Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: bojfik
wniosek o usunięcie danych z BIK
Dodano: 20 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Złożyłem wniosek w placówce BZWBK na Kodratowicza w Warszawie. Chodziło o dwa przeterminowane zobowiązania, który zostały zamknięte w 2011 roku i za około 6 miesięcy minie 5 lat, według prawa bankowego bank powinien wtedy zaprzestać publikowania w historii tego niekorzystnego wpisu. Lecz mi zależało aby już w tym najbliższym czasie mieć pozytywny BIK. Oczywiście bank odmówił wcześniejszego wykreślenia danych o moich zamkniętych (niekorzystnych) zobowiązaniach. Pismo sporządził kierowniczyna z zespołu wsparcia procesów kredytowych Paweł Nowakowski. Dodam że nie było kompletnie żadnego argumentu czy uzasadnienia tej decyzji, a sama odpowiedź była napisana w sposób dość arogancki (widocznie bank ma takie tylko wzory). Wkurzony poszedłem ponownie do tej placówki na Kondatowicza, zadzwoniono do tego całego kierowniczyny od pisma Pawła Nowakowskiego, nie udało mi się dowiedzieć jaki jest powód odmowy (może żona mu nie daje, no niewiem) ale otrzymałem informację iż ten cały kierowniczyna stwierdził abym napisał jeszcze jedno pismo i uzasadnił je tym że staram się o kredyt hipoteczny w ICH banku czyli w BZWBK i oni wtedy troszke inaczej potraktuja moją prośbę o wcześniejsze usunięcie negatywnych wpisów. Rozumiecie to? Ten bank jest kompletnie niczego nie wart, nie można nic załatwić, niczego się dowiedzieć, już nawet nie będę wspominał o jakości obsługi przez infolinię pod numerem 19999... Porażka i nie kompetetni ludzie na stanowiskach.
Autor: przedsiębiorca
w tempie żółwia
Dodano: 14 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Na ofertę kredytu czekam prawie 2 tygodnie i tyle samo na kontakt ze specjalistą od spraw leasingu. Jeśli bank cierpi na tak ciężką obstrukcję to niech się kuruje a ja skorzystam z ofert poważnych instytucji.
Autor: jeszcze klientka
energia w koncie
Dodano: 13 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Kochani, od marca 2015 roku myślałam, że podpisując umowę z firmą energetyczną, godząc się na przekształcenie rachunku i dobranie karty kredytowej w BZ WBK O ŚWIĘTA NAIWNOŚCI... Zastanawia mnie czy tylko ja zostałam wyrolowana, czy ktoś z Was ma również problemy z uzyskaniem 10%, nie mniej niż 50PLN za fakturę opłaconą z rachunku? Bardzo proszę o kontakt na numer 608 783 313, zastanawiam się nad pozwem sądowym, zbiorowym może nawet. Pozdrawiam
Autor: tomm
oszukany przez WBK
Dodano: 7 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
witam wszystkich i ostrzegam przed tym bankiem bo to są ludzie nie kompetentni pracujące na tych stanowiskach oszuści i niec więcej a szczególnie ludzie z POZNANIA pracujące w tym banku nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania ja chcę się dogadac ze spłątą kredytu i oferuje dość stosowną kwotę na spłate zadłużenia ale Bank nawet nie potrafi odpowiedzieć mi na pytania czemu nie chce się ze mną dogadać tylko najlepiej do komornika i ludzi wyżucić na bruk mam pytanie do ludzi czy jest takie coś ,jęsli ja się zgodziłem ,że wystawiam mieszkanie do sprzedaży i przez rok mi się nie udało sprzedać czy mają prawo od razu oddać do komornika sprawe i wystawić do licytacji mieszkanie choć po próbach dogadania się z bankiem nie chcieli mnie słuchac
Autor: rencista
bz wbk nie jest godne polecenia i omijac z daleka!!!!!!
Dodano: 5 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
10.04.2015 wypowiedzialem ubezpieczenie kredytu w ramach tzw. "spokojny kredyt" do tej pory nie podjeto decyzji i nie udzielono odpowiedzi. na moja e-mail z 10.09.2015 dostalem odpowiedz: mail został przekazany do Banku Zachodniego WBK S.A. celem wyjaśnienia odnośnie złożonego wypowiedzenia: to sa kpiny z klienta!!! okropny bank, niesolidny i niekompetentni pracownicy!!!
Autor: Anulka
Rozczarowanie
Dodano: 4 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Witam chcę podzielić się z Państwem nie miłym doświadczeniem związanym z bankiem Wbk miałam w tym banku kredyt debet w koncie i karte kredytową wszystko było ok dopuki nie zachorowałam i zaczeły sie problemy finansowe ale nie unikam odpowiedzialnosci za swoje czyny więc poszłam z prośbą o kredyt konsolidacyjny żebym mogła spłacic swoje zobowiązanie ale nie mogli mi dać bo nie miałam zdolności kredytowej na taką sume rata byłaby za duża tyle tylko że co miesiąc bank zabierał mi wiecej niż gdybym miała rate tego kredytu konsolidacyjnego ale zacisnełam zęby spłaciłam kilka rat kredytu i poszłam znów tym razem się udało ale jak to w zyciu bywa zdażają się przykre niespodzianki i musiałam spóżnić się ze spłatą raty znalazłam numer do działu windykacji zadzwoniłam przeprosiłam za to że spoźnie się z rata a na to mój rozmówca tonem dość nieprzyjemnym udzielił mi takiej reprymendy że odechciało mi się z nim rozmawiać poczułam się bardzo zawiedziona bo jestem stałym klijentem nigdy nie było ze mną problemów nie uchylałam sie nigdy od płacenia sama zadzwoniłam a on objechał mnie jakbym była wielkim dłużnikiem i niechciała im tych pieniędzy oodać przecież za darmo tego nie robią bo pobierają odsetki karne za zwłoke wniosek jeden chciała bym żeby panowie z windykacji byli choć troche bardziej ludzcy i docenili to że człowiek dzwoni do nich sam przeprasza i w nowym ustalonym terminie płaci rate pozdrawiam
Autor: K00rtz
Kiedy WBK przestanie łamać prawo?
Dodano: 2 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Chodzi o prowizje za zajęcia komornicze. Została ona uznana przez Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów za nielegalną. Czy Polska to kraj teoretyczny czy wreszcie Posłowie się tym zajmą? nie tylko zmianą przepisów, ale wielomilionowymi karami odczuwalnymi dla podmiotu łamiącego prawo?
Autor: baxteros
najlepsze konto dla firm
Dodano: 28 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Niedawno poszedłem wreszcie na swoje i szukałem konta dla firm z najmniejszą liczbą opłat. W BZ WBK jest najkorzystniejsza oferta dla osób dopiero startujących z własną działalnością gospodarczą.
Autor: muffin2
jeszcze raz ja
Dodano: 24 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
cos mi sie zle zapisalo. konto
Autor: muffin
TO JEST
Dodano: 24 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
NAJLEPSZA OPCJA DLA MŁODYCH!! konto
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.