Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Maciek
Jak najdalej od BZWBK
Dodano: 18 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem klientem tego banku od 16-tu lat i jak na początku byłem bardzo zadowolony tak teraz uważam że BZ WBK otwiera ranking najgorszych banków. Przez zupełny przypadek około sześć miesięcy temu zobaczyłem , że bank zaczął mi pobierać różne dodatkowe opłaty (karta bankomatowa, prowadzenie konta i jakieś ubezpieczenie) uzbierało się tego wszystkiego około 20 złotych miesięcznie. Gdy zadzwoniłem na infolinie z pytaniem co jest grane skoro do tej pory nie było takich kosztów pani odpowiedziała mi, że zmieniły się regulaminy i dostałem taką informację droga elektroniczną (nie mailem lecz po zalogowaniu się do BZWBK24). Zrobione po cichu, ale pomyślałem no cóż trzeba było sprawdzać wiadomości. Poszedłem bo oddziału by zrezygnować z konta (grudzień 2014) a tam zaoferowano mi zupełnie darmowe konto „Godne Polecenia” wraz z darmową kartą. Zgodziłem się bo mieszkając zagranicą potrzebowałem tego konta jedynie do przelewów gotówki z zagranicznego konta na bieżące wydatki w Polsce. Jakie było moje zdziwienie, jak po raptem dwóch miesiącach znów zaczęli mnie obciążać za kartę ale tym razem już nie 5 zł jak poprzednio, a 7 zł… Czara goryczy się przelała i postanowiłem zrezygnować z usług tych oszustów. Zgłosiłem reklamację, że nie zgadzam się na nowy regulamin i stawki za usługi i zażądałem zwrotu pobranych opłat wraz z ustawowymi odsetkami. Na szczęście kilka dni temu zwrócili pieniądze bo musieli. Pozostało mi jeszcze kilka rat kredytu u nich a później już nie chcę o nich słyszeć! Na marginesie kursy walut maja najgorsze z możliwych a dodatkowo przy wymianie pobierają prowizję. Reasumując moje „wylewności” to odradzam wszystkim jakiekolwiek interesy z tymi naciągaczami!
Autor: Maria
bz wbk omijac z daleka
Dodano: 15 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
okropny bank, nie ufac ich informacja. OSZUKUJA!! maja w ..... regulacje prawne i przepisy np.Uni Europejskiej! To juz lichwiarze sa wiarygodniejsi!!
Autor: Rysiek
NIE POLECAM
Dodano: 14 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Radzę omijać ten bank z daleka! Wszystko już tu chyba zostało powiedziane. Skubią ludzi bez skrupułów!
Autor: rencista
bz wbk okropny niesolidny bank
Dodano: 14 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
rekommendacja negatywna!! - ten bank nalezy omijac z daleka!!
Autor: rencista
bzwbk=omijac z daleka!!!
Dodano: 14 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Klienci omijacie ten bank z daleka!!!!bank zachodni wbk grupa sandator+bz wbk aviva towarzystwo ubezpieczen ogolnych sa+centrum operacji kredytow retail stworzyli siec do oszukiwania i wykorzystywania rencistow przy ubezpieczaniu kredytow w ramach tzw. pakietu spokojny kredyt!! Jezeli rencista pobiera rente i jednoczesnie "dorabia do renty, to w przypadku choroby i calkowitej niezdolnosci do pracy to ubezpieczenie nie obejmuje splaty kredytu!!!Zgodnie z zapisami zawartymi w Warunkach Ubezpieczenia Kredytobiorców - Klientów BZ WBK S.A., (zwanych dalej WU) § 4 pkt 4 Kredytobiorca jest objęty Ochroną Ubezpieczeniową w zakresie Utraty 1) jest zatrudniony na podstawie umowy o pracę, 2) nie ma ukończonych 65 lat, 3) nie ma prawa do emerytury albo renty z tytułu niezdolności do pracy ustalonego przez właściwy organ rentowy. 4) jest objęty Ubezpieczeniem chorobowym Ale tego ci tzw. doradcy nie powiedza renciscie!!! Takze rece precz od tego ubezpieczenia!!! Bo jak umrzecie w wyniku choroby, to to ubezpieczenie powie, ze zatailiscie chorobe i rodzina i tak odziedziczy dlug!! Takze uciekajcie z tego banku!!!!
Autor: klient do wydojenia
Dziadowski bank
Dodano: 12 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od 3 miesięcy zamykają mi konto i nie potrafią tego zrobić. Ciągle pojawiają się na koniec miesiąca jakieś prowizje i opłaty, których wcześniej nie było. Pięciokrotnie byłem w tym banku aby wyjaśnić tę sytuację, bez powodzenia. Albo kretyni, albo to polityka świadoma, że nie wspomnę o takich sytuacjach jak: pani z oddziału nie może dodzwonić się gdzieś tam, zepsuta drukarka (!), co uniemożliwia dokonanie wpłaty. Żałosne. Kiedyś było u nich zupełnie inaczej. Teraz dno absolutne.
Autor: mimil
Konto
Dodano: 11 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja jestem z tego banku zadowolony, oczywiście w tym świecie trzeba umieć się poruszać, Nie neguję że od ubiegłego roku w każdym miesiącu zmieniają tabelę opłat i prowizji żeby oskubać klientów. Ale jak się to wszystko wczytać to można nieźle na tym wyjść.
Autor: Darek
Odradzam zdecydowanie
Dodano: 11 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Słyszałem, że ludzie masowo zamykają konta w zachodnim, lawina idzie... łupią ludzi ze wszystkich stron - 7 zł za kartę z konta osobistego, nawet z konta walutowego zaczęli ściągać 2 euro. Radzę omijać z daleka ten bank! Pewnie będą zmuszeni znowu użyć jakiegoś podstępu, żeby nie tracić dalej ludzi, by po czasie - po cichu (jak zwykle) zacząć ponownie łupić.
Autor: Krzysztof
Oszuści
Dodano: 10 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem klientem drugi raz BZWBK. Źle zrobiłem bo do tej samej wody dwa razy się nie wchodzi. Pierwszym razem było tak samo, czyli wszystko było za darmo, następnie wprowadzali cichuteńko , bez pisemnego powiadomienia, kolejno opłaty za wydanie karty, za korzystanie z karty za konto wreszcie ich pazerność sięgnęła zenitu - pobierali za prowadzenie konta dwa razy w miesiącu bo opłata była tak duża. Jak stracili klientów zaczęli zachowywać się normalnie. Czyli AVOKADO, KONTO GODNE POLECENIA i oczywiście budowa wizerunku w mediach - stale lecące reklamy. Nakłonili kolejnych naiwnych do założenia rachunków i ponownie przystąpili do oszukańczych praktyk- czyli znowu po cichu bez wysyłania pisemnych informacji wprowadzili opłatę za kartę. Zachowanie iście szczeniackie i gówniarskie. Miarą tych zachowań nie jest wiek , ale sposób zachowania i stosowane metody. Tu widać mamy doczynienia ze szczeniactwem 50 i 60 latków z Zarządu BZWBK. Mali żałośni ludzie chowający się za panienkami z infolinii. OSTRZEGAM PRZED TYM BANKIEM Ponadto stale kolejki.
Autor: Paula
Nie
Dodano: 9 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Założyłam konto godne polecenia rok temu...nagle okazało się że z konta pobierane jest 7 zł za kartę...nie zostałam poinformowana listownie ani telefonicznie o jakiejkolwiek zmianie w umowie,jedynie dostałam wiadomość na koncie bankowym z którego nie korzystam bo nie mam dostępu do komputera...czuje się oszukana
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.