Logowanie Rejestracja
eurobank opinie Klientów

eurobank opinie

Opinie o banku eurobank

eurobank - ocena: 2.45 / 5 - liczba opinii 368

Eurobank został założony przez wrocławskiego biznesmena Mariusza Łukasiewicza w 2003 roku, na drodze przejęć mniejszych banków. Po nagłej śmierci prezesa w 2004 roku, został wykupiony przez francuski koncern finansowy Societe Generale, który kontroluje spółkę Euro Bank S.A. po dziś dzień. Eurobank słynie m.in. z szeroko zakrojonych kampanii reklamowych z gwiazdami polskiego kina w rolach głównych.

 

Wyróżnia go również fakt, że to jeden z niewielu banków uniwersalnych nie mających osobnej oferty dla biznesu – bank skupia się na produktach dla klientów indywidualnych: kontach osobistych, kartach kredytowych, lokatach i rachunkach oszczędnościowych oraz kredytach gotówkowych, konsolidacyjnych i mieszkaniowych. Siedziba banku znajduje się we Wrocławiu. W 2015 roku Eurobank uplasował się na 19.

miejscu pod względem wartości posiadanych aktywów.

Strona internetowa banku eurobank: http://www.eurobank.pl

Opinie klientów o eurobank. Co myślą użytkownicy o eurobank?

Promocja tygodnia w eurobank:

pożyczka gotówkowa „wypożyczka”

  • wybierz 3 500, 5 000 zł  lub 10 000 zł
     
  • decyzja nawet w 15 minut
     
  • minimum formalności  

 

Zobacz analizę oferty eurobank
Dodaj opinię o eurobank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku eurobank (416):

