Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: oszukany klient
WBK Aviva
Dodano: 2 marca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Oszukany klient Banku zachodniego Oddzial Szprotawa ostrzega emerytow i rencistow przed ubezpieczeniem kredytu gotowkowego w ramach tzw. pakietu spokojny kredyt. Poniewaz zostaniecie tylko oskubani przez ten bank, bo on tylko ny tym zarabia a wy zostaniecie na lodzie! WBK Aviva nie obejmie zobowiazan z tego ubezpieczenia, bo ten pakiet nie jest dla was!! Ostrzega oszukany i okradziony klient bank zachodniego odzial Szprotawa!!!
Autor: Jurek
oszukany klient
Dodano: 28 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ostrzezenie skierowane do emerytow i rencistow!! Unikajcie Banku Zachodniego Oddzial Szprotawa! Jezeli chcecie kredyt gotowkowy z tego banku, to nie dajcie sie oszukac przez doradcow finansowych tego banku, azeby wykupic pakiet ubezpieczenia kredytu tzw. spokojny kredyt. Poniewaz ten pakiet nie odpowiada waszemu profilowi!! i WBK Aviva nie obejmie spalt tego kredytu!! Bank Zachodni WBK Odzial Szprotawa zarabia tylko na sprzedazy tego pakietu a kredytobiorca zastaje przez ten Bank Zachodni WBK Odzial Szprotawa oszukany!!!
Autor: Wiech
bzwbk
Dodano: 27 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Dziś ostatecznie rozliczyłem się z bzwbk , chciałem tylko zmienić profil konta ale arogancja i chamstwo ,,konsultantki" oraz złodziejskie marże sprawiło że po 14 latach pożegnałem się z bankiem santander . nie polecam nikomu
Autor: BASIA
BZWBK
Dodano: 26 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Raport PRNews.pl: Liczba klientów w bankach- Zapytaliśmy banki, ilu klientów obsługiwały na koniec I kwartału 2014 roku. W ankiecie wzięło udział 19 instytucji. Wielkim nieobecnym jest BZ WBK, który nie chciał nam podać informacji na temat tego, ilu klientów obsługuje. A kogo to dziwi! Coraz wiecej klientow ucieka z tego banku! Nie sa uczciwym bankiem, dlatego klienci uciekaja
Autor: Jan
ofiara banku Zachodniego
Dodano: 26 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
popieram Marek WBK, i jego zdanie o banku zachodnim:NIE POLECAM TEGO BANKU CHYBA ŻE LUBICIE BYC OKRADANI i OSZUKIWANI TO ZAPRASZAM DO WBK
Autor: Marek
jeszcze klient
Dodano: 26 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Tak wyglada oferta Banku zachodniego: Jeśli masz pytania dotyczące oferty Banku, chcesz kupić produkt, przesłać swoją opinię lub zgłosić reklamację zapraszamy do wypełnienia formularza: Formularz kontaktowy lub wysłania wiadomości email: Wyślij email Potwierdzeniem dotarcia wiadomości do Banku Zachodniego WBK jest otrzymanie autoodpowiedzi. . A tak wyglada odpowiedz banku na pytania: Szanowny Panie, dziękuję za przesłaną wiadomość. W odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące otrzymanego zgłoszenia, uprzejmie informuję, że korespondencja mailowa nie jest szyfrowana, dlatego na podstawie kontaktu mailowego nie jest możliwe przeprowadzenie identyfikacji danych Klienta i tym samym właściwe odniesienie się do opisanej sprawy. W związku z powyższym zapraszam do kontaktu telefonicznego z doradcą naszego Banku, pod numerem telefonu 1 9999 (dla osób dzwoniących z zagranicy + 48 61 81 19999) bądź do złożenia osobistej wizyty w dowolnym oddziale Banku Zachodniego WBK S.A. Dodam, że nie ma możliwości weryfikacji a tym samym przyjęcia dyspozycji Klienta na podstawie korespondencji mailowej. Aby ułatwić Panu kontakt z placówką Banku informuję, że spis znajduje się na stronie głównej Banku: www.bzwbk.pl -> Klienci indywidualni, w opcji ?Na skróty? ? ?Oddziały i bankomaty?. Wyrażam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne. W razie dodatkowych pytań zapraszam do ponownego kontaktu. Z poważaniem Ewa Pilarska Ta p. Pilarska nawet nie perzeczytala mojego maila, ale przeslala standartowa gotowa odpowiedz!! Skanaliczne traktowanie klienta Bank Zachodni WBK
Autor: aonb
konto
Dodano: 25 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
BZWBK to jeden z najgorszych banków, w którym miałem konto. Nie liczą się z klientem w ogóle i traktują go jak idiotę. Nie odpowiadają na reklamacje. Pani od reklamacji wkleja gotowe teksty nie mające nic wspólnego z reklamacją i zadawanymi pytaniami. Dla mnie ten bank to porażka. Wszystkim odradzam!
Autor: Maria Chwalisz-Konieczka
DR.phil
Dodano: 25 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
ostrzegam wszystkich kedytobiorcow banku zachodniego przed zawieraniem ubezpieczenia kredytu w ramach tzw. produktu spokojny kredyt. Ci ktorzy sa rencistami lub emerytami niech unikaja tego produktu!! Nikt im nie powie, ze w ich przypadku to ubezpieczenie jest produkten, ktory nie odpowiada ich sytuacji i jezeli nie beda w stanie splacac wzietego kredytu, to to ubezpieczenie nie obejmuje splaty. Produkt jest zwyklym oszustwem klienta (rencisty i emeryta). Opinia jest oparta na konkretnym faktycznym przypadku konkretnego kredytobiorcy/zadna fantazja, tylko ten przypadek dotyczy konkretnego tzw. klienta bank zachodniego
Autor: MAREK
WBK
Dodano: 19 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
NIE POLECAM TEGO BANKU CHYBA ŻE LUBICIE BYC OKRADANI TO ZAPRASZAM DO WBK.
Autor: Kredytobiorca
zwrot ubezpieczenia
Dodano: 18 luty 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Spłaciłam o 14 m-cy wczesnej kredyt zaciągnięty jeszcze w KB ( fuzja nastąpiła ani na moją prośbę, ani z mojej winy). .Kredyt miał być spłacany do marca 2016.,cały był zaciągnięty na 48 m-cy. Kredyt był ubezpieczony na 1288, 33zł. Za każdy miesiąc wczsniejszej spłaty, jak mnie zapewniali pracownicy banku- miałam otrzymać zwrot ok. 27 zł, czyli za 14 mc-y kwotę ok.375zł. Dziś ten złodziejski bank zwrócił mi 110,99zł. Zadzwoniłam więc do doradcy w oddz. banku i ten również był pewien, ze to pomyłka.jednak po godz. oddzwonił i oznajmił mi, ze dostałam tak mało, bo jestem byłym klientem KB... To jakaś kpina, mam wciąż tę samą umowę i nikt jej nie zmienił. To oszustwo i złodziejstwo. Pozamykałam konta w tym banku i złożyłam reklamację na ich proceder. . Co to da? Zobaczymy. Napiszę też do rzecznika praw konsumenta.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.