Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Wiolka
do Żenady
Dodano: 4 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Szkoda, że nie publikują pełnej treści naszych opinii tutaj! Za dużo by się inni dowiedzieli co?
Autor: Wiolka
Żenada
Dodano: 4 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
(Tychy) Już w życiu nie chcę mieć nic wspólnego z tym bankiem!!!! Tak jak większość z was tutaj pisze - też mam taką sytuację, że mnie oszukali i zdzierają nie wiadomo za co!Oprócz tego, że nikt w żaden sposób nie poinformował mnie, że status mojego konta się zmienia(z
Autor: rozczarowany
nie polecam
Dodano: 4 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Byłam klientem KB S.A. po połączeniu BZ WBK jestem bardzo rozczarowana tym Bankiem, rok 2015 rozpoczął się od pobierania prowizji za usługi które do tej pory były darmowe, karty kredytowe, prowadzenie rachunków walutowych, niby darmowe konta. Jestem klientem od 16lat i widzę że obowiązuje tu polityka "brać nie dając nic w zamian"
Autor: poinformowany klient
bz wbk i zaufanie?
Dodano: 4 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Informacja Spiegel online/04.05.2015 dot. Santander Consumer Bank z siedziba w Mönchengladbach. 6700 procesow przed sadem z powodu nielegalnego pobierania oplat przy udzielaniu kredytow. W wielu pojedynczych/indywidualnych przypadkach Santander nie dotrzymal slowa danego w publicznym oswiadczeniu z grudnia 2014 roku, ze klienci dostana te nielegalnie pobrane oplaty z powrotem, nawet bez prowadzenia procesu sadowego. bank zachodni tez nalezy do tej grupy santander. Czy sa te same praktyki przy udzielaniu kredytow?
Autor: Z partii oburzonych
Tragedia
Dodano: 2 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
1. Bankowość elektroniczna nie działa - nie da się wysłać przelewów z powodu wykorzystanego limitu (który nie jest wykorzystywany, a ustawiony na kwotę wielokrotnie wyższą, niż przelew). Mimo kilku wizytach w oddziale problem nie zniknął. 2. Infolinia jest wiecznie zajęta. 3. E-doradca jest nieobsługiwany. 4. Bank wprowadza opłaty, o których istnieniu dowiadujemy się dopiero wtedy, gdy z konta zaczynają znikać pieniądze. Co prawda przyszedł mail, ale głosił on tylko, że zmienił się regulamin. Ogólnie - odradzam każdemu, komu nie chce się denerwować przy każdym kontakcie z bankiem.
Autor: Cudak
cuda się zdarzają nawet w WBK
Dodano: 28 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Pewnej pięknej nocy nie mogę wypłacić z bankomatu pieniędzy - komunikat brak środków. Co się dzieje do cholery okredli mnie? Biegiem do domu loguje się na konto a tu szok 00,00 zł. Okradli mnie cholera, nie śpie do rana, planuję wycieczkę do oddziału i na policję. Ale jeszcze przed wyjściem sprawdzam konto .....cud, cud krzyczę pieniądze się znalazły. Do tej pory myślę cud to był czy jednio dniowa lokata Banku za ,,pożyczone,, pieniądze od klienta?
Autor: Uważny
uwaga
Dodano: 28 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
WBK to nie jest polski Bank jak się zwinie z rynku to z waszymi pieniędzmi
Autor: Rozczarowany
masz prawo wiedzieć
Dodano: 28 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Rozwiązanie umowy limitu na rachunku bierzącym przez Bank która miała się przedłużyć z automatu na kolejny rok(zapis w umowie) brak informacji o przyczynie rozwiązania umowy. Ot taka tajemnica banku o której ty nie możesz wiedzieć? Nikt nie potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi! Zabawa w kotka i myszkę i udawanie wariata.
Autor: klient
opinia o BZWBK
Dodano: 28 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mi ciągle naliczają jakieś odsetki i koszty windykacyjne mimo, iż wszystko już spłaciłam miesiąc temu. Najgorszy bank.
Autor: rencista
bz wbk nie zasluguje na zaufanie
Dodano: 28 kwietnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
po negatywnych doswiadczeniach z tym bankiem i po analizie dzialan tego tzw. banku min. podniesienie oplat stawiam zarzadowi tego tzw. banku pytanie: czy ten bank stoi krotko przed bankructwem? czy tylko maja byc zarzadowi wyplacone zagwarantowane umowa extra Bonus-wyplaty?
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.