Logowanie Rejestracja
eurobank opinie Klientów

eurobank opinie

Opinie o banku eurobank

eurobank - ocena: 2.45 / 5 - liczba opinii 368

Eurobank został założony przez wrocławskiego biznesmena Mariusza Łukasiewicza w 2003 roku, na drodze przejęć mniejszych banków. Po nagłej śmierci prezesa w 2004 roku, został wykupiony przez francuski koncern finansowy Societe Generale, który kontroluje spółkę Euro Bank S.A. po dziś dzień. Eurobank słynie m.in. z szeroko zakrojonych kampanii reklamowych z gwiazdami polskiego kina w rolach głównych.

 

Wyróżnia go również fakt, że to jeden z niewielu banków uniwersalnych nie mających osobnej oferty dla biznesu – bank skupia się na produktach dla klientów indywidualnych: kontach osobistych, kartach kredytowych, lokatach i rachunkach oszczędnościowych oraz kredytach gotówkowych, konsolidacyjnych i mieszkaniowych. Siedziba banku znajduje się we Wrocławiu. W 2015 roku Eurobank uplasował się na 19.

miejscu pod względem wartości posiadanych aktywów.

Strona internetowa banku eurobank: http://www.eurobank.pl

Opinie klientów o eurobank. Co myślą użytkownicy o eurobank?

Promocja tygodnia w eurobank:

pożyczka gotówkowa „wypożyczka”

  • wybierz 3 500, 5 000 zł  lub 10 000 zł
     
  • decyzja nawet w 15 minut
     
  • minimum formalności  

 

Zobacz analizę oferty eurobank
Dodaj opinię o eurobank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku eurobank (416):

