Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: gość
UWAGA!!! Ubezpieczenia BZ WBK
Dodano: 21 stycznia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
UWAGA!!!Bank BZ WBK z oddziałem w Poznaniu posiada instytucje kredytową BZ WBK Finanse&Leasing udzielający kredytów na zakup samochodów, ciągników rolniczych itp. Firma ta prowadzi również ubezpieczenie OC i AC tych pojazdów zakupionych na ich kredyty. Przedstawiciele banku podpisując umowę kredytową przymuszają ludzi do ubezpieczenia tych pojazdów kupowanych na kredyt bankowy w BZ WBK ubezpieczenia. Firma nie informuje, że nie stosuje żadnych zniżek ubezpieczeniowych, a do tego stosuje marże czasami powyżej stu procent. Są problemy z rezygnacją z polisy, wcześniej nieuczciwie zawartą i związanej jest to również z wysokimi kosztami. POSZUKUJE RÓWNIEŻ OSÓB OSZUKANYCH!!!
Autor: Tadeusz
Przestrzegam przed tym bankiem okradającym klientów.
Dodano: 21 stycznia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
5.01.2016 r o godz. około 10:20 wpłacałem za pomocą wpłatomatu w BZ WBK Oddział w Głogowie 3050 zł, po chwili pokazał się komunikat, że banknoty zostały nie rozpoznane i wysunęły się nie do końca przez szczelinę, abym mógł je zabrać. Podczas wyciągania pojedynczo pieniędzy, zdążyłem wyciągnąć tylko 800 zł, gdyż za chwilę wpłatomat wycofał moje pieniądze do wewnątrz oraz pokazał się komunikat, że pieniądze zostały zatrzymane. Dodatkowo wpłatomat zabrał mi kartę do środka i już nie oddał. Następnie pokazał się komunikat, że wpłatomat jest uszkodzony. Czekałem kilka minut mając nadzieję,że odda mi za chwilę pieniądze oraz kartę, gdy się odwiesi. Natychmiast zgłosiłem fakt kradzieży moich pieniędzy przez wpłatomat pracownicy banku. Od samego początku ta pani mnie zwodziła mówiąc, że zgłosi reklamację do zewnętrznej firmy obsługującej wpłatomat i być może jeszcze tego samego dnia ktoś przyjedzie, otworzy wpłatomat, przeliczy pieniądze, i nie będzie z tym problemu, gdyż wpłacane pieniądze są w innej kasecie niż te wypłacane. 8.01.2016 r zadzwoniłem do tej pani z banku i powiedziałem, że nagłośnię sprawę w mediach i internecie jak nie oddadzą mi jak najszybciej moich pieniędzy w kwocie 2250 zł. 11.01.2016 kwota 2250 zł, została warunkowo zwrócona na moje konto. W dniu 20.01.2016 dostałem pismo z banku iż nastąpiła korekta w kwocie 100 zł i te pieniądze znikły z mojego konta. Uważam, że albo bank używa niesprawnego wpłatomatu ( kilka razy poprzednio, gdy chciałem wpłacić pieniądze nie mogłem skorzystać z wpłatomatu, gdyż widniała informacja, że wpłatomat jest uszkodzony ) albo ktoś obsługujący wpłatomat w tym banku ukradł mi 100 zł. W tym dniu znowu odwiedziłem tę panią w celu odzyskania 100 zł, napisała po swojemu reklamację na komputerze, nie miałem możliwości zapoznania się z treścią reklamacji, nie dostałem potwierdzenia jej złożenia oraz kazała czekać dwa tygodnie na odpowiedż z banku, czy to jest w porządku? Sugerowała mi również, że te 100 zł mogło zostać na blacie wpłatomatu i ktoś mógł je sobie wziąć. Są to bzdury, gdyż po zabraniu mi pieniędzy czekałem kilka minut mając nadzieję, że jakmś cudem wpłatomat się otworzy i odda mi kartę i pieniądze.
Autor: eee
Nigdy wiecej tego banku;-(
Dodano: 12 stycznia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Jestem 15 letnim klientem tego banku,posiadam lokaty,srodki trwale na rachunku nie male z reszta,a oni ciagle podnosza oplaty za uslugi;-(ODCHODZE;-(
Autor: Asia
Wypłata gotówki z bankomatu.
