Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów
BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Mariusz
BZWBK Trakt Brzeski w Starej Miłosnej Warszawwa
Dodano: 13 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Uwaga tam na pracujące Panie ! Bardzo niekompetentne ! Złożyłem wniosek o kredyt hipoteczny z narzeczona . Pierwsze co dałem umowę o prace na czas nie określony ! Jeździłem dowoziłem coś, poprawiałem wniosek MDM bo okazało się ze nie ten druk. Bralem wolne w pracy . Sam poinformowałem o tym ze środki im się kończą na MDM mówiły bez problemu wszystko będzie dobrze. Kredytu nie dostałem bo moj pracowała jest u nich na czarnej liście ! Dodatkowo poszedłem do doradcy finansowego i okazało się ze panie w Bzwbk w Starej Miłosnej nie złożyły wniosku MDM i muszę dopłacić drugie tyle w gotowce . Nie odbierały moich telefonów Pani Martyna mówiła ze się ze mam skontaktuje a się nie kontaktowała i poszedłem do jej przełożonej która tez miała w mnie d. Pracują tam takie k.... Co nie dbają o klienta ! Chce wszystkich uprzedzić ! Tłumacza się tym ze nawet prowizji z tego by nie miały ! Mam nawet maila jak mi przesłała Pani Martyna jak piszą miedzy sobą Sory dziewczyny moje nie rozpatrzenie pracodawca jest na czarnej liście i nie można udzielić kredytu to po chuj zawracały mi tyle miesięcy czas !
Autor: Klient
Obsługa na niskim poziomie
Dodano: 6 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bylam długoletnim Klientem. Jednak Bank tego nie docenił. Ostatni kontakt z Wami miałam w Oddziale przy Rynku we wrocławiu. Odwiedziłam Bank z uwagi na potrzebę ulokowania pieniędzy. dwie godziny oczekiwania, po czym weszłam do jednego z pokoi, w którym siedziała jakaś pani "kierownik" i na moje zapytanie o lokaty zapytała mnie o kwotę. Po czym stwierdziła że nie jestem Klientem Premium i mi nie pomoże ;). To był ostatni dzień u Was. I cieszę się bo dziś jestem w ING ;) Obsługa pierwsza klasa.
Autor: Zniesmaczona
Jak spłacić kredyt w tym banku ?
Dodano: 4 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Szanowni Państwo - oto moja historia. Mój mąż zaciągnął kredyt hipoteczny w bzwbk. Jest marynarzem, więc aby nie było problemów z bankiem upoważnił mnie notarialnie do konta i obsługi kredytu hipotecznego. Aktualnie jest w morzu, a ja postanowiłam spłacić kredyt hipoteczny do zera - ponieważ nadarzyła się okazja sprzedaży nieruchomości. I tutaj niespodzianka - nie mogę spłacić kredytu !!!! Muszę czekać na powrót męża z rejsu. Okazja sprzedaży jest już nieaktualna. Kto mi zwróci utracone zyski. Pani Dyrektor z Oddziału w Szczecinie rozkłada bezradnie ręce i o wszystko pyta "warszawkę". Próbowałam interweniować u jej przełożonych, ale jak sama stwierdziła to beznadziejne gdyż Regionalny jest z Poznania i raczej nieuchwytny. Ten Bank to jedno wielkie nieporozumienie. Zakładanie konta w bzwbk to największy błąd w naszym życiu.
Autor: obserwator
krótka historia o tym, jak bz wbk chciał mnie wsadzić na minę
Dodano: 3 kwietnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam. Chciałbym podzielić się z Państwem, jak pięknie bz wbk chciał wsadzić na minę człowieka, który przyszedł z problemem. Jestem klientem tego banku od kilkunastu lat. Nie mam oszczędności, posiadam natomiast kredyty: kredyt nr.1 - pozostało mi 12 rat po 450 zł, kredyt nr.2 - 24*255 i kredyt nr.3 - 36*250 - suma rat przez najbliższy rok 950 zł, kolejny rok 500 zł i za dwa lata zostanie mi 12 rat po 250 zł. Razem na dzień dzisiejszy niecałe 21 tysięcy do spłaty. Zgłosiłem się do oddziału z prośbą o obniżenie raty i wydłużenie czasu spłaty, ponieważ pogorszyły się moje zarobki i jest mi w tej chwili nieco ciężko spłacać te 950 zł co miesiąc. Przemiła Pani postukała w klawiaturę i z czarującym uśmiechem powiedziała, że kredytu konsolidacyjnego nie może mi zaproponować. Ale może mi dać czwarty kredyt na spłatę tamtych trzech. Wszystko pięknie, ale miałbym przez 6 lat spłacać raty w wysokości 590 zł - co daje sumę 42480 zł ! Tak oto bank, do którego poszedłem z prośbą o pomoc w spłacie chciał zarobić na mnie drugie tyle ... Najbardziej przykre jest to, że wszystkie 3 obecne kredyty są ubezpieczone, żeby w razie mojej śmierci dali spokój Rodzinie. To właśnie boli - gdybym umarł, nie ma tematu - a dopóki żyję, muszę wypruć sobie flaki byle tylko spłacić. Tyle jest warte ludzkie życie dla tych pasożytów ... Darujcie sobie komentarze typu "długi trzeba spłacać", "trzeba było nie brać", "widziałeś co podpisywałeś" itp. Gdybym nie musiał, to bym nie wziął. Nie przepiłem tych pieniędzy.
