Logowanie Rejestracja
eurobank opinie Klientów

eurobank opinie

Opinie o banku eurobank

eurobank - ocena: 2.45 / 5 - liczba opinii 368

Eurobank został założony przez wrocławskiego biznesmena Mariusza Łukasiewicza w 2003 roku, na drodze przejęć mniejszych banków. Po nagłej śmierci prezesa w 2004 roku, został wykupiony przez francuski koncern finansowy Societe Generale, który kontroluje spółkę Euro Bank S.A. po dziś dzień. Eurobank słynie m.in. z szeroko zakrojonych kampanii reklamowych z gwiazdami polskiego kina w rolach głównych.

 

Wyróżnia go również fakt, że to jeden z niewielu banków uniwersalnych nie mających osobnej oferty dla biznesu – bank skupia się na produktach dla klientów indywidualnych: kontach osobistych, kartach kredytowych, lokatach i rachunkach oszczędnościowych oraz kredytach gotówkowych, konsolidacyjnych i mieszkaniowych. Siedziba banku znajduje się we Wrocławiu. W 2015 roku Eurobank uplasował się na 19.

miejscu pod względem wartości posiadanych aktywów.

Strona internetowa banku eurobank: http://www.eurobank.pl

Opinie klientów o eurobank. Co myślą użytkownicy o eurobank?

Promocja tygodnia w eurobank:

pożyczka gotówkowa „wypożyczka”

  • wybierz 3 500, 5 000 zł  lub 10 000 zł
     
  • decyzja nawet w 15 minut
     
  • minimum formalności  

 

Zobacz analizę oferty eurobank
Dodaj opinię o eurobank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku eurobank (416):