Autor: Danuta
Kredyty
Dodano: 29 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten bank, to podły naciągacz i lichwiarz! Potwierdzam wszystkie dotychczasowe negatywne opinie. W dodatku napędza naiwnych klientów firmie ubezpieczeniowej Sogecap SA, która jest kolejnym złodziejem!
Autor: NABITA W BUTELKĘ
ZNIKAJĄCA PREMIA ZA TERMINOWĄ WPŁATĘ
Dodano: 21 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
DUŻY NEGATYW. PRZEZ 3 LATA SPŁACAŁAM KREDYT GOTÓWKOWY Z "MAGICZNĄ" OPCJĄ ZWROTU 500 ZŁ PO KAŻDYM ROKU TERMINOWYCH SPŁAT. JEST TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA. USTAWIŁAM STAŁE ZLECENIA ZAPŁATY, NA OK 5 DNI PRZED KAZDORAZOWĄ SPŁATĄ RATY. PO PIERWSZYM ROKU STWIERDZILI ŻE JEST NIEDOPŁATA W KWOCIE 0,56 PLN I BONUS PRZESZEDŁ MI KOŁO NOSA. RZECZONE 0,56 ZŁ DOPŁACIŁAM OD RAZU PO TYM JAK SIĘ DOWIEDZIAŁAM O ZALEGŁOŚCI. TERAZ MINĄŁ 3 ROK REGULARNEJ SPŁATY , OSTATNIĄ WPŁATĘ DOKONAŁAM NAWET NA 10 DNI PRZED TERMINEM I DZISIAJ ZAMIAST OBIECANEJ PREMI, OTRZYMAŁAM INFORMACJĘ ŻE WZYWAJĄ MNIE DO DOPŁATY 4,56. NADMIENIĘ, ŻE WPŁATY DOKONYWANE BYŁY ZGODNIE Z HARMONOGRAMEM I MAM NA TO DOWODY WPŁATY. TO JEST WIELKA ŻENADA I BRAK PROFESJONALIZMU, ŻEBY NIE POWIEDZIEĆ OSZUSTWO. NIGDY WIĘCEJ KREDYTU W TYM BANKU,
Autor: EWa
fatalny bankl
Dodano: 20 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Rowniez proponuje nie wspolpracowac z tym bankiem . Mam bardzo przykre doswiadczenia . kredyt splacony zostal przed terminem 1,5r . w calosci zgodnie z hartmonogramem . Po uplywie 1,5r domagaja sie kolejnej splaty .Przestrzegam .
Autor: zdziwiony
skandal w bialy dzień
Dodano: 16 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
We Wrocławskim Oddziale w Galerii Dominikańkiej dwaj mili panowie (pracownicy placówki) wspólnie obsługują klienta próbującego dowiedzieć się czegoś o kredycie. Całość wygląda jak rozprawa w sądzie - przesłuchiwanym jest obsługiwany klient, a na krzesłach siedzą klienci oczekujący na swoją kolejkę. Są to niemi świadkowie takiego oto "przesłuchania": - jakie ma pan dochody roczne? - odp. 80 tysięcy - ma pan wlasną firme? tak - ma pan dom czy mieszkanie? odp. dom - jaki ma pan inny majatek, odp.: samochod, mieszkanie, itp. - jaka wartość - tu niedoslyszałem odpowiedzi, bo wszedł nowy klient, - czy ma pan zone? tak - czy pana zona ma dochody? nie - jakie ma pan wykształcenie? itp., itd. To samo w placówce na Psim Polu. LUDZIE, TO JEST SKANDAL!!!!!!!!!!!! Jest to nie tylko żenujące, ale NIEPROFESJONALNE I NARUSZAJĄCE PRAWO!!! Jako klient tego banku oczekuję europejskich standardów, a nie cyrku w wydaniu uśmiechniętych lecz nieprofesjonalnych amatorów!!!!!
Autor: mysza
ostrzeżenie
Dodano: 13 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
wziełam kredyt który spłaciłam wcześniej 2 -lata wcześniej doliczyli mi jakąś dodatkową rate a ubespieczenie kredyt był ubezpieczony wypłacają 3- miesiące ciągle coś im nie pasuje ostrzegam przed tym bankiem
Autor: aga
kredyt
Dodano: 12 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Obsługa nie miła brak profesjonalizmu to co oferują to żenada NAJGORSZY BANK ZE WSZYSTKCH!!! LEPIEJ OMIJAĆ TEN BANK Z DALEKA
Autor: olo
Eurobank:
Dodano: 9 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
nie bierzcie kredytu w eurobanku to jest szajs a nie bank.
Autor: Primka
Kredyt gotówkowy
Dodano: 8 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, Jestem klientką eurobanku już od 5 lat , do tej pory nie było problemu dopóki.... nie założyłam u nich konta. Na początku wszystko super, ja raty spłacam regularnie i nadszedł dzień kiedy przelew wynagrodzenia był mniejszy niż dotychczas...a ja w tym czasie potrzebowałam dodatkowej gotówki jedyne 5000. Nie dostałam, a w wytłumaczeniu nap;pisali że mogą odmówić. Pomyślałam że przelew mniejszy n o to ok. spróbowałam za m-ąc też odmówili i kolejny m-ąc też debile odmówili gdzie wpływy już były jak zawsze 3600 i żadnych innych kredytów. w odmowie napisali jak zwykle że ich art nr jakiś tam pozwala na takie magiczne odmawianie. Nie szanują klientów którzy są rzetelni.beznadziejny bank pozdrawiam i serdecznie odradzam
