Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: SilverSerafina
kredyt na mieszkanie
Dodano: 24 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
BZ WBK to najlepszy bank dla myślacych o kredycie mieszkaniowych. Jak szukaliśmy z mężem banku to w ogóle nie braliśmy BZ pod uwagę, ale po porównaniu ofert widać było, że jest najlepiej. Marża i oprocentowanie to nieco ponad 3 procent wiec płacimy mniej niż 1 tys. zł raty/mc. Do tego wszystko szybko załatwiliśmy, a obsługa była miła. I nie spamują z ofertami telefonicznymi jak konkurencja. Poza tym jak przelewa się wynagrodzenie na konto godne polecenia, to można zmniejszyć marżę o pół procentu. Polecam. SilverSerafina
Autor: Grzegorz Karczewski
złodzieje
Dodano: 17 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mam dowody,że mnie okradli.. pismo ,że na 15 01 2014 r jest saldo 20 400 pln kredytu do spłaty, i tyle sprzedali do innej firmy, a wydruk z konta jest suma 17 784 pln. dwa lata, a nie ma odpowiedzi. Otrzymałem pismo,że wpłynęło na konto 12 000 pln zadysponowali 10 00 pln, a 2000pln nie są w stanie sprawdzić gdzie zginęło. Złodziejski praktyki. Przepychają do innych działów, a każdy wie, co się dzieje w banku.
Autor: niezadowolony klient
bz wbk nie zasluguje na zaufanie
Dodano: 14 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
10.04.2015 wypowiedzialem ubezpieczenie kredytu w ramach tzw. "spokojny kredyt" do tej pory nie podjeto decyzji i nie udzielono odpowiedzi. na moja e-mail z 10.09.2015 dostalem odpowiedz: mail został przekazany do Banku Zachodniego WBK S.A. celem wyjaśnienia odnośnie złożonego wypowiedzenia: to sa kpiny z klienta!!! okropny bank, niesolidny i niekompetentni pracownicy!!!
Autor: grakos
lekceważenie klientów
Dodano: 12 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nigdy nie zakładajcie konta osobistego w WBK Zachodni. Jest bankiem niewiarygodnym, nie przyznającym się do błędu, w efekcie czego klient traci pieniądze. Jest po prostu nieuczciwy.
Autor: Jacek
opinia
Dodano: 11 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wysokie opłaty , niskie oprocentowanie .Brak obsługi, kolejki, chamstwo klientów. Nie lubię kurna Norrisa i Bonda !
Autor: Kasia.....
Parodia
Dodano: 9 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam . Ten bank to parodia . Kto to widział aby bank przytrzymywal cudze pieniadze ? Bez przesady juznktorys raz z rzędu zdaza mi się ze jak euro stoi nawet nawet to przelew wykonany do mnie jest przetrzymywany aż euro spadnie . No kurw... Mac ludzie jesteście najgorszym bankiem . Jesli dzis nie dostanie swojego przelewu zamykam u was konto . Nie będę utrzymywać złodziei .
Autor: klient
Brak bilonu w BZ WBK
Dodano: 8 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
To jakiś koszmar. Nie mogę rozmienić na drobne 1000zł, nie mogę wypłacić w bilonie bo kasa nie ma! Mogę natomiast zamówić bilon! Jest wtorek 10.30 Pani w oddziale w Olsztynie na ul. Wilczyńskiego poinformowała mnie, że dopiero jutro może złożyć zamówienie na bilon i może w piątek uda się wypłacić. Nie pytam już nawet o wysokość prowizji od wypłaty. Odpuszczam, Dziękuję. Rozważam rozwiązanie rachunku w BZ WBK.
Autor: paula
naciagacze
Dodano: 4 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
jestem z bankiem od dobrych pięciu lat, udałam się do placówki aby założyć sobie korzystniejsze konto - do konta została mi (niestety skutecznie) polecona najgorsza z możliwych kart.
Autor: Beata
oszuści
Dodano: 31 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Tyle ile nerwów mi ten bank zeżarł to głowa mała ..miałam konto bierzące nagle bez żadnej wiadomości informacji , zaczęli pobierać 7 zł za kartę(wcześniej wszystko miałam bezpłatne) ale to nic zamknęłam konto i nie wiem co za diabeł mnie pokusił żeby założyć tam konto walutowe .Konto miało być bezpłatne jeżeli posiadam 20e na koncie ,karta też bezpłatna , opłaty pobierane tylko podczas wypłacania z bankomatu ,bez względu na kwote zawsze 1,50e ,pobieraja oplaty tylko jezeli na konto przychodzi emerytura/renta, Pani która mnie obslugiwala powiedziała że lepiej zebym placila karta bo wtedy nie bede musiala wyplacac. Okazało się że pobierali mi 1,22e za każdy przelew który dostałam , oczywiście musiałam wypłacac pieniadze z bankomatu bo karte mastercard zaden ale to kompletnie zaden sklep nie przyjmowal . Napisalam do nich wiadomosc ze strony bakowej i nie uzyskalam odpowiedzi , wiec zadzwonilam na infolinie powiedzialam pani zeby wymienila mi wszystkie oplaty i zgadnijcie co wymienila wszystko z wyjatkiem oplat ktore mi pobierali za otrzymywanie przelewu to ja ją zapytalam dlaczego mi sciągali 1,22e i w tym momencie Pani sie przypomnialo ze cos takiego jest .Dzisiaj idę zglosic reklamacje ,zamkne konto i moja noga tam nigdy wiecej nie powstanie .Nie polecam!
Autor: oszukany rencista
Ubezpieczenie spokojny kredyt = Niegodziwe jak ubezpieczenie
Dodano: 28 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank Zachodni sprzedal mi tzw. ubezpieczenie spokojny kredyt, ale jest to niegodziwe jak ubezpieczenie, poniewaz moj profil nie odpowiada temu kredytowi. Zostalem tylko OSZUKANY przez ten bank. Nie polercam ani tego banku ani tego ubezpieczenia!!!
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.