Logowanie Rejestracja
Citi Handlowy opinie Klientów

Citi Handlowy opinie

Opinie o banku Citi Handlowy

Citi Handlowy - ocena: 1.35 / 5 - liczba opinii 108

Jeden z najstarszych banków komercyjnych w Polsce, jego początki sięgają lat 70. XIX wieku. W okresie PRL pełnił rolę banków obsługującego państwowy handel zagraniczny. Sprywatyzowany w 1997 roku, cztery lata później połączył się z polskim oddziałem amerykańskiego banku Citibank. Od tego czasu Bank Handlowy w Warszawie S.A. działa pod marką Citi Handlowy.

 

karta citi bankuW ofercie banku znajdziemy następujące produkty: konta osobiste i oszczędnościowe, lokaty terminowe, karty kredytowe, kredyty i pożyczki. Szczególnie bogata jest oferta inwestycyjna (fundusze inwestycyjne i plany systematycznego inwestowania) i ubezpieczeniowa.

Opinie klientów o Citi Handlowy. Co myślą użytkownicy o Citi Handlowy?

Promocja tygodnia w Citi Handlowy:

pożyczka gotówkowa

  • pożyczka nawet do 120 tysięcy
     
  • decyzja kredytowa w 1 dzień
     
  • okres kredytowania do 84 miesięcy 
  •  

Zobacz analizę oferty Citi Handlowy
Dodaj opinię o Citi Handlowy:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Citi Handlowy (128):

