Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Marek
Oplata za nadplacenie kredytu
Dodano: 30 marca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zostala ode mnie pobrana oplata za nadplacenie kredytu co bylo wina urzednika bankowego ktory sie pomylil. Wszyscy umywaja rece, a 50 PLN ukradzione z konta. Odradzam.
Autor: Marek
Fatalna organizacja
Dodano: 30 marca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Uwaga Unikajcie tego banku Oddzialy BZWBK sa bezsensownie zorganizowane, w placowce siedza 3 panie w celu obslugi klienta, jednak wyplacic pieniadze moze tylko jedna. W efekcie 2 siedza bezczynnie do jednej 5 osob w kolejce. Nikogo to nie obchodzi, jak za komuny. Odradzam
Autor: Robert
Uwaga KradnĄ w WBK
Dodano: 15 luty 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
UWAGA KRADNĄ w BZ WBK. Z karty kredytowej banku złodziej ukradł pieniądze. BANK NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI !!!!
Autor: meff
konto godne polecenia
Dodano: 29 stycznia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
NIE POLECAM...ten chytry bank bierze pieniądze za wszystko nawet za takie podstawowe rzeczy jak wypłaty w oddziale 5zł...smsy płatne karta 7zł......częste awarie online....
Autor: klient
opłaty i prowizje-brak kompetencji
Dodano: 5 grudnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
ostatnio byłem w tym banku i chciałem wyjaśnić dlaczego znikneły mi pieniądze z konta. Pani nie umiała mi wyjasnic poszła do dyrektora i zniknęła na poł godziny chyba zapomniała, że nadal czekam na wyjasnienie. Przyszła nadal nie wiedziała co z moimi pieniedzmi?mówiła cos o systemie który sie zmienił i nic w nim nie widac, co srednio mnie interesuje. Zadzwoniła po dyrektora przyszedł, powiedział ze jak sie ma konto to trzeba płacić-ale sam nie wiedział za co???kazał zadzwonić na infolinie i poszedł, pani dzwoniła kolejne 10min byłem 7 w kolejce(dotyczy banku w łodzi na zgierskiej)Zwątpiłem i wyzedłem poszedłem do kolejnego banku obok przy adwokackiej pan znalazł od razu i nie wiem czego ta pani szukała przez 40minut.
Autor: zasilaczDojarkiZwanej BZW
ZABIERAJĄ ILE IM SIE PODOBA
Dodano: 2 listopada 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Po juz ponad 10 latach współpracy z BZWBK postanawiam opuścić tą dojarkę kasy. Powinienem zrobic to duzo wczesniej ale przydali mi sie do przelewów kasy z zagranicy do dojarki, za kazdym razem pobierajac ponad 1€ za to ze wypycham ich skarbonke moja kasa, tak bylo kilkunastokrotnie, nastepnie musialem zrobic jeden przelew waluty € z mojego konta walutowego w dojarce za granicę, powtarzam jeden przelew za ktory zapłaciłem SKROMNE 42 zlote!!! Nie wspomne jakimi moimi pieniędzmi obracali!!!OFERTA na lokatę Mobilna niednawialną, jedyną nieodnawialna lokatę w tym banku, ktora oferowała oprocentowanie 2,5% przy maksymalnym wkladzie 20tys! Skoro jedyna nieodnawialna to rozumiem ze powinna byc korzystna, niestety okazalo sie ze jest to oprocentowanie roczne!! To dlaczego na 4 miesiące byla???? DLACZEGO nieodnawialna??? Sprzedajecie ofertę ktora jest oszustwem!!!! Jestescie zlodziejami!!! Nie wyrazam zgody na to by mnie okradano!!! NIKOMU NIE POLECAM TEGO ZLODZIEJSKIEGO BANKU!!! Ps, biorac kredyt na 8tys na 2 lata oddajesz prawie 12tys!!!! Jeszcze wyplacajac pieniazki u Pani przy okienku, trzeba jej zaplacic piątaka, bo wiecie, ciezko praca to wyplacanie kasy którą sam im KURWA czlowiek dał by sobie nią obracali!!!
Autor: Elżbieta Stasiak
obsługa bankowa w Oddziale BZ WBK w Jeleniej Górze
Dodano: 20 września 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Chciałam w dniu dzisiejszym chciałam zrealizować wypłatę WESTERN UNION w Oddziale Banku Jelenia Gora. Czekałam ponad godzine na wypłatę. Nikt z doradców klientów nie potrafił mi określić ile jezcze mam czekać.Udałam się na górę , żeby uzyskać tę informację. Powiedziano mi, że szefostwa nie ma i nikt nie wie ile jeszcze mam czekać. Zdenerwołwałam się. Poszłam do BANKU PKO BP, tam od razu zostałam obsłużona
Autor: kredytobiorca
wyliczenie spreedu
Dodano: 17 sierpnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Tak czytam te opinie i aż się boję co będzie jak wejdzie w życie szanowna ustawa spreedowa. I dopiero się zacznie polka z wyliczaniem przez administratorów kredytowych należnych klientom zwrotów. A ja wzięłam kredyt "frankowy" jeszcze w Kredy Banku SA (który to BZ WBK kupił 4 lata temu). Ciekawe jak będą wydobywać dane z archiwalnych systemów Kredyt Banku., czyli PROFIL-a itp. W każdym razie ja na pewno dobrze się przygotuję., bo ja swoje dane mam (daty, kwoty i kursy walutowe po których spłacałam) Jestem bardzo ciekawa tych wyliczeń.
Autor: leszek
lichwa?
Dodano: 11 sierpnia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
bank wprowadza klientów w błąd, podwyżkę prowizji za wpłaty gotówkowe zamknięte przeprowadza w ten sposób, aby klient nie zorientował się że to jego dotyczy. Ukradli mi w ten sposób przez PÓŁTOREJ MIESIĄCA 6000zł. WSTYD
Autor: Mariusz
karty prepaid
Dodano: 31 lipca 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten bank to jakaś żenada. Bank nie przestrzega własnych regulaminów a za błędy i pomyłki pracowników banku obarcza się klientów.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.