Dodano: 5 stycznia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ostatnio wypłacałam gotówkę z bankomatu owego banku z karty angielskiej, 1500 złotych. Bankomat ładnie przeliczył pieniążki, po czym z konta mojego zostało pobrane dodatkowo 170 złotych. Rozumiem prowizję 3%, a co z resztą pieniążków? Macie jakieś dodatkowe opłaty? W takim razie bankomat na miejscu powinien obliczać ile ostatecznie zostanie pobranych pieniążków. To jest skandal w taki sposób okradać ludzi. W żadnym innym kraju EU nie ma takich świństw w korzystaniu z bankomatów!!! Odradzam to jest kradzież! I proszę mi tu nie mówić o regulaminach itp., itd., bo ja nie mam czasu na ich czytanie, kiedy potrzebuję wypłacić pieniążki z bankomatu!!!! Takie informacje powinny być umieszczane w bankomatach!!! Ile kasy bank zamierza Ci zabrać!!!
Autor: arnika
reklamacja
Dodano: 15 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Chcę wyrazić wdzięczność Pani Dyrektor Oddziału VI w Warszawie i pracownicom tego oddziału za duże zaangażowanie przy rozpatrywaniu mojej reklamacji. Życzę całej ekipie zdrowych i spokojnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
Autor: klientka
Odradzam!!!
Dodano: 11 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Moim zdaniem NIE WARTO! Posiadam konto w w/w banku i bardzo często jest problem z płatnościami kartą, oczywiście mając znaczną ilość środków na koncie. Ostatnio zrobiłam zakupy duże zakupy w markecie i chciałam zapłacić kartą okazało się, że "transakcja odrzucona".Pomijam wstyd,brak najpotrzebniejszych zakupów i stracony czas w sklepie.Jak tylko wyszłam ze sklepu to od razu zadzwoniłam do banku wbk,żeby wyjaśnić dlaczego mając środki nie mogłam zapłacić za zakupy.Okazało się ,że jest "globalna awaria" i nie wiedzą jak długo potrwa. Żałosne!!!Nawet głupiego "przepraszam" nie usłyszałam.Od wielu lat jestem klientką tego "banku" i to co się ostatnio dzieje to kupa śmiechu, a co by było gdybym zatankowała samochód do pełna i poszła zapłacić kartą.Awaria to jest definicja tego "banku"!!!
Autor: slowikLU
Najgorszy Bank świata
Dodano: 10 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
tytuł mówi sam za siebie: brak kompetencji pracowników/ przewlekłe procedury/ opłaty od czapy. Najgorsza decyzja życiowa to nawiązanie współpracy z tym bankiem :)
Autor: aneta
karta kredytowa
Dodano: 20 listopada 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
dla mnie WBK to mistrz świata, w pobieraniu opłat z kosmosu ;>> cześć z nich jest oczywiście zakamuflowana w tabeli opłat, ale zdażały mi się i takie pobrane zupełnie niezasadnie....trzeba pilnować czy nie dowalą jakiejś opłaty, a żeby to ustalić bądź zareklamować, najlepiej zadzwonic do płatnego serwisu....złooo Panie w banku nie racza tez poinformować, przy wydawaniu świstku, do przeniesienia kardy kredytowej, bez którego możnaby się obejść (np zakładajac nowe konto, zamiast go przenosic...), że bedzie kosztował 50 zł...
Autor: grzesieks7
Chyba pomylili tytuł ostatniej promocji - powinno być nie godne polecenia
Dodano: 14 listopada 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Złożyłem wniosek aktywowany przelewem i po 2 dniach nic a tyle mieli czasu na rozpatrzenie. Po interwencji na chacie - decyzja odmowna - dlaczego? - pewnie ze względu na bałagan panujący w banku - pani na chacie obiecała, że ktoś zadzwoni i wyjaśni czemu odrzucili - no mocno bym się zdziwił jakby ktoś zadzwonił - pewnie, że nie zadzwonił. Szkoda - produkty fajne - obsługa do ...... czytając opinię to nie żałuję, że odrzucili wniosek. Tylko kasy z przelewu nie oddali..... pewnie tak zarabiają
Autor: stefan
infolinia 19999
Dodano: 20 października 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
dzwonie na infolinię 19999, przedstawiam się i proszę o wgląd w moją reklamację i udzielenie informacji na temat etapu na jakim ona jest, pani konsultantka chce ode mnie NIK, mówię jej że nie jestem już waszym klientem więc ona prosi o telekod, kolejny raz mówię że nie jestem klientem już od roku, ok dotarło do niej, dostałem informację że musi mnie zweryfikować, zgadzam się i pani konsultantka pyta o imię panieńskie matki, pesel, numer i serię dowodu - pełna weryfikacja, ok, po podaniu wszystkich niezbędnych danych pani z infolinii się wycisza, po około 10 minutach słyszę od tejże pani że ona jednak nie może mi podać informacji, o które proszę mimo pełnej weryfikacji i odsyła mnie do oddziału... TAK OTO FUNKCJONUJE BZWBK PEŁNY OBRAZ PARTACTWA
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.