Logowanie Rejestracja
Deutsche Bank Polska S.A. opinie Klientów

Deutsche Bank Polska S.A. opinie

Opinie o banku Deutsche Bank Polska S.A.

Deutsche Bank Polska S.A. - ocena: 0.95 / 5 - liczba opinii 62

deutsche bank opinieDeutsche Bank jest bankiem o uniwersalnym charakterze, który obsługuje zarówno klientów indywidualnych, jak również małe i średnie przedsiębiorstwa, a także korporacje i instytucje finansowe. Jedną z podstawowych dziedzin jego działaności jest doradzanie przedsiębiorcom w zakresie emisji akcji i pożyczek, pozyskiwania kapitału, wchodzenia na giełdę oraz finansowania udziałów kapitałowych.

 

Klienci indywidualni i biznesowi mogą korzystać z tradycyjnych produktów bankowych

w tym rachunków bieżących, depozytów i kredyt, produktów inwestycyjnych i bankowej obsługi firm. Bardziej zamożnym klientom  Deutsche Bank proponuje zarządzanie majątkiem osobistym, w tym spersonalizowane doradztwo w zakresie planowania i zarządzania spadkiem, inwestowania w sztukę i działalność dobroczynną. 

Opinie klientów o Deutsche Bank Polska S.A.. Co myślą użytkownicy o Deutsche Bank Polska S.A.?

Promocja tygodnia w Deutsche Bank Polska S.A.:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 200 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 10 minut
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty Deutsche Bank Polska S.A.
Dodaj opinię o Deutsche Bank Polska S.A.:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Deutsche Bank Polska S.A. (69):

