Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: spec
Ręce opadają
Dodano: 27 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Nie chodzi tu złośliwość,takie są fakty.Pracownica Banku BZ WBK OPOLE ul.1 Maja.Po spłacie zaległości oraz próbie załatwienia innej sprawy natrafiłem na trudności natury intelektualnej Dziewczyny z obsługi.Po moich sugestiach że zamiast,Ja jeździć po dokumenty można je znaleźć w komputerze.Było widać zdumienie ograniczonej Dziewczyny ale udało się.Okulary lekko zaparowały,komputer okazał się pomocny i było OK.Po tej wizycie okazało się że po spłaceniu zaległości limitu w koncie trafiłem do bazy BIK.Nikt tego nie zrobił w trakcie mimo opóźnień,nikt nie utrudniał,było spłacane?OK,a tu proszę.Dziewczyna w okularach swą wysoką niekompetencję nadrobiła w taki sposób.To pozwoliło mi zweryfikować zaufanie do pracowników BZ WBK.Zdarzenie 2014.
Autor: spec
Krytyka
Dodano: 27 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Młoda pracownica banku BZWBK w Opolu podała mnie do bazy BIK po spłacie zaległości
Autor: oszukany rencista
bzwbk=omijac z daleka!!!
Dodano: 27 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Klienci omijacie ten bank z daleka!!!!bank zachodni wbk grupa sandator+bz wbk aviva towarzystwo ubezpieczen ogolnych sa+centrum operacji kredytow retail stworzyli siec do oszukiwania i wykorzystywania rencistow przy ubezpieczaniu kredytow w ramach tzw. pakietu spokojny kredyt!! Jezeli rencista pobiera rente i jednoczesnie "dorabia do renty, to w przypadku choroby i calkowitej niezdolnosci do pracy to ubezpieczenie nie obejmuje splaty kredytu!!!Zgodnie z zapisami zawartymi w Warunkach Ubezpieczenia Kredytobiorców - Klientów BZ WBK S.A., (zwanych dalej WU) § 4 pkt 4 Kredytobiorca jest objęty Ochroną Ubezpieczeniową w zakresie Utraty 1) jest zatrudniony na podstawie umowy o pracę, 2) nie ma ukończonych 65 lat, 3) nie ma prawa do emerytury albo renty z tytułu niezdolności do pracy ustalonego przez właściwy organ rentowy. 4) jest objęty Ubezpieczeniem chorobowym Ale tego ci tzw. doradcy nie powiedza renciscie!!! Takze rece precz od tego ubezpieczenia!!! Bo jak umrzecie w wyniku choroby, to to ubezpieczenie powie, ze zatailiscie chorobe i rodzina i tak odziedziczy dlug!! Takze uciekajcie z tego banku!!!!
Autor: rencista
bank zachodni wbk to nie jest bank
Dodano: 27 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie tylko oszukuja, ale niekompetentni pracownicy+ bardzo niska kultura obslugi klienta - to regula w tym banku. Na korespondecje nie odpowiadaja. Ostrzegam potencjalnych klientow przed tym tzw.bankiem. a jeszcze klienci to niech uciekaja z tego banku!
Autor: oszukana
oszuści BZWBK
Dodano: 25 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od dwudziestu lat korzystam z różnych banków a od niedawna z WBK. Oszukują ludzi w perfidny sposób i aż trudno uwierzyć że coś takiego jest w dzisiejszych czasach możliwe. Brak słów. Uciekać jak najdalej od tego banku. Zastanawiam się co można zrobić żeby ostrzec innych ludzi.
Autor: Rbert Majewski
Oszustwa BZWBK
Dodano: 24 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
BZWBK po fuzji z KB24, w ubiegłym roku, rozwiązał bezterminowe umowy o limit w koncie, zawarte przez klientów KB w ich placówkach. Rozwiązanie umowy nastąpiło JEDNOSTRONNIE, bez porozumienia z klientami stawiając dużą ich grupę w bardzo trudnej sytuacji. po lakonicznych informacjach telefonicznych lub pocztą elektroniczną, zażądano natychmiastowej spłaty kwot limitów( w moim przypadku 2700 zł) w terminie do końca roku kalendarzowego, podczas gdy korespondencja przychodziła kilka dni przed święami Bożego Narodzenia. Wypowiedziana jednostronnie umowa bezterminowa została egzekwowana w postaci również nielegalnej blokady środków z ZUS (rent/emerytur). W banku odmówiono mi wypłaty renty inwalidzkiej powołując się na rzekomo moją zgodę na zajęcie całości świadczenia z ZUS, które jest moim jedynym źródłem dochodu!!! NIGDY NIE WYRAŻAŁEM TAKIEJ ZGODY, WRĘCZ PRZECIWNIE!!! PROPONOWAŁEM SPŁATĘ PO 100 ZŁ /MC. BANK A KONKRETNIE Łukasz Piaskowski kierownik Zespołu Restrukturyzacji Kredytów NIE ODPOWIADA NA MOJĄ KOREPONDENCJE Z REKLAMACJĄ, przesyłając na maila informaację o przeterminowanym zadłużeniu kilkakrotnie. Nikt nie poinformował mnie o zajęciu moich jedynych środków do życia o czym dowiedziałem się dopiero gdy chciałem wypłacić środki w banku. Jestem inwalidą I grupy ,niezdolnym do pracy i samodzielnej egzystencji. Od 18 lat mam usunięte neri i 3 razy w tyg jestem poddawany zabiegom hemodializ, dodatkowo mam nowotwór złośliwy pęcherza. Uważam, że ten Bank to banda złodzieji i oszustów oraz malwersantów nie przestrzegających przepisów prawa.
Autor: emeryt
bz wbk nie zasluguje na zaufanie
Dodano: 22 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
z tym bankiem mam tylko negatywne doswiadczenia! Moich pieniedzy im nie dam! Nie ufam temu bankowi!
Autor: pypec
dramat nie obsługa
Dodano: 22 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Poczatek stycznia wizyta w filii WBK w Kątach Wrocławskich - 40 minut liczenia banknotów (ponad 100tys) po czy stwierdzają - że nie ma lokaty na 3% i oddają pieniądze przy wszystkich klientach ! Skarga internetowa - tzw obsługa klienta - do dzis nie ma żadnej reakcji. Ostrzegam - obsługa na poziomie komuny ! Ostrzegam z daleka od tego banku.
Autor: Ewa
Polecam
Dodano: 21 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Mam konto w BZWBK wszystko na najwyższym poziomie,obsługa bardzo mila i kompetentna .Ten bank spełnia moje oczekiwania.Oczywiście polecam wszystkim.Jestem bardzo zadowolona
Autor: oszukany rencista
bz wbk okropny niesolidny bank
Dodano: 20 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
zachodni wbk grupa sandator jest niegodny zaufania klienta! takie samo jednoznacznie negatywne doswiadczenie jak wszyscy pozostali oszukani klienci!!!
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.