Logowanie Rejestracja
Citi Handlowy opinie Klientów

Citi Handlowy opinie

Opinie o banku Citi Handlowy

Citi Handlowy - ocena: 1.35 / 5 - liczba opinii 108

Jeden z najstarszych banków komercyjnych w Polsce, jego początki sięgają lat 70. XIX wieku. W okresie PRL pełnił rolę banków obsługującego państwowy handel zagraniczny. Sprywatyzowany w 1997 roku, cztery lata później połączył się z polskim oddziałem amerykańskiego banku Citibank. Od tego czasu Bank Handlowy w Warszawie S.A. działa pod marką Citi Handlowy.

 

karta citi bankuW ofercie banku znajdziemy następujące produkty: konta osobiste i oszczędnościowe, lokaty terminowe, karty kredytowe, kredyty i pożyczki. Szczególnie bogata jest oferta inwestycyjna (fundusze inwestycyjne i plany systematycznego inwestowania) i ubezpieczeniowa.

Opinie klientów o Citi Handlowy. Co myślą użytkownicy o Citi Handlowy?

Promocja tygodnia w Citi Handlowy:

pożyczka gotówkowa

  • pożyczka nawet do 120 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 1 dzień
     
  • okres kredytowania do 84 miesięcy 
  •  

Zobacz analizę oferty Citi Handlowy
Dodaj opinię o Citi Handlowy:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Citi Handlowy (128):