Autor: zalamana
negatywna
Dodano: 3 maja 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
wzielam kredyt w eurobanku 2004.W 2006 mialam problemy i kredyt wymowiono.Zeby uniknac koomrnika wzielam kredyt w innym banku,zeby splacic ten.Przyjerzdzal do mnie negocjator banku.Dokladnie we wrzesniu 2006 negocjator odwiedzil mnie w domu,gdzie po wczesniejszymtelefonie od demnie,prosilam go o zliczenie dwoch kredytow w eurobanku,ktore chce splacic w calosci.Negocjator przyjechal ze zliczonym dlugiem.Dostal 4900 i kredyty mialam miec splacone.W 2009 przychodzi pismo od komornika,ze jestem winna razem z kosztami sadowymi jakies 1200zl.Wtedy nie dochodzilam co tu jest grane tylko zaplacilam.Zylam okolo 5lat w przekonaniu,ze kredyty splacone,az tu 2014 styczen.Dostaje pismo od eurobanku.Mam dlug jedna pozyczka na kwote 1200,a druga szok kapital 3500 a odsetki prawie 7000.Myslalam,ze dostane zawalu.Wykonalam telefony do nich,zostawie bez komentarza,chamstwo i znieczulica.Poszlam do oddzialu tam gdzie bralam kredyt i zaczelam pisemna walke i kontrole wplat.Pan negocjator sie pomilil nie policzyl wszystkiego.Ale jest pytanie co robia inni,gdzie jest kontrol.Widnieje prawie 6 lat jako dluznik i nikt nic nie robi.Zadnego pisma nic cisza jak w eterze.Dlaczego bo czekali az urosna kolosalne odsetki liczone jako lombardowe.Po 6latach nagle sobie o mnie przypomnieli i z 4000tys.dlugu zrobili sobie prawie 11000.Wszystko im przedstawilam i napisalam,ze za nikompetentnych pracownikow nie ma zamiaru placic zadnych odsetek.Moge splacic swoj dlug taki jaki byl w 2006 nie policzony przez negocjatora,czysty bez odsetek karnych,bo to nie moja wina.Ale tak jak inni pisza o tym banku to do bledu nie chca sie przyznac.Ja w reklamacjach pisze swoje,a oni w odpowiedzi swoje.Ani slowa o tym jak to mozliwe,ze przez 6lat nikt nie zauwazyl,ze jestem winna kase.To celowa ich zagrywka.Ja nie mam zamiaru im placic tego wszystkiego.Narazie jest cisza zobaczymy kiedy sobie o mnie przypomna.Jest to podle i nie do przyjecia.To my ludzie fizyczni utrzymujemy te instytucje,aby funkcjonowaly.Powinni dbac o klijenta.Informowac go o kazdym zadluzeniu,ktore nastapilo w danym miesiacu,a nie po 6 latach.Nie polecam.Totalna porazka.
Autor: załamana
Porażka
Dodano: 29 kwietnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
WIELKI NEGATYW.Będą drążyć i wycelują w odpowiedni moment kiedy brak środków do życia, wtedy za 5 min. dostajesz do ręki ile chcesz.Następnie proponują jeszcze i jeszcze.Ok to nasza wola, ale w żadnym banku nie spotkałam się z takim natręctwem. Jak juz złapią ofiarę w sieć, tak owijają kokonem, że się nie wyplączesz.Wzięlam kredyt, spłacam regularnie od roku.Teraz dopiero dowiedziałam się, że to, co spłaciłam to były przede wszystkim odsetki a kapitału odrobinę.Wpłaciłam znaczną część gotówki - częściowa spłata kredytu -prosząc o zmniejszenie raty sumy pozostałej do spłacenia - nooo i tu masakra-zapomnij, owszem mozna zawrzeć następną umowę o pożyczkę-żeby spłacić, wyrównać, a na koncie z powrotem pojawi się ta sama kwota, ale niech pani się tym nie sugeruje itp, itd - JEDNA WIELKA TAJEMNICA, ZAKRĘCĄ CIĘ TAK, ZE Z TEGO NIE WYJDZIESZ - szczególnie przy większych pożyczkach - A ODSETKI ????? POZOSTAJE TYLKO SZNUR... zwrot z ubezpieczenia??? nie pojmuję tego, a najlepsze jest to, ze nie ma kompetentnego pracownika do udzielenia rzetelnej odpowiedzi!!! chcecie popełnić samobójstwo? weźcie kredyt w Eurobanku!!! ps. ja chyba udam się do prawnika...
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.