Autor: Duńczyk666
Kilka lat i wystarczy
Dodano: 21 czerwca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem klientem tego banku od kilku lat, konto i firmowe i prywatne. Generalnie do samej obsługi klienta, nie mam większych zastrzeżeń, nie ma instytucji idealnej, raz jest lepiej, raz gorzej. I tutaj Citi nie jest ani dobry, ani zły. Średniak. Sa natomiast trzy sprawy które doprowadzają mnie do szału. 1/ Kiedyś Citi (Bank Handlowy) to był bank pełną gębą, z wieloma oddziałami w każdym mieście, ale od jakiegoś czasu ogranicza swoją działalność detaliczną, tnie koszty gdzie się da (m.in. ciągła podwyżka opłat i prowizji), a także zamyka oddziały. W tej chwili w Krakowie zostały TRZY, słownie TRZY. Zdecydowanie działam online, ale czasem jednak mam potrzebę załatwienia czegoś w oddziale i tutaj powstaje problem, bo albo muszę wjechać do ścisłego centrum Krakowa (ul.Karmelicka) co jest masakrą, albo jechać praktycznie na drugą stronę miasta. BAN! 2/ Kontakt z infolinia. Masakra 1. Nie można się połączyć od tak, żeby po prostu dowiedzieć się, zapytać o rzecz ogólną, nie związana z kontem. Trzeba albo podać CitiPinKod, albo 16 cyfrowy numer karty. Pierwszego nigdy nie pamiętam, bo takich rzeczy nie zapisuję, a ciężko zapamiętać kilkanaście kodów dostępu, do różnych portali, bo każdy uważa się za pępek świata i że jego kod dostępu jest najważniejszy i mamy pamiętać. Do PKO BP, np. można się bez problemu w sprawach ogólnych dodzwonić. A tutaj nie. Trzeba przejść procedurę, a to zabiera czas. BAN! 3/ Połączenie z infolinia. Nigdzie nie jest idealnie, ale tutaj to jest po prostu przeważnie DRAMAT. Piszę ten post, bo dzisiaj mnie nagły szlag trafił. Dzwoniłem 2x, za pierwszym razem prawie 20min oczekiwania a za drugim prawie 14min. Nosz kurna NIEAKCEPTOWALNE! Miałem proste pytanie o opłatę za przelew eliksir, który musiałem wykonać szybko. Oczywiście nie dowiedziałem się, wykonałem w ciemno i teraz czekam na wymiar kary, a znając ich, może być słono. Taką informację na infolinii PKO BP, uzyskałem od ręki. Aby było jeszcze śmieszniej, proponują zadawanie pytań poprzez formularz z konta. Tutaj też DRAMAT. próbowałem 2x razy, za każdym razem na odpowiedż czekałem 2-3dni. BAN! Reasumując. Jak nie masz problemu, jest OK, jak go masz to zapomnij o szybkiej i sprawnej pomocy. Mam zamiar zmienić oba konta w tym banku, na inny. NIE POLECAM. PS. Last but not least. Opłaty (słone) za praktycznie WSZYSTKO! Ale o tym inni opowiedzieli w postach poniżej dosyć obszernie.
Autor: Mikołaj
nikomu nie polecam
Dodano: 18 czerwca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ponad miesiąc (!) bank nie jest w stanie wypłacić mi pieniędzy po mojej św. pamięci mamie, która miała konto w tym banku. W PKO BP załatwili sprawę w 2 dni. Nikomu nigdy nie polecę tego banku. Mogę powiedzieć tylko jak w poście poniżej: OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
Autor: Robin
Pazerność CITIBANKU
Dodano: 6 kwietnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Złodzieje z sobie tylko znanych powodów nie uznali dyspozycji przelania pieniędzy na wskazany numer konta z zamykanego rachunku. Rachunku już nie ma, dostępu do pieniędzy też. O odpowiedź na pytanie o procedury zwrotu pieniędzy w takim przypadku nie można się doprosić. Placówka w Kielcach oczywiście od lat zamknięta. Po kilkunastu latach korzystania z usług mogę tylko powiedzieć OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
Autor: Waldek
Przegięcie
Dodano: 2 kwietnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem od wielu lat klientem tego banku. Różnie bywało i wiele rzeczy w tym banku mi się nie podobało. Ale w momencie jak bank Citi naliczył mi zapłatę za spłatę karty w ich własnym bankomacie to uważam to już za przegięcie.Przy najbliższej okazji idę do oddziału tego banku i rezygnuję z wszystkich kontaktów. Likwiduję współpracę.
Autor: KittyKitty
Odpowiedzialność banku
Dodano: 20 marca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
sprawę będę zmuszona opisać szerzej, w bardzo specjalnym miejscu bo to, co zrobili i jak się zachowali, jak 'rozwiązali' sprawę, jak zostałam potraktowana, to jest absolutny szok. Pracownicy innych banków, którym sprawę przedstawiałam, bo czemu nie, tracili zdolność wymowy na czas dłuższy.Jedyna reakcją TEGO banku jest paniczne usuwanie wpisów na temat sprawy.
Autor: KittyKitty
ochrona danych
Dodano: 20 marca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
pracowałam i byłam klientką. Poważną. W Krakowie upchana po znajomości panieneczka, krewna jednego z ówczesnych dyrektorów poszła na współpracę z menelami z marginesu społecznego, wynosiła informacje, rozpowiadała kłamstwa. W końcu dopuściła się współudziału w przestępstwie przeciwko mnie.BANK, POMIMO WIELOKROTNYCH MONITÓW, UKRYŁ DOWODY I UKRYWA JE DO DZISIAJ, UNIEMOŻLIWIAJĄC PROKURATURZE WSZCZĘCIE POSTĘPOWANIA. Panienka była broniona przed konsekwencjami przez Bardzo Ważnego Szefa. Ciekawe, dlaczego.
Autor: inia
nie dla starych ludzi
Dodano: 23 luty 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Odradzam. Mój tata ma 70 lat i nie może nic zrobić telefonicznie bo musi mieć citi w komórce albo w necie . Nie potrafi się tym posługiwać. Zmiana głupiego nr telefonu to pójście do notariusza(!) by potwierdzić lub wyjazd 40 km do placówki banku. Nie wolno mi rozmawiać w jego imieniu (!) oraz nie wolno na głóśnomówiący. Durnie po prostu.
Autor: jm
Bank nieprzyjazny klientowi. Bank pobierający DOBROWOLNE opłaty.
Dodano: 22 grudnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank zszedł na psy. Mam porównanie po 11 latach. Pobiera opłaty za wszystko, co tylko jest możliwe a nawet więcej. Poza opłatą za prowadzenie konta 8zł oraz drugą za korzystanie z karty 8zł, bank pobiera 7zł za każdą wypłatę z bankomatu (Euronet, gdyż bank ten nigdy nie posiadał swoich bankomatów, Euronet kiedyś były darmowe), zagalopowałam się i sprawdziłam stan konta w bankomacie, co kosztowało mnie kolejne 5zł, po tym jak bankomat nie wypłacił mi 100zł z konta, na którym było 106,65 a więc o 35 groszy za mało, aby ściągnąć opłatę za tą transakcję. Bank oferuje również możliwość kontaktu telefonicznego (CitiPhone), usługa ta kosztuje 6zł miesięcznie niezależnie, czy w danym miesiącu korzysta się z niej czy nie. Mając kartę debetową i kredytową sama możliwość korzystania z tej usługi kosztowała mnie więc 12zł miesięcznie, co daje 144zł rocznie. Pobierano też ode mnie opłatę 3zł miesięcznie za korzystanie z wpłatomatów (przez 11 lat posiadania konta w tym banku nie skorzystałam z wpłatomatu ani razu). Po zapytaniu, z jakiej okazji pobierana jest ode mnie ta opłata, usłyszałam w słuchawce - uwaga - że jest ona DOBROWOLNA, tak więc sponsorowałam sobie bank przez jakiś dość długi czas. Kiedy kończył mi się okres ważności karty debetowej, bank wysłał mi kolejną z 4-tygodniowym wyprzedzeniem i zdezaktywował poprzednią kartę, zanim otrzymałam pocztą nową i oczywiście zanim nowa karta została aktywowana. Miałam w związku z tym problem, gdyż przez kilka dni nie mogłam zapłacić sklepowi internetowemu za złożone tam zamówienie. Bank tłumaczył się jedynie, że "tak działa system" - idiotyczny, to prawda, jak i sam bank. Nie jest to bank sprzyjający klientom, dlatego wkrótce się z nim pożegnam. Tak dla ciekawostki - posiadam też konto w banku angielskim (jako, że żyję w UK) i ów bank nie pobiera ode mnie ani funta. Można? Można.
Autor: Piotr
Do Milosz
Dodano: 31 października 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Citi nigdy nie wydawał karty debetowej do konta w systemie visa
Autor: Miłosz
W sumie pozytywnie.
Dodano: 24 października 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Witam. Tak czytam wszystkie opinie i zastanawiam się czy aby obiektywne. Posiadam w C.H. konto od ponad 7 lat. Zwykłe konto z kontem oszczędnościowym i super oszczędnościowym. Bez karety kredytowej, po prostu zwykła karta visa. Od tego czasu za prowadzenie konta zapłaciłem zero złotych. Poprzednio w banko PKO BP płaciłem średnio co miesiąc 30 zł (5,40zł za prowadzenie rachunki 50 gr za każdy przelew (masakra) plus inne związane z kartą i powiadomieniem sms). W CH obecnie trzymając na koncie super oszczędnościowym max 20 tysięcy to około 20 zł co miesiąc odsetek na rękę. Rewelacji nie ma ale na tle konkurencji, przy obecnym oprocentowaniu to w uważam nieźle. Parę razy mi naliczyli kartę 6zł ale reklamowałem i zwrócili. Szybka tez jest odpowiedź na zgłoszenie.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.