano: 29 czerwca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Totalna tragedia!!! A więc po kolei: - żałują pieniędzy na telefon do klienta, mimo że obiecują że będą się kontaktować gdy będą gotowe dokumenty, - nie potrafią wypełniać dokumentów (tu wypłaty transz do KH) i dzwonią do centrali (czy gdzieś) jak to wypełnić - czas obsługi 30min-1h, - niekompletny skład do załatwiana spraw związanych z w/w, - stwierdzają brak wyimaginowanych dokumentów i dlatego wstrzymują procedury wypłat transz nie informując o tym klienta (mnie), - po złożeniu reklamacji w centrali otrzymuje się odpowiedź nieadekwatną do treści reklamacji (mętne wyjaśnienia) i kilka innych. GDY TYLKO BĘDĘ MÓGŁ IODEJŚC OD NICH BEZ NADMIERNYCH STRAT (KARY) UCIEKAM STAMTĄD I NAWET NIE CHCĘ NA NICH PATRZEĆ W TV CZY GDZIEKOLWIEK
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.