Logowanie Rejestracja
eurobank opinie Klientów

eurobank opinie

Opinie o banku eurobank

eurobank - ocena: 2.45 / 5 - liczba opinii 368

Eurobank został założony przez wrocławskiego biznesmena Mariusza Łukasiewicza w 2003 roku, na drodze przejęć mniejszych banków. Po nagłej śmierci prezesa w 2004 roku, został wykupiony przez francuski koncern finansowy Societe Generale, który kontroluje spółkę Euro Bank S.A. po dziś dzień. Eurobank słynie m.in. z szeroko zakrojonych kampanii reklamowych z gwiazdami polskiego kina w rolach głównych.

 

Wyróżnia go również fakt, że to jeden z niewielu banków uniwersalnych nie mających osobnej oferty dla biznesu – bank skupia się na produktach dla klientów indywidualnych: kontach osobistych, kartach kredytowych, lokatach i rachunkach oszczędnościowych oraz kredytach gotówkowych, konsolidacyjnych i mieszkaniowych. Siedziba banku znajduje się we Wrocławiu. W 2015 roku Eurobank uplasował się na 19.

miejscu pod względem wartości posiadanych aktywów.

Strona internetowa banku eurobank: http://www.eurobank.pl

Opinie klientów o eurobank. Co myślą użytkownicy o eurobank?

Promocja tygodnia w eurobank:

pożyczka gotówkowa „wypożyczka”

  • wybierz 3 500, 5 000 zł  lub 10 000 zł
     
  • decyzja nawet w 15 minut
     
  • minimum formalności  

 

Zobacz analizę oferty eurobank
Dodaj opinię o eurobank:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku eurobank (416):

