Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Maja
Opinia
Dodano: 7 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Chodzę do różnych placówek BZWBK - to prawda są kolejki kosmiczne przede wszystkim w Siedlcach kołowo więzienia, ruchy pożal się Boże.chwalę za to jednostkę w Sokołowie Podlaskim, miła i kompetentna obsługa. Pozdrawiam Panie z tej placówki
Autor: Eryk
NIE
Dodano: 7 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Pozamykajcie lepiej wszystkie konta jakie macie, bo kasują za wszystko, nawet za konto walutowe..... tu 7 zł, tam 7zł..... i zabawa - banda. Przenoście konta do banków co nie łupią.
Autor: Art1986
Złodzieje w białych rękawiczkach
Dodano: 3 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Sytuacja jest chora i nie wiedziałem, że nawet możliwa. Chcąc wypłacić pieniądze z bankomatu nie mogłem tego dokonać z powodu odmowy, po telefonie na linie banku dowiedziałem się, że mam zablokowane konto ale wszystkiego mam się dowiadywać w oddziale banku. Tam Pani po kilku telefonach dowiedziała się, że konto jest zablokowane ze względów bezpieczeństwa ale szczegółów nie zna. Pomogła mi napisać reklamacje z zapytaniem o powód blokady. Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź, że mam wyjaśnić wszystkie wpłaty na konto oraz tytuły transakcji oraz przesłać potwierdzone ksero dowodu osobistego. (Co samo w sobie jest dziwne ponieważ jestem klientem banku od kilku lat i mają wszystkie moje dane ) wysłałem to wszystko i od tamtej pory cisza. Dodam, że nie mam żadnych komorników oraz kłopotów z prawem itp. Były to wypłaty, zapłaty od znajomych i kilka sprzedaży na Allegro. Poza pensją (1200) żadna wpłata nie przekraczała 300 złotych. Od dwóch tygodni mam już zablokowane 500 złotych na koncie (dla mnie to bardzo duża kwota) i nie mogę ich odzyskać. Dodam może, że ten bank to BZ WBK. Czy istnieje jakiś prawny sposób na odzyskanie MOICH pieniędzy???? Bardzo proszę o pomoc.
Autor: emeryt
bz wbk okropny bank
Dodano: 2 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
nie polecam tego banku!!
Autor: rencista
bz wbk nie jest godne polecenia
Dodano: 2 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
bank zachodni wbk grupa sandator+bz wbk aviva towarzystwo ubezpieczen ogolnych sa+centrum operacji kredytow retail stworzyli siec do oszukiwania i wykorzystywania rencistow przy ubezpieczaniu kredytow w ramach tzw. pakietu spokojny kredyt!! Jezeli rencista pobiera rente i jednoczesnie "dorabia do renty, to w przypadku choroby i calkowitej niezdolnosci do pracy to ubezpieczenie nie obejmuje spalty kredytu!!!Zgodnie z zapisami zawartymi w Warunkach Ubezpieczenia Kredytobiorców - Klientów BZ WBK S.A., (zwanych dalej WU) § 4 pkt 4 Kredytobiorca jest objęty Ochroną Ubezpieczeniową w zakresie Utraty 1) jest zatrudniony na podstawie umowy o pracę, 2) nie ma ukończonych 65 lat, 3) nie ma prawa do emerytury albo renty z tytułu niezdolności do pracy ustalonego przez właściwy organ rentowy. 4) jest objęty Ubezpieczeniem chorobowym Ale tego ci tzw. doradcy nie powiedza renciscie!!! Takze rece precz od tego ubezpieczenia!!! Bo jak umrzecie w wyniku choroby, to to ubezpieczenie powie, ze zatailiscie chorobe i rodzina i tak odziedziczy dlug!! Takze uciekajcie z tego banku!!!!
Autor: Obiektywny
111
Dodano: 1 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Radzę omijać ten bank z daleka.
Autor: szukana
bzwbk
Dodano: 31 marca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
mialam konto od dawna, darmowe. po jakims roku zaczely sie cyrki, wprowadzali ciagle jakies oplaty, to za karte to za cos jeszcze. poszlam - zmienilam - znow na calkowicie darnowe po czym po miesiacu znowu jakies oplaty zaczeli pobierac. strata czasu. ciagle trzeba latac bo burdel maja. tamto poprzednie konto ktore zamknelam mieli amknac po miesiac a bylo aktywne dopoki nie poszlam i nie przypomnialam ze mieli zamknac. nie polecam oszustow!
Autor: rencista
bz bwk zlodzieje
Dodano: 31 marca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Oszukany klient Banku Zachodniego Oddzial Szprotawa ostrzega emerytow i rencistow przed ubezpieczeniem kredytu gotowkowego w ramach tzw. pakietu spokojny kredyt. Poniewaz zostaniecie tylko oskubani /okradzeni i oszukani przez ten bank, bo tylko ten bank na tym zarabia a wy zostaniecie na lodzie! WBK Aviva nie obejmie zobowiazan z tego ubezpieczenia, bo ten pakiet nie jest dla was!! bank podnosi to procedura swoje zyski a wy placicie kredyt + ubezpieczenie nawet do 70 % wiecej anizeli wasz kredyt wynosil!! i jestescie tymi, ktorzy zostaja na lodzie!!Ostrzega oszukany i okradziony klient Banku Zachodniego oddzial Szprotawa!!!Macie prawo nie zawierac tego ubezpieczenia! Nie podpisujcie umow w banku, tylko zabierajcie dokumentacje do domu i czytajcie wszystko dokladnie!! Szczegolnie to co jest napisane najmniejszymi literami, bo to jest najwaznioejsze w kazdej umowie!!!
Autor: rencista
poinformowany
Dodano: 30 marca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
bz wbk – typowe reakcje banku po przeprowadzeniu tzw. analizy kosztow. Azeby utrzymac zyski na wysokosci ubieglego roku stwierdzono, ze tzw. klienci np. rencisci, emeryci i inni o niskich dochodach powoduja, z punktu widzenia banku, wysokie koszty np. prowadzenie konta, placa niezbyt czesto karta itp. dlatego wlasnie ta grupe klientow obciazaja banki najwyzszymi kosztami min. za prowadzenie konta czy tez karte bankowa!! Maksymalizacja zysku jest celem banku i dlatego ci, ktorzy powoduja najwyzsze koszty a przynosza najnizsze zyski musza placic najwiecej! Bank nie moze wyrzucic tych tzw. klientow o niskich dochodach, poniewaz regulacje Uni Europejskiej gwarantuja kazdemu obywatelowi posiadanie konta w banku a szczegolnie regulacja prawna przeciwko dyskryminacji min. z powodow finnansowych zmusza banki do prowadzenia kont dla ludzi o niskich dochodach. bank chcialby najchetniej pozbyc sie tzw. klientow o dochodach ponizej 1000 zloty!!! Ale to bylaby dyskryminacja!! Takze reguluja to przez podnoszenie kosztow prowadzenia kont czy tez kart bankowych!!!Ostatecznie czlonkowie zarzadu musza miec wyplacone tzw. bonus-wynagrodzenia!!!
Autor: rencista
poinformowany
Dodano: 30 marca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Rencisci i emeryci, jezeli zostal wam wcisniety pakiet ubezpieczeniowy tzw. spokojny kredyt, to mozecie ta umowe w kazdej chwili rozwiazac!! Zobacz: strona internetowa banku zachodniego wbk/ Patrz: ogolne warunki ubezpieczenia spokojny kredyt/ szczgolnie wazny jest: § 5 punkt 5.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.