Logowanie Rejestracja
Deutsche Bank Polska S.A. opinie Klientów

Deutsche Bank Polska S.A. opinie

Opinie o banku Deutsche Bank Polska S.A.

Deutsche Bank Polska S.A. - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 62

deutsche bank opinieDeutsche Bank jest bankiem o uniwersalnym charakterze, który obsługuje zarówno klientów indywidualnych, jak również małe i średnie przedsiębiorstwa, a także korporacje i instytucje finansowe. Jedną z podstawowych dziedzin jego działaności jest doradzanie przedsiębiorcom w zakresie emisji akcji i pożyczek, pozyskiwania kapitału, wchodzenia na giełdę oraz finansowania udziałów kapitałowych.

 

Klienci indywidualni i biznesowi mogą korzystać z tradycyjnych produktów bankowych

w tym rachunków bieżących, depozytów i kredyt, produktów inwestycyjnych i bankowej obsługi firm. Bardziej zamożnym klientom  Deutsche Bank proponuje zarządzanie majątkiem osobistym, w tym spersonalizowane doradztwo w zakresie planowania i zarządzania spadkiem, inwestowania w sztukę i działalność dobroczynną. 

Opinie klientów o Deutsche Bank Polska S.A.. Co myślą użytkownicy o Deutsche Bank Polska S.A.?

Promocja tygodnia w Deutsche Bank Polska S.A.:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 200 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 10 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Deutsche Bank Polska S.A.
Dodaj opinię o Deutsche Bank Polska S.A.:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Deutsche Bank Polska S.A. (69):

Autor: ADAM
DB nie polecam
Dodano: 8 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Posiadałem kredyt w DB w związku ztym byłem zmuszony do posiadania konta osobistego, walutowego itd. Obsługa kredytu, żenująca!!! Coroczne ustanowienie cesji z polisy horror!!! Mimo dostarczenia wymaganych dokumentów do oddziału przychodzą ponaglenia z centrali itd. Obsługa konta osobistego: ciagłe zmiany tzw. opiekuna klienta, który sam nie może zdecydoewać o niczym - absurd! Jego rolą jest wysłanie wniosku do centrali. Jedyny plus to dobra obsługa kasowa w oddziale. W sumie odradzam DB, mało elastyczny, skostniała struktura, beznadzijna obsługa!
Autor: Zofia I Jerzy
Bank D.
Dodano: 7 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Szanowni Państwo ostrzegam przed bankiem, obsluga brak kompetencji w placówce banku czy to infolini, zero checi pomocy tylko system system, Ja jestem człowiekiem nie systemem.
Autor: Magdalena
SKANDAL
Dodano: 7 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zdecydowane NIE!!!! przy jakimkolwiek problemie Panie NIC NIE MOGA ZROBIC, komputer ma 24 h rozwiazanie wszystkiego po czym nic! zero kontaktu zero zainteresowania, same nerwy i wielka łaska ze strony Pań. Mowa o Koszalinie
Autor: Edyta
Bławat
Dodano: 2 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
obsługa klienta na najgorszym poziomie!
Autor: Ireneusz H
Brak szacunku do klienta
Dodano: 30 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeśli ktoś chce się poczuć lekceważony to polecam DB Złożyłem wniosek o kredyt hipoteczny konsolidacyjny. Po tygodniu zbywania mnie informacjami o procesowaniu kredytu przez centralę, zadzwoniła do mnie Pani informując: a) Pracownik banku wypisał ze mną i współkredytobiorcą nieaktualny wniosek kredytowy i jeśli chcę aby w ogóle analityk zajrzał do tego wniosku muszę wypełnić go ponownie b) Pracownik banku zapomniał zrobić ksera jednej z umów konsolidowanych (mimo że mu ją przedłożyłem) c) w związku z powyższym nie uda się zakończyć wniosku przed spłatą kolejnej raty kredytów konsolidowanych i w związku z tym mam przedstawić zaświadczenia o aktualnych saldach kredytów (oczywiście każde płatne) Zdecydowałem zapłacić 1% marży więcej w Eurobank ale nie być traktowany jak śmieć...
Autor: Magda
Opinia
Dodano: 30 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Postanowiłam założyć konto firmowe w DB ponieważ w różnych rankingach było na 1 miejscu. Złożyłam wniosek przez internet. Miałam oczekiwać na kuriera z umową. Po prawie 2 tygodniach ciszy, aby przyspieszyć założenie konta udałam się do banku osobiście, gdzie uzyskałam informację, że jeśli złożyłam wniosek internetowo nie mam możliwości założenia konta osobiście i muszę dalej oczekiwać. Po kilku interwencjach przez tel kurier i tak nie dotarł. Anulowałam wniosek intern., aby udać się znów osobiście do banku. Na miejscu uzyskałam info, że czas potrzebny na założenie rachunku to ok 4 h gdzie i tak następnego dnia trzeba znów przyjść, aby coś podpisać. Jak na dzisiejsze czasy i konkurencję to żenujące! Poszłam do konkurencji i w 15 minut mam konto! Ze względu na organizację nie polecam tego banku.
Autor: Amanda
z daleka
Dodano: 26 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ubieganie się o kredyt w tym banku to strata czasu, nerwów i szacunku do siebie samego. Na prawdę wszystkie negatywne komentarze są prawdą. Doradca najlepiej potrafi rozłożyć ręce. Na nic innego w tym banku nie można liczyć. Jeśli macie rok na załatwienie kredytu to polecam, jeśli zależy Wam na kompetencji, pomocy to TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA od tego banku...
Autor: Magda
Archaiczny serwis i nieprofesjonalna obsługa
Dodano: 22 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Do założenia konta firmowego w DB skłoniła mnie atrakcyjna oferta. Niestety, działanie serwisu internetowego jest skandaliczne - do dokonywania wpłat do ZUS-u czy Urzędu Skarbowego służą osobne formularze, które regularnie się zacinają. W serwisie Obsługi Klienta, usłyszałam, że formularz działa poprawnie tylko w przeglądarce Internet Explorer (!) a na Mac-u to już w ogóle nie będzie działało. Pani, z którą rozmawiałam wspomniała między wierszami, że nie pierwszy klient dzwoni w tej sprawie. Co do obsługi klienta - w moim mieście już na etapie zakładania konta musiałam trzy razy pojawiać się w placówce gdyż zarówno w okresie przed, jak i po świętach wielkanocnych za każdym razem brakowało tej jednej, jedynej pani, która zajmuje się zakładaniem kont firmowych. Atrakcyjne warunki proponowane przez DB przypłaca się więc później zbędnymi nerwami, korzystaniem z archaicznego serwisu internetowego i nieprofesjonalną obsługą. Niestety, odradzam.
Autor: Piotr
Drogo i fatalna obsługa
Dodano: 5 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Obsługa po sprzedaży kredytu jest skandaliczna. Opiekun nie odbiera telefonów i nie oddzwania. Na infolinii nie udzielają informacji o wziętych kredytach i to po mimo weryfikacji danych i odsyłają do opiekuna, który... nie oddzwania. Cynizm na maxa i niska etyka zawodowa zagościła w DB. Odradzam zdecydowanie!
Autor: Małopolanin
Żenada
Dodano: 25 marca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Kłamali przy podpisaniu umowy, teraz męczą telefonami i smsami mimo próśb i błagań, żeby sobie odpuścili. DNO !
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.