Autor: Thomaswim
Oszuści
Dodano: 3 dni temu
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jedni wielcy oszuści. Nie respektowanie zapisów regulaminu. UNIKAĆ!
Autor: dodek
reklama lokat eurobanku kłamie
Dodano: 4 października 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Reklama zachęca do lokowania - dla nowych klientów oferują aktualnie 3%.....założyłem rachunek, przelałem pieniądze i dziś w placówce banku dowiedziałem się, że: " coś nie jest podpięte,.....to wina systemu....." Pani powiedziała, ze bardzo jej przykro ale mogę dostać 2,25 w sakli roku. nawet pieniędzy nie mogłem zabrać, bo takiej kwoty nie mają w kasie, bo trzeba awizować SKANDAL - nie polecam
Autor: sk64
oszuści
Dodano: 28 czerwca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem oszukana przez EB i doradczyni, która wpisała kredyt, którego nie mam na 53 tys..Sprawa w prokuraturze! Zobaczymy. Jedno jest pewne, zrobiła to tak, że w papierach wszystko w należytym porządku i żeby to udowodnić musiał być prawnik bo laik tego nie wykryje i nie udowodni. Zorientowaliśmy się dopiero wtedy, kiedy myśleliśmy, że nasz kredyt już został spłacony, a niestety spłacaliśmy nie nasz, tylko dopisany. Jto te pieniądze wziął? nikt z EB tego wytłumaczyć nie chce i każą nam spłacać! oszusty, złodzieje.....
Autor: Magda
Blokada bankowości i pieniędzy
Dodano: 26 kwietnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam ! Bank zablokował mi bankowośc elektroniczna oraz telefoniczna poinformowano mnie i możliwości złożenia reklamacji , co tez uczyniłam od razu , cały czas mówiono mi ze konto jak i karta działają , wiec poszłam do sklepu zapłacić karta i okazało się ze brak autoryzacji , wpłynęła mi wypłata jak co miesiąc poszłam wiec do placówki po pieniądze skoro karta nie mogę , bank poinformował mnie ze nie widzi srodkow na koncie jest zero ! Zanim wpłynęło wynahrodzenie na koncie miałam około 300 zł , złożyłam reklamacje mija już 10’fxien roboczy i nic zero odpowiedzi , jedynie co usłyszałam przez infolinie Raczej nir będzie pani miała możliwości wypłaty tych srodkow skoro ich nir ma . Zostałam bez srodkow do zycia ! Niestety na dniach ma tez przyjsc świadczenie rodzinne nie mogę już zmienić wypłaty , czyli również będzie zablokowane
Autor: AB
Obsługa reklamacji fatalna.
Dodano: 10 kwietnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W związku z tym, że skradziono mi kartę oprosiłam o adresy sklepów w których dokonywane były transakcje skradzioną kartą. Po 2 tygodniach oczekiwania przysłano wydruk z konta z godzinami transakcji a nie z adresami. Konsultant poinformował mnie, że jeżeli nie zgadzam się z reklamacją mogę złożyć ponownie reklamację i bank ma znów 2 tygodnie na rozpatrzenie. KPINA z klientów!!!! Konsultanci "klepią" wyuczone formułki. Nie ma z nimi żadnej konstruktywnej rozmowy.
Autor: Aga
Masakra
Dodano: 9 marca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ludzie tam pracujący to chyba na przepisach to sie nie znają .Mam (niestety)komornika któremu pracownik eurobanku przelał pieniądze.Gdy zadzwoniłam do nich to pracownik pisał sobie paragraf bo nie wiedział ze taki istnieje .Jak najszybciej likwiduje u nich konto
Autor: Grzegorz
Klient mimo woli
Dodano: 12 stycznia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Czytam opinie na forach o eurobanku bo co prawda nie jestem (na szczęście)jego klientem natomiast w ostatnim czasie bardzo dużo wiem o jego działaniu ponieważ.... ponieważ systematycznie otrzymuję sms-y o transakcjach na czyimś rachunku - może na Twoim. Złożyłem reklamację na infolinię prosząc o zaprzestanie ich wysyłania. Dowiedziałem się jednak, że rozpatrzenie mojej reklamacji potrwa 14 dni. Przez cały ten czas otrzymuję smsy o bieżącym saldzie, że porano mi z konta 2,50zł opłaty za płatność kartą i tyle samo za sprawdzenie salda. Swoją drogą nieźle was łoją za wykonywane operacje. Ponieważ dużo płatności jest dokonywanych w marketach w Radomiu wnioskuję, że eurobank ujawnia mi dane o transakcjach Klienta z Radomia. Pozdrawiam za tym wszystkich Klientów eurobanku a szczególnie jeden jest mi bardzo bliski i martwię się o niego bo jego saldo po konkretnej wypłacie w dniu 28.12.2017r na kwotę 10000zł oscyluje blisko zera. Ale przynajmniej był bogaty nowy rok. Dzisiaj zadzwoniłem ponownie do eurobanku z pytaniem czy może moja reklamacja jest już rozpatrzona (minęło 14 dni) jednak dostałem informację, że jeszcze kilka dni muszę się przemęczyć bo te 14 dni dotyczy dni roboczych. Więc jeszcze zaliczę kilka zakupów w sklepie ALDI w Radomiu i wypłat za bankomatu na ul. Szewskiej 28. Swoją drogą może jak ktoś będzie przy tym bankomacie to może niech wywiesi tam informacje żeby wszystkie osoby, które tam wypłacają pieniądze udały się do oddziału i sprawdziły jaki numer telefonu eurobank wpisał do systemu w ich danych do konta.. Ciekawe jest również to, że właściciel konta za wysyłanie sms-ów do mnie płaci 6zł i to chyba miesięcznie. Czytam więc Twoją super opinię o tym banku i myślę kto poza Tobą dostaje informacje o Twoim koncie? Będę więc myślami z wszystkimi Klientami eurobanku przynajmniej jeszcze przyszły tydzień. A szczególnie blisko będę myślami z właścicielem rachunku w Radomiu. Życzę Ci jak najwięcej wpływów na konto...
Autor: MIlena
Opinia o eurobanku
Dodano: 21 grudnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Realne opinie klientów możecie znaleźć na lista-firm.com.pl/opinie/eurobank
Autor: _MarSs_
Wyłudzanie opłaty za przelew natychmiastowy
Dodano: 21 września 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Uwaga na wyłudzanie przelewów natychmiastowych w aplikacji mobilnej. Mechanizm działania: - masz zdefiniowanych odbiorców i wykonujesz do nich przelewy, czyli normalne działanie; - jeśli chcesz zmienić kwotę przelewu zdefiniowanego, to musisz przesunąć obraz w górę, bo nawet na ekranie FullHD nie widzisz całej formatki; - jeśli jesteś praworęczny, to zapewne pociągniesz okienko tak, że zaznaczysz niechcący checkbox "przelew natychmiastowy", który dziwnym trafem znajduje się tuż obok pola kwoty przelewu, a nie nisko w rozwijanej sekcji "więcej opcji"; - zaznaczeniu hceckboxa nie towarzyszy żaden komunikat, a sam "ptaszek" jest wyszarzony, aby zmniejszyć kontrast; - wykonujesz przelew i oczywiści masz kolejny ekran potwierdź, ale jest to ten sam ekran co do przelewu zwykłego i tylko gdzieś tam w gąszczu informacji jest zamienione z koszt 0:00 na 3:00; - nie ma żadnego dodatkowego okna, że transakcja będzie płatna, nie ma ostrzeżenia, że robisz coś innego niż zwykle, wszystko jest szare jak zwykle, gąszcz cyfr, więc sprawdzasz jak zwykle czy kwota się zgadza, a ona się zgadza i robisz przelew; - za chwilę w historii widzisz niezamierzone 3zł opłaty i żadna reklamacja Ci nie pomoże, bo przecież "taką wydałeś dyspozycję" i nie ma znaczenia, że żaden z Twoich przelewów zdefiniowanych nie jest oznaczony jako ekspresowy - płać!
Autor: Maciej
PORAŻKA!!
Dodano: 17 lipca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Drożyzna, wysokie opłaty absolutnie za wszystko, pracownicy nie mający pojęcia o niczym. Serdecznie odradzam korzystanie z usług tego pseudobanku.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.