Autor: niezadowolona
bardzo niepoważny bank
Dodano: 17 marca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Choć jestem klientką banku od wielu lat, muszę stwierdzić ,że jakość usług jest coraz gorsza. Nie terminowe załatwianie spraw, brak odpowiedzi na reklamacje, wszech obecna spychologia , brak kompetencji pracowników wyższego szczebla, tak krótko można scharakteryzować sposób działania tego tworu. Ze wszystkim robią wielką łaskę, jedno co ochoczo robią to pobieranie opłat. Stanowczo odradzam a sama biorę z nimi rozwód.
Autor: Aniela
opinia wobec banku Zachodniego WBK
Dodano: 8 marca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam.Dziękuję Wam konsumenci banków za wasze opinie dzięki Wam nie otworzę w tym banku konta ROR i inne konta oszczędnościowe.Swego czasu miałam u nich ofertę w postaci karty kredytowej z limitem 8000 zł,które spłacałam terminowo a raty były ponad 360,a nawet i 400 zł co miesiąc na wyciągu bankowym przysłanym listem poleconym.Przez rok korzystałam z karty,a kiedy karta ważność straciła na kolejną kartę aby wydali nie przyznali mi nowej karty z uwagi na zdolność kredytowa,która według mnie nie zmieniła się przez rok. I cóż przyszlo pismo,aby wpłacić całość z tej karty kredytowej ok.6180 zł a moim zdaniem 3460 zł i to w całości plus opłata za konto w banku,które istenieje koszt jego to 35 zł.Jakimś cudem udało mi się zwrócić ten limit więc zwróciłam potem jeszcze w BIK widniała drobna kwota,bo 12 zł z goroszami.I Pani szanowna kazała wpłacić tą kwotę i wtedy zamknięta zostanie karta,którą trzeba zwrócić w oddziale,z którego została wydana . A logowanie się do bankowości elektronicznej było cyrkiem,za cholerę nie mogłam go otworzyć przy pomocy ich wytycznych,dali mi dwie kopertki z hasłem oraz pinem i tak według schematu próbowałam to konto otworzyć.Za Boga nie dało rady,nie wiem co jest z tym, że nie można otworzyć bankowości elektronicznej po kilku próbach jego utworzenia nie dało rady tego uczynić.Zrezygnowałam z tego i zarządałam likwidację konta ROR i tak Pani w oddziale zrobiła.Miałam spokój z nimi,ale nie długi ,prosimy o uregulowanie wskazanej kwoty za konto,które cholera jasna nie zamknęli,ono nadal trwa i na dniach do nich wybieram się,bo to jest skandal,żenada totalna,robią klienta w balona,aby tylko zedrzeć kasę inaczej wyłudzić pieniądze od konsumenta.Co to u licha jest to paranoja w biały dzień,szok,nie dowierzanie.Co to za bank pytam się Was drodzy konsumenci,którzy z tego banku korzystacie,gdzie wasze opinie o nim sa negatywne.Szok dziękuję za to Wam serdecznie,że w porę zatrzymałam się,bo chciałam z innego banku przenieść się do banku Zachodniego WBK a tu widzę same negatywy.No i co musze udać się do oddziału,aby zrobić im ambarasu,sajgonu za to,że nie zamknęli mi konta ROR. Dziękuję za Wasze opinie.Pozdrawiam i walczcie o swoje środki,bo kradna ile wlezie.
Autor: Iza
kredyt
Dodano: 29 luty 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank bzwbk w Gorzowie Wlkp. przy ulicy Sikorskiego wielkie rozczarowanie, porazajaca niekompetencja i zakłamanie pracownikow. Brak szacunku do klienta. Bardzo długi czas oczekiwania na kredyt połączony z częstymi wizytami w banku w związku z zaniedbaniami ze strony osoby odpowiedzialnej za kredyt. Zdecydowanie nie polecam tego banku.
Autor: duszka
głośne rozmowy
Dodano: 15 luty 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie podoba mi się to ze gdy wchodzę do oddziału w Biłgoraju to pracownicy rozmawiają tak głośno przez telefon ze aż slysze inne nazwiska klientów. Nie chciałabym aby inni klienci wiedzieli co i ile mam na kontach.
Autor: Monika
Pff śmiech na sali, są sporo za konkurencją
Dodano: 6 luty 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od 15 lat jestem w bzwbk, ale przygodę z nimi planuję zakończyć za parę dni. Śmiesznie niskie oprocentowanie, pobieranie opłaty za przypomnienie PINu, mimo ze od lat (!) mamy tam lokaty, oszczędności, mieliśmy u nich kredyt itp... złodziejski bank i NIEMIŁA obsługa w Krakowie naprzeciwko IKEI
Autor: Tadek
Wpłatomaty tego banku są niesprawne i okradają klientów.
Dodano: 31 stycznia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten bank jak chce zdobyć klienta to wchodzi Ci wiadomo w co, a jak będziesz miał jakieś problemy z obsługą w tym banku to Cię spławią i do tego kłamią, nie dopuszczają do wiadomości,że bankomat-wpłatomat też się psuje i okrada ludzi. Nie polecam.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.