Autor: Paweł
Kredyt hipoteczny
Dodano: 19 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie wiem jakie są doświadczenia innych z tym bankiem. Ja miałem z nim do czynienia raz i bardzo tego żałuję. Kredyt hipoteczny załatwiałem w banku od połowy kwietnia do 8 czerwca 2015 r. Przez ten okres cały czas uzupełniałem dokumenty różnej maści. Zły był operat rzeczoznawcy, brakowało zaświadczeń itd. Szczęśliwy podpisałem umowę kredytową z bankiem i udałem się do notariusza. Część pieniędzy sprzedającym zapłaciłem z własnych oszczędności resztę miał przelać eurobank na rachunki sprzedających po dostarczeniu aktu notarialnego do banku. Eurobank nie dosyć, że nie przelał pieniążków na konta sprzedających to nawet nie raczył poinformować mnie dlaczego tego nie zrobił. Generalnie kicha. Jestem właścicielem zakupionego domu (akt notarialny) a właściciele nie mają kasy.
Autor: sonia
tragedia
Dodano: 16 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ubezpieczyciel po śmierci taty pokrył koszty kredytu i karty po jego śmierci a było to trzy lata temu!I nagle w tym roku w maju przyszedł list z windykacji adresowany na tatę (nie polecony)informujący,że eurobank sprzedał dług do open finance dwa tysiące z groszami należności kapitałowej i doliczył ponad tysiąc odsetek.Mając akt zgonu nie poinformowali open finance,że dłużnik nie żyje.Przez trzy lata nie przyszło ani jedno pismo ponaglające ani pismo z prośbą o wykazanie spadkobierców.Jak zadzwoniłam na infolinię to pan zdziwiony,że nie zaniosłam do nich aktu dziedziczenia.Otóż tragiczny eurobanku nie muszę wiedzieć,że było jakieś zadłużenie tym bardziej zanosić akt dziedziczenia!Mało tego jak poruszyłam sprawę to mieli bezczelnie przysłali list pole
Autor: basia
naciągacze
Dodano: 14 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
7 lat temu ktoś wyłudził kredyt posługując się moim dow. osobistym. Sprawca ustalony i dobrowolnie poddał się karze, bank o wszystkim powiadomiony, odstąpił od ściągania spłat ze mnie. Teraz przysłali mi pismo że natychmiast mam spłacić kredyt którego nigdy nie wzięłam, kwota jest przeszło dwa razy większa, straszą mnie windykacją i sądem. To jest bank? To banda oszustów i nic więcej.
Autor: Zenon
oszuści
Dodano: 2 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Obsługa kręci, nie doinformowuje. Bank nastawiony wyłącznie na to aby były jakieś kruczki i potem jak królika z kapelusza wyciąga je. Zamiast od razu przedstawić stan faktyczny. Zdecydowanie odradzam. Chyba, że ktoś ma dobre wykształcenie prawnicze i ma czas na wertowanie regulaminów.
Autor: Piotr
oszuści
Dodano: 29 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zdecydowałem się na kredyt łączony w eurobanku, hipoteczny + na wykończenie. Zostałem poinformowany że bez problemu otrzymam oba, wstępna decyzja wydana. Wypłata środków na wykończenie mieszkania miała nastąpić po uruchomieniu środków z kredytu hipotecznego. Po podpisaniu umowy na kredyt hipoteczny trzeba było poczekać na podpisanie kolejnej ( na wykończenie ). Nagle się okazało że środków na wykończenie nie chcą wypłacić, trzeba czekać na oddanie mieszkanie do adaptacji. trudno trochę trzeba poczekać ale nic nie zrobimy. Kolejna informacja że trzeba poczekać dopóki nie będzie podpisany akt notarialny przekazania. Każda kolejna informacja inna, zły kontakt. Niestety sprawa znajdzie swój przykry koniec w sądzie.Straciłem pieniądze, czas i nerwy. Nie polecam.
Autor: Ania
Już nie chcemy kredytu
Dodano: 27 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Miesiąc temu złożyliśmy dokumenty potrzebne do uzyskania kredytu. Po 2 tygodniach bank zażądał oświadczenia,że w ostatnim kwartale nie składaliśmy innych wniosków z dopłatą MDM. Dostarczyliśmy co trzeba. Po 1,5 tygodnia chcą tego samego zaświadczenia tylko bez daty! Operat nie wykonany, brak wstępnej decyzji. Dziękujemy wybraliśmy PKO SA.
Autor: Sebastiam
brak bankomatu
Dodano: 25 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
od roku mieszkam w Radomiu ok 150,000 ludności,i są tam 2 bankomaty,tylko szkoda że nie ma w pobliżu miejsca zamieszkania.......Natomiast jestem klientem od blisko 10 lat i nie narzekam na nich wcale,są bardzo kompetentni,pieniążki jeżeli chodzi o transfer,są w miare możliwości bez przeszkód i nawet dostałem więcej opcji za 0%,a mam lokatę ROR
Autor: LE
dwie wpłaty w miesiącu
Dodano: 21 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zdarza się, że przed długimi weekendami płatnik wypłaca mi w jednym miesiącu dwie emerytury. Płatnik jest solidny, a ja za to jestem karany kwotą 21 PLN, do w miesiącu "faktycznym" nie mam wymaganego wpływu. Pracownicy banku twierdzą, że wpływu nie było i basta. Pytam zatem, gdzie uczyli się logiki i czy w ogóle się uczyli ?
Autor: ba
kredyt
Dodano: 18 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bardzo kiepski bank.beznadziejny kontakt z klientem. Bark numerów do placówek. Niejasne zasady naliczania opłat i ubezpieczeń kredytów. Bank traktuje klientów jak potencjalnych przestępców Szantażuje i nęka kredytobiorcę. Najlepiej trzymać się od nich z daleka. Reputację ratują Panie w obsłudze bezpośredniej. Nie polecam. Bardzo żałuję ,że ma u nich kredyt.
Autor: Monika
Karty
Dodano: 14 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Oczywiście, że można mieć obydwie karty. ja tak mam i żadnego problemu nie ma.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.