Autor: kozak
Stanowcza odradzam ten bank !
Dodano: 18 kwietnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten bank znalazł sobie sposób jak doić klientów . Likwidują placówki i bankomaty by utrudnic życie klientów jednocześnie dojąc ich z gotówki za każdą czynność . Za korzystanie z niefirmowych bankomatów każą sobie słono płacić a swoje polikwidowali . Ich sposób to im dalej od klienta to więcej zarabiamy . WYDRWIGROSZE !!!!!!
Autor: góral
Odradzam
Dodano: 28 marca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Bardzo odradzam Dla nich Klient to osoba do zgnojenia
Autor: Krystyna
Rzepkowska
Dodano: 3 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Stanowczo odradzam wiązanie się z tym bankiem w 2015 roku dowiedziałam się , że mając kartę VISA-LOT z limitem 7000PLN od 2007roku muszę spłacić do banku kasę 69246PLN rzekome zadłużenie karty z tym limitem . Sprawę skierowałam na Policję ponieważ tą kwotę wyłudzają ode mnie nadal skierowali ją do BIK i KRD i reklamacje składane od 2015 roku nic nie znaczą . Ktoś z banku poleciał z kartą VISA-LOT należąca do mnie poużywał sobie a kredytem obciążył moje konto karty i nie dość , że nie przyznaje się do błędu to jeszcze nadal wyłudza ode mnie pieniądze. W swojej pracy mam do czynienia z bankami ale 1 raz w 60 letnim życiu spotkałam się z takim złodziejstwem . Współczuję starszym ludziom którzy nie znają się na finansach i padają jak muchy w kontakcie z tym bankiem . Polecam omijanie i nie przyjmowanie żadnych ofert czy to w placówce których brak czy tez w rozmowie telefonicznej . Opinia więcej niż negatywna! Mam tylko nadzieje , że Policja ujawni te oszustwa . Pierwszy raz w życiu mam do czynienia nie tylko z Policja ale z taka sprawą i bardzo współczuje innym którzy wpadli w ręce oszustów.
Autor: Bernadetta
Karta Simplicity
Dodano: 20 stycznia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Myślę że to najlepsza karta na rynku, bez żadnej opłaty a dodatkowo jeszcze można otrzymać prezent. Obsługa w Galerii Bonarka w Krakowie także bardzo dobra. Nie ma z niczym żadnego problemu panie i pan Mariusz zawsze mili, wszystko wytłumaczą. Dzwoniąc na numer z wizytówki odbierają nawet po pracy. Polecam wszystkim.
Autor: waldek
oszukany
Dodano: 27 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
bank bez czystych zasad ukryte opłaty manipulanci księgowa przeglądała historię ma 60 lat pracuje wbanku to jest oszustwo wswoiej pracy niespotkała się ztakim kantem wkrótce podaję spraw ę do sądu
Autor: halina
bank zlodzieji
Dodano: 14 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
z tym bankiem borykam sie od 7 lat nie wyobrazalam sobie tylu negatywnych wpisow myslalam ze tylko ja mam problem ale wiele osob ma podobne . Gdy maz moj zmarl zwrocilam sie pisemnie do banku o dane o tym kredycie i chodzilan dowiadywalam sie kazali czekac przyjdzie odpowiedz wreszcie zlikwidowano bank wiec dzwonilam oni zbywali mnie slowami prosze czekac po przeszlo dwoch latach komornik wzial sie zqa moja rente zwrocilam sie z odpisem ktory wyslalam ale on stwierdzili ze nie maja wynajeli kancelarie prawna aby to wszystko co pisalam wyszlo na ich korzysc mam 70 lat iprzez 7lat jestem OKRADANA PRZEZ TEN BANK
Autor: Teżnormalnieniemożliwe
Reklamacja nic nie znaczy?
Dodano: 14 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
W pełni potwierdzam zasadność negatywnych opinii n/t tego banku.Wszystko jest ok do momentu,gdy klient zaczyna bronić swoich racji,do czego zdaniem pracownikow banku nie ma podstaw.Pokrótce sytuacja wygląda tak:jakiś czas temu skorzystałam z oferty darmowej karty kredytowej i dodatkowego do niej kredytu,który spłacałam sumiennie,zawsze w kwocie wyższej niż obowiązująca rata,aby szybciej spłacić zadłużenie.Gdy po pewnym czasie kwota raty spadła do wysokości 4,57zł.poszłam do oddziłu, aby zamknąć całkowicie pozostałą kwotę zadłużenia jednorazową wpłatą.Zostałam zaproszona do pokoju,gdzie ,,specjalista,,(?)załatwiła sprawę zgodnie z moją prośbą i po wpłaceniu przeze mnie podanej kwoty z tzw.,,górką,, ,aby uwzględnić okres do dnia rozliczania rachunku wręczył mi dokument potwierdzający zamknięcie rachunku kredytu.Wyszłam z przekonaniem,że zakończyłam sprawę kredytu.Po krótkim czasie okazało się,że bank nie chce się ze mną rozstać i dalej wzywa mnie do zapłacenia raty w wys.4,57zł.Poszłam do oddziału aby to wyjaśnić.Kilku pracowników, przjmujących