Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: polak
zlodzieje i hamy
Dodano: 4 marca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
polecam nagrywać wszystkie rozmowy jakie konsultujecie z bzwbk doradcy to jakaś pomyłka sami niewiedza co mówią jestem ponad 15 lat y tymi złodziejami wprowadzili mnie na taka mnie ze mało nie zostałem bezdomny zakladam tej bandzie sprawe w sadzie i ich kapitał razem z nazwa BZWBK WYPIERDALA Z POLSKI PLUJCIE NA TEN BANK
Autor: klijent
banda cwaniakoe
Dodano: 4 marca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie kompetentna obsługa hamstwo i
Autor: zuza1
oszukany pakiet ubezpieczeniowy
Dodano: 25 stycznia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
KU PRZESTRODZE kredytobiorco! zanim wykupisz ubezpieczenie kredytu- solidnie sprawdź warunki ogólne. może się okazać, że nie możesz skorzystać z ubezpieczenia, gdyż jesteś zatrudniony w innym stosunku pracy niż umowa o pracę, np mianowanie, powołanie itp(nauczyciele mianowani, część pracowników administracji państwowej, straży pożarnej itd). Będziesz płacił grubą kasę za fri.jeśli w trakcie ubezpieczenia przejdziesz na emeryturę lub rentę też nie możesz skorzystać z części (znacznej) pakietu.
Autor: Edek
Kredyty w wbk
Dodano: 22 stycznia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Kolega wziął u nich kredyt zabił mi się że w banku Kolo Wrocławia urzędniczka źle wpisała wniosek tzn kredyt na 5 lat a dziewczyna kazała mu podpisywać później zadzwonił dyrektor ze źle rozpoznali raty pierwsza płatna dajmy na to 2000 jeżeli wziął na 5 lat to wiadome ze co roku rata aż do 2005 teraz ma kłopoty bo napisali że 75 tyś zł spłaca w czy miesiące 2002 a ostatnia w 2005 teraz ma kłopoty bo w Poznaniu nie ma aneksu jest w biku i nie weźmie kredytu w żadnym banku co śmiesznelsprostowal to i dalej jest w biku i liczą mu karme odsetki i każą mi płacić szkoda mi go bo zawsze chwali ich bank przerabia przez konto kupę kasy a teraz w ich mniemaniu jest bankrutem szkoda bo jest rolnikiem jak nie weźmie kredytu winnym banku to nie ma za co kupić środków więc jak nie da w pole to nie będzie miał na spłaty wyk nie umie się przyznać do winy co śmieszne nie ma dyrektora poszedł do innego oddziału a dziewczyna doradca jest gdzieś indziej widocznie coś się tam działo nie tak
Autor: klient2@op.pl
konto oszczędnościowe VIP
Dodano: 15 grudnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem klientem od ponad 15 lat. Wszystkie oszczędności trzymam u nich na koncie oszczędnościowym VIP. Do zeszłego miesiąca było ok. Oprocentowanie 1,25% i brak opłat za transakcje. Dzisiaj patrzę... pobrane 20zł za jeden przelew, a poza tym przyrosło dużo mniej odsetek niż w zeszłym miesiącu - powód - zmniejszyli oprocentowanie. Oczywiście ani o jednej ani o drugiej zmianie poinformować nie łaska. No cóż... rozumiem, że są dużym bankiem i mają w nosie klienta, więc chyba najwyższa pora dać szansę konkurencji. NIE POLECAM BZWBK!
Autor: były klient
pożyczka na samochód
Dodano: 27 lipca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeżeli lubisz siarczyście przeklinać i rzucać talerzami o ścianę, tudzież wyrzucać w afekcie meble przez balkon - złóż wniosek o pożyczkę na samochód w bzwbk. Oczekiwanie na decyzję ws pożyczki ponad trzy dni po to tylko by dowiedzieć się, że nie ma jakiegoś dokumentu, to chleb powszedni klienta tego banku. Co z tego, że uzupełnisz braki w ciągu kilku minut, jak czas znów zaczyna biec od początku - tak kolejne trzy dni czekania. W czasie oczekiwania na pożyczkę najpewniej uzbierasz wymaganą sumę na interesujący cię zakup.
Autor: Użytkownik
ludzie z infolinii
Dodano: 1 czerwca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Pracownicy z infolinii z działu sprzedaży bardzo nachalni i nieprzyjemni, wręcz mściwi. Nie wiem kogo tam zatrudniają ale trzeba mieć ociupinę honoru i godności. Człowiek czuje się jak na bazarze z przekupkami. Jeszcze jeden taki numer i rezygnuję z ich usług.
Autor: Użytkownik
wypłata z konta na nieważny dowód osobisty
Dodano: 30 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Opinia negatywna Ciekawy bank. W oddziale na Legnickiej wypłacono mi dużą kwotę pieniędzy na nieważny dowód ( nowy po wymianie, ale przed poinformowaniem banku). Po zakończeniu transakcji zapytałem, dlaczego nie zweryfikowała dowodu. Zaczęła na mnie krzyczeć. Tak dbają o bezpieczeństwo Twoich pieniędzy.
Autor: Użytkownik
wypłata z konta na nieważny dowód osobisty
Dodano: 30 maja 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Ciekawy bank. W oddziale na Legnickiej wypłacono mi dużą kwotę pieniędzy na nieważny dowód ( nowy po wymianie, ale przed poinformowaniem banku). Po zakończeniu transakcji zapytałem, dlaczego nie zweryfikowała dowodu. Zaczęła na mnie krzyczeć. Tak dbają o bezpieczeństwo Twoich pieniędzy.
Autor: sekaczyk
Trzeba stosować płodozmian
Dodano: 12 kwietnia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od 16 lat jestem związany z tym bankiem. Miałem konto firmowe o nieatrakcyjnych prowizjach. Poszedłem więc do oddziału, żeby zaproponowano mi jakieś lepsze warunki. Owszem zaproponowano takie, że miałbym konto za darmo, wystarczyło trzymać się określonych, łatwych do spełnienia zasad. Zapomniano dodać, że taka przyjemność kosztuje 150zł. Na moje pytanie, czemu pobrano tak wysoką prowizję, urzędniczka oddziału 44 w Warszawie odpowiedziała, że tak przewiduje tabela prowizji. No cóż, z ludźmi o moralności kieszonkowca nie zwykłem dyskutować. Ja ich omijam. Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że za zmianę taryfy na lepszą jestem tak karany. Oprócz podjęcia decyzji o zamknięciu konta firmowego, zamknę w ciągu 8 tygodni konto osobiste. Moje dorosłe i ponadprzeciętnie sytuowane dzieci (ukończone szkoły wyższe z wynikami celującymi, praca w IT) już i tak kwękały na wysokie koszty trzymania pieniędzy w BZWBK, ale siłą przyzwyczajenia jeszcze trwały przy tym banku. Na wieść o takim potraktowaniu ich ukochanego tatusia i jego planach następnego dnia zaczęły zakładać konta u konkurencji. Mnie też tam ściągną. Szacuję, że bank straci wpływy na kilkaset tysięcy rocznie. A jednak pecunia olet...
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.