Autor: Dominik
odmowa kredytu hipotecznego
Dodano: 6 czerwca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Po 4 miesiącach rozpatrywań otrzymałem decyzje negatywną na mój wniosek. Powód... na mojej umowie jest podana stawka za godzinę pracy, a nie za cały miesiąc.. straciłem około 1tys zł na tłumaczenia wyceny itp których zażądał bank... dodam iz mój dochód netto roczny jest niemalże taki jak kredyt który chciałem zaciągnąć na 20lat...
Autor: Tomasz
nie zapłacili całej ceny
Dodano: 6 maja 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Udzielili mi kredytu w walucie.przelali kasę ,która miała pokryć 100% ceny.okazało się że przelali kasę ale nie całą a okazało się to przy sporze z deweloperem.musiałem z własnej kieszeni "dopłacić" do ceny lokalu a w sądzie patrzą na mnie jak na oszusta.Tragiczny bank
Autor: Maria Jaśpinska
opinia
Dodano: 4 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie polecam. Szkoda czasu. Na zaświadczenie o spłacie kredytu otrzymałam w dniu 04.04.2016. Spłata nastąpiła 15.o2.2016r.. Czekałam ponad miesiąc na zaświadczenie o żądanej treści przez klienta.. Jeśli chodzi o postępowanie udzielania kredytów, to reklama nie jest zgodna z rzeczywistością.
Autor: Znawca DB
koniec DB w Polsce bliski
Dodano: 26 luty 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Deutsche Bank praktycznie nie sprzedaje żadnych produktów, zamyka oddziały w dużych miastach takich jak np. Olsztyn czy Poznań. Ograniczenie zatrudnienia do minimum ludzie nie mają czasu nawet iść do toalety. Dobrze jak mają jeden oddział w dużym mieście o dostępności do placówek w miastach mniejszych możesz zapomnieć. Dyrektorzy to osoby o bardzo małych umiejętnościach menadżerskich. Windykacja w DB to sami pracownicy po rodzinie i układach koleżeńskich, którzy wyciskają z pracowników szeregowych ile wejdzie za marne pieniądze. Dział promocji i reklamy wogóle praktycznie nie istnieje. Informatyka i CRM na tak niziutkim poziomie że szkoda wogóle rozwijać temat, systemy przestarzałe przypominające czasy króla ćwieczka. Gdyby nie wsparcie centrali we Frankfurcie to już dawno byłby koniec tej firemki.
Autor: Kredytobiorca
Oszuści
Dodano: 1 luty 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
DB to najwięksi oszuści jakich znam, unikać kredytu jak ognia - oferta i raty niby dobre, ale wszystko dookoła to jedno wielkie naciąganie. Za darmowe konto dla wszystkich jako kredytobiorca płacę 25 zł, po miesiącu od wzięcia kredytu podwyższyli opłatę za kartę kredytową o 30%!!! Oczywiście mogę zrezygnować, ale wtedy marża wzrasta i będę w jeszcze większej du..ie. Doradcy okłamują, a umowa jest tak sporządzona, że nie wynika z niej nic - w mojej mam 5 różnych wysokości marży w zależności od miliona zmiennych - z umowy nie da się wyczytać ile wyniesie rata, a doradcy kłamią...
Autor: Piotr
DB Polska daleka od DB niemcy
Dodano: 21 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zeruja na bledach klienta.Bylem ich klientem przez 15l dopóki nie wykorzystali mego bledu(2 reklamacje dwie odmowy).pracodawca zagraniczny przelal mi na konto EURO dolary(co zrobil bank kupil najtaniej Dalary i sprzedal najdrożej Euro i zasilil moje konto Euro-staraty 4.5 tys PLN.czekaja tylko na takie okazje.ODRADZAM TEN BANK
Autor: Kolo
fundusze inwestycyjne
Dodano: 21 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeżeli nie kwalifikujecie się do obsługi w ramach "private banking", uprzedzam przed inwestowaniem z tym bankiem w cokolwiek, ze szczególnym uwzględnieniem funduszy inwestycyjnych, Jako "zwykły klient" będziecie skazani wyłącznie na własne siły. W takim przypadku bank nie poczuwa się do przesyłania żadnych rekomendacji, czy nawet bieżących wycen jednostek. W moim przypadku zaczęło się od zaproponowania funduszu, którego już w momencie zakupu nie powinni byli zaproponować ze względu na jego sytuację, o czym dowiedziałem się (od banku, a jakże), ale dopiero w momencie gdy moje straty osiągnęły poziom 10 tys. zł. Straciłem i nie ma pretensji do samego funduszu czy własnej decyzji, znam zasady i wiem że inwestowanie to droga dwukierunkowa, ale bierność banku i jego kompletny brak zainteresowania inwestycją od momentu skasowania prowizji uważam ze zachowanie dyskwalifikujące.
Autor: 5letni klient
nieprecyzyjnosc informacji
Dodano: 11 listopada 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie wiem, jak długie doświadczenie mają Państwo we współpracy z bankiem ale ja jestem bardzo niezadowolony z poziomu obsługi. Na próby kontaktu z moim opiekunem nie otrzymuje od niego odpowiedzi. Przy zapytaniu na inforlinii o możliwią zmianę opiekuna otrzymuję informację, że mogę opiekuna zmienić w dowolnym oddziale, po czym po udaniu się do oddziału okazuje się, że jednak nie. Przy próbie złożenia reklamacji odsyłany jestem w piśmie na stronę z formularzem reklamacyjnym, po czym okazuje się, że taki nie istnieje. Bank jest nieprofesjonalny. Brak jednozanczych informacji, urtudniony porces kontaktu czy też reklamacji...
Autor: hhhhh
nieeee
Dodano: 24 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
uciekajcie od tego banku, ciągle awarie systemu utrudniające dostęp do konta, maksymalne wyciąganie kasy od klientów np. 12 zł za przelew miedzy własnymi rachunkami w ramach tego samego konta
Autor: Ka
Kredyt hipoteczny
Dodano: 1 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Brałam kredyt hipoteczny w tym banku i w życiu nie spotkałam się z taką niekompetencją. Dostałam wstępną pozytywną decyzję kredytową i wynegocjowaną marżę, ale gdy zdecydowałam się brać u nich kredyt to zaczęła się 3-miesięczna przygoda. Analityk finansowy pomimo braku wcześniejszych zastrzeżeń zaczął wymyślać dodatkowe zaświadczenia, wyciągi z kont sprzed dwóch lat i kazał pisać oświadczenia, że nasz wkład własny nie pochodzi z pralni brudnych pieniędzy (nie mówimy tu o setkach tysięcy PLN). Po decyzji kredytowej umowa miała być do 3 dni, dostaliśmy po 1,5 tygodnia bo "się pisze". Na podpisaniu umowy, przed faktem dokonanym i pod presją czasu (musimy się wyprowadzać z dotychczasowego lokum) podsunęli nam natomiast umowę ze złą marżą wmawiając, że jest dobra - tylko dzięki uważnemu jej przeczytaniu wcześniej byliśmy w stanie to wychwycić (podczas podpisywania nie da się nic przeczytać bo podsuwają strona po stronie wykrzykując radośnie, że nie ma tam nic dziwnego). Do złej marży mieliśmy dostać aneks następnego dnia - czekaliśmy na niego tydzień "bo się pisze", a nasza sprawa już nie jest "priorytetowa" - bo umowa podpisana. Przed uruchomieniem kredytu wymyślili sobie, że chcą dodatkowe zaświadczenie z banku sprzedających i nie uruchomią kredytu (byliśmy już po akcie notarialnym oczywiście) - nie doczytali jednak, że na dostarczonych dokumentach jest już wymagana informacja i zaświadczenia nie są potrzebne. Zanim wyjaśnione zostało to z centralą to na uruchomienie czekaliśmy kolejny tydzień - zamiast 1 dzień, który był wpisany na zleceniu. Następnie kredyt został przekazany do uruchomienia, ale w centrali "nie odklikali" czegoś na naszym koncie i przelew się opóźnił kilka dni. Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń, ale jeżeli ktoś się zastanawia nad tym bankiem, ponieważ dostał lepsze warunki cenowe, to zdecydowanie odradzamy i polecamy wybrać inny trochę "droższy bank" lecz zatrudniający specjalistów i traktujący klientów poważnie. DB będąc tak dużym bankiem z wieloletnią historią powinien poważnie zastanowić się nad swoim sposobem obsługi klientów, bo będzie ich stopniowo tracił - my na pewno przy najbliższej możliwej okazji zrezygnujemy z obsługi tej instytucji. Pozdrawiam i życzę wszystkim ich obecnym klientom wytrwałości.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.