klientów przy wspólnym stole ,nie umiało wyjaśnić mi tej sytuacji(ktoś przypuszczał,że to może,,opłata za kartę,,-darmową?).Poradzono mi reklamację,ale nie zrobiłam tego telefonicznie,gdyż warunkiem jest podanie peselu,przed czym ostrzegają np inne banki.Bank nie odpuszczał i ponownie znalazłam się w oddziale,gdzie złożyłam notę reklamacyjną.Pracownik poinformował mnie,że na odpowiedż trzeba czekać ok.dwóch tygodni.Okazało się to nieprawdą,bo zaczęto do mnie wydzwaniać z wezwaniem do zapłaty już 5,54zł.Nie zapłaciłam mówiąc,że czekam na odpowiedż.Kilka dni temu zadzwoniła pracownica banku żadając też podania nr.pesel,a kiedy powiedziałam,że nie podam,wyrażnie zmieniła ton głosu i zagroziła umieszczeniem mnie w krajowym rejestrze dłużników.Dziś ponownie dzwoniłdo mnie pracownik banku z informacją,że mam do zapłaty przeszło 42zł.Dlaczego?Otóż,poprzedniczka jego,ukarała mnie doliczając za telefon,który do mnie wykonała 30zł.Do chwili obecnej nie mam odpowiedzi na moją reklamację,ale powiedziano mi,że bank nie zrezygnuje z windykacji.Opisałam tę sytuację,aby podkreślić nieprofesjonalność pracowników tego banku.Ignorowanie klienta i jego prawa.Z pełnym przekonaniem odradzam ,,usługi,,tego banku,który tak mocno przywiązuje się do klienta,że wyciśnie za wszelką cenę każdą kwotę.Szkoda czasu i zdrowia traconego na kontakty z taką firmą.
Autor: Normalnieniemożliwe
Gdzie są pieniądze ?
Dodano: 2 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten bank to katastrofa dla klienta, wpłaciłem pieniądze na wskazane konto tytułem spłaty karty kredytowej CITYBANKU żeby było szybciej zgodnie z informacjami uzyskanymi od osób zatrudnionych w banku zrobiłem to bezpośrednio w okienku kasowym (nie jest to proste bo nie każda placówka CITY umożliwia wpłatę na konto korporacyjne, w moim przypadku 80 km w jedną stronę ale pomyślałem co tam będzie szybciej), przy wpłacie Pani utwierdziła mnie że pieniądze jak najbardziej znajdą się na rachunku karty za dosłownie chwilę pobierając przy tym bez zmrużenia oka 20 zł tytułem opłaty manipulacyjnej (taka ładna nazwa haraczu). Po dwóch godzinach przy próbie płatności uśmiechnięty młody człowiek poinformował mnie że transakcja została odrzucona z powodu braku środków na karcie. Obecnie mija 3 dzień środków na karcie nie ma i nie wiadomo kiedy będą, wczoraj nie mogli połączyć numeru karty z odpowiednim subkontem twierdząc że takiej karty nie ma, dzisiaj od rana piszą do siebie e-maile ale chyba ich nie czytają, Pani DEREKTOR nie odbiera telefonu bo i po co ona jak twierdzi nic nie może a ludzie którzy księgują środki zasiadają gdzieś w bunkrze atomowym w Arizonie i nikt nawet szef szefów nie ma z nimi kontaktu. Generalnie totalna żenada, brak profesjonalizmu i odpowiedniego podejścia do klienta, najpierw wprowadzają klienta w błąd później udają że sprawy nie było ba klient nie istnieje. Z ciekawostek jako rozwiązanie Pani DEREKTOR chciała podać mi nazwisko kasjerki drugi dzień zastanawiam się po co. Swoją drogą ciekawe co Bank który ma 7400 klientów korporacyjnych tylko w Polsce i przetrzymuje środki przez kilka dni w ujęciu globalnym z nimi robi. Kończąc GORĄCO NIE POLECAM TEGO BANKU - NIE KREDYTUJ BANKÓW ONI BIORĄ ZA TO PIENIĄDZE
Autor: Ryszard
kłopot z likwidacją kart kredytowych
Dodano: 29 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Konsultant w rozmowie telefonicznej podał mi kwoty jakie mam wpłacić, aby rozliczyć do zera konta (dwa) i je zlikwidować. Po wpłaceniu tych kwot otrzymałem wyciąg, że należy jeszcze wpłacić na jedno z kont 46,63 zł, a na drugie 2,17 zł. Oczywiście + koszt wysłania dwóch wpłat. Myślałem, że już mam spokój. Naiwny. Wczoraj w skrzynce znalazłem wyciągi. Do zapłaty na jedno konto 25 GROSZY, na drugie 1 GROSZ. Wpłaciłem po 2 złote. Tak na wszelki wypadek, żeby znowu nie wysyłać następnego 1 grosza x 2 + 7 zł koszt wysłania. Amerykanie mówią: zysk za 1 dolara, a księgowości z tego tytułu za 5 dolarów.
Autor: andrzej
oszustwo o bezplatnym bankomacie
Dodano: 30 czerwca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
zinternetu dowiedzialem sie ze mozna korzystac bezplatnie z bankomatow EURONETU. Moje zdziwienie za kazda wybrana kwote oplata 5zl.Bylem na wczasach..Najblizszy bankomat city banku byl w odleglosci 60km.Zlozona reklamacja bezskuteczna.PRZESTRZEGAM ZABIERAJCIE KASE NA WAKACJE.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.