Autor: gość2
EEROBANK=parabank
Dodano: 13 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeżeli Państwo planujecie wnioskować o kredyt hipoteczny to proszę bardzo unikać Eurobank. Zamiast obiecanych 2 tygodni rozpatrywania wniosku w moim przypadku było około 6. Dodatkowo na pytanie kiedy mogę spodziewać się decyzji ciągle słyszałam, że nie mogą powiedzieć i, że proszą o cierpliwość. Super ja mam mieć cierpliwość a w Banku toleruje się niekompetencje pracowników (co doradca to słyszę inną historię na ten sam temat), oszukiwanie klientów, bałagan oraz ignorancje klientów. Drodzy Państwo jak macie podobne problemy to proszę składajcie skargi do KNF. https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_bank.jsp
Autor: art68
oszuści
Dodano: 3 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mój Ojciec dostał kredyt niby na niski procent a wyszło jak niemal w parabanku.Najpierw wrobili Go w niby korzystną zmianę oprocentowania a okazało się że zrobili Mu konsolidację i ubezpieczeni które wynosi około 2600 rocznie. ZŁODZIEJE I OSZUŚCI
Autor: Mateusz
kredyt hipoteczny
Dodano: 2 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Trafiłem do eurobanku przez przypadek, mały oddział we Wrocławiu na psim polu. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, zaopiekowała się mną pani menadżer oddziału. Wszystko było by dobrze gdyby później pani menadżer okazała jakiekolwiek zainteresowanie moja sprawą, przez dwa tygodnie ciężko było uzyskać jakąkolwiek informacje. Okazuje się że dla pani menadżer ciężko jest wysłać maila, czekam juz ponad tydzień czasu na maila z odmową kredytu. Nie polecam nikomu zwłaszcza oddziału na psim polu we Wrocławiu
Autor: ingrida kołomak
złodzieje
Dodano: 2 sierpnia 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
nie dość że zarabiam grosze to zabieraćie mi ostatnie pieniądze,konto miało być darmowe,a tak nie jest,kłamcy,za sprawdzenie konta się płaci,banda.
Autor: WALDEK
DNO
Dodano: 28 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
3 miesiące załatwiania kredytu to absurd. Ciągłe donoszenie dokumentów a jeszcze przedstawiciele ciągle okłamują swoich klientów że pismo poszło, że przelew poszedł że wszystko załatwimy szybko, a w rzeczywistości jest PORAŻKA i CIĄGLA STRATA CZASU. Odradzam wszystkim nawet wrogowi.
Autor: bozena
dla mnie ok
Dodano: 27 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
mam konto od kilku lat i jestem zadowolona
Autor: mat28
katastrofa
Dodano: 25 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Dla wszystkich kredytobiorców: unikać tego banku. Ilość formalności i dokumentów, których w żaden sposób nie można dostarczać drogą mailową to koszmar. Trzeba się pokornie nauczyć chodzić do oddziału ze wszystkim. Tylko nie ten bank.
Autor: Marmar
NIE!!!
Dodano: 16 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie polecam NIKOMU brać kredytu w tym Banku bo daje na duży procent a jak ma się problemy ze spłatą z powodu życiowych spraw i przestaje się płacić to bardzo duże odsetki każdą płacić. Przykładowo pozostało niezapłacenie 11 tysięcy to odsetki ok 2000 zł rocznie i każde pismo z prośbą o ugodę kończy się odmową. EUROBANK to firma oszust i naciągacz --- jest podobny do PARABANKU!!!
Autor: Sly
makabra nie bank
Dodano: 16 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wygrałem przetarg na działkę budowlaną od miasta. Euro bank dali mi wstępną zgodę udzielenia kredytu hipotecznego. Po tygodniu ten bank zmienił zdanie....a ja już miałem umówionego notariusza i termin mnie gonił..bo miasto chciało swoje pieniądze za ziemie..w końcu musiałem wziąć kredyt komercyjny a nie hipoteczny..i dopiero potem starać się o kredyt hipoteczny w innym banku..zeby spłacić ten komercyjny..makabra..odradzam wszystkim ten bank..
Autor: Egon
Przykre, ale jest to bank z XIX wieku
Dodano: 15 lipca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mam od miesiąca kredyt hipoteczny w tym banku. I mam tego banku od 2 miesięcy serdecznie dość. Ilość dokumentów potrzebnych do otrzymania kredytu, dokumentów stanowiących wyjaśnienie do dokumentów przechodzi wszelkie granice. Ale to przeżyłem - w końcu bank pożycza mi grubszą forsę. Ale (mam jednoosobową firmę) żądanie wydruku potwierdzenia wpłaty pierwszej raty leasingu samochodowego było preludium do dalszych absurdów. Jeśli chodzi o to potwierdzenie - wcześniej zażądali wydruku wszystkich operacji na moich rachunkach (firmowych i osobistych) za 6 miesięcy (w wykazie była też rata leasingowa). Czas mnie goni, drukuję, wysyłam. OK. Za tydzień - żądanie zmniejszenia linii debetowej o 7000 zł, ponieważ dochód mojej żony spadł o 1500 zł. Zmniejszam. W międzyczasie przeterminowało się zaświadczenie z ZUS o niezaleganiu. Dosyłam. Przeterminowało się zaświadczenie z US. Płacę za zaświadczenie i dosyłam. w końcu mam. Do podpisania umowy u notariusza został tydzień. Czas potrzebny bankowi na przelew - tydzień. Proszę o przysłanie potwierdzenia przelewu - przekracza to możliwości techniczne banku. Potrzebuję oświadczenie banku do wpisu hipoteki do księgi wieczystej. Nie mogą przysłać pocztą - muszę przyjechać do placówki, podpisać swoje oświadczenie w ich obecności (mimo, że ustawa "Prawo Bankowe" tego nie wymaga). Pytam, czy można nadpłacić kredyt - tylko w banku. Muszę założyć konto osobiste do spłaty kredytu. Zakładam. Próbuję w domu obsłużyć konto internetowe - niestety się nie da. Dzwonię na infolinię - nie da się obsłużyć konta bez tokena. Tylko skąd niby mam to wiedzieć. Więc do auta, 70 km, półtorej godziny i już jest. W końcu to nie bank płaci. Odradzam, odradzam, odradzam. A Adamczyka mam ochotę strzelić w pysk za reklamę.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.