Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: szofersky
Fundusze Inwestycyjne
Dodano: 22 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Sprawa dotyczy umorzenia jednostek funduszu inwestycyjnego arka. Bank w 2007 roku z radością i bardzo prędko pobrał pieniądze. Aby je odzyskać klient banku ma "rzucane kłody pod nogi" a sam bank już nie jest taki szybki jak w pobieraniu i skory aby oddać pieniądze: - personel banku całkowicie niekompetentny, zmienia zdanie jak wiatr zawieje, zrzucając wszystko na wadliwy system komputerowy "poprzedni był lepszy", - osoba upoważniona nie ma możliwości odbioru pieniędzy, chociaż była poinformowana wcześniej przez 2 różnych pracowników banku, że taka możliwość jak najbardziej istnieje, - zmuszają klienta do podpisania sterty dokumentów, bo "jak Pan nie podpiszę to nie wypłacimy pieniędzy". Złodziej złodzieja złodziejem pogania i to legalnie.
Autor: oszukana
do karoliny
Dodano: 22 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
I jeszcze jedno. Inne banki radzą sobie z tymi procedurami. WBK widocznie robi to celowo żeby zarobić. Potwierdzeniem tego jest fakt że pracownicy a oddziale muszą też kłamać. Współczuje tym pracownikom że muszą robić z siebie małpki. Ja sprawdziłam to osobiście. Jak już pewna zmiana była ,,Wysłana" listem pocztą elektroniczną, pan w banku z błędnym wzrokiem zapewniał mnie że w moim wypadku nic się nie zmienia i nie będę miał pobranych żadnych opłat. Po czym w następnym miesiącu pięknie naliczyła się opłata. Może trzeba pracowników do pierwszej klasy wysłać??
Autor: karolina
kredyty
Dodano: 21 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Śmiech mnie ogarnia jak czytam o tych ubezpieczeniach do kredyty. Jest ono dobrowolne jak ktoś nie chce to.nie bierze prosta sprawa . Każde ubezpieczenie czy to aviva czy inne.. Mają obostrzenia i ich nie przeskoczyć się ! Ludzie głupota was przerasta i piszecie chyba po to żeby forum zapełnić :) ja sobie ten bank bardzo chwałę i nie zamierzam z niego odchodzić
Autor: karolina
cZytajcie ze zrozumieniem
Dodano: 21 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Jak dla mnie to co jest tutaj napisane to dno ponieważ: bank kilka miesięcy wcześniej zanim wprowadzi opłaty wysyła informacje czy do usług internetowych czy na adres do.korespondencji ale co co klienci robią nie umieją chyba czytać bo piszą takie brednie że bank oszukuje podstawa jeżeli jest pismo od banku to je przeczytaj . Owszem opłata za kartę jest nie chcesz jej mieć zrezygnuj. Także wypisywanie takich brednie. A podstawy czytania były już w 1 klasie aa nawet
Autor: niezadowolona klientka
nie polecam
Dodano: 21 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Od paru lat jestem klientką tego banku, ale rozczarowań jest tak dużo, że niestety ale zmieniam bank. Powody dla których to robię: 1. Obsługa w banku jest poniżej poziomu, ponieważ pracownicy są: - niezaznajomieni z szczegółowymi warunkami usług i produktów jakie bank ma w swojej ofercie. - bardzo nieuprzejma infolinia bz wbk, kiedy proszę o kontakt np. po 16 Pani dzwoni do mnie o 15.30, bo akuratnie pracuje dziś do 16. - w centrum Krakowa, ul. Długa, Rynek, ul. Karmelicka wieczne kolejki i z reguły otwarte tylko jedno okienko kasowe. Przy czym zaznaczam, że przelewy dokonuje w bankowości internetowej. - zbyt częste ostatnimi czasy przerwy w obsłudze bankomatów i bankowości internetowej. - rozbieżności pomiędzy informacjami które są wyświetlane na monitorze kompa pracownika a moimi w bankowości internetowej, paradoksalnie moje są aktualniejsze. - Każdy pracownik nachalnie i nieumiejętnie "wciska" nowy produkt, i tak już o karcie kredytowej z większym limitem już słyszałam od 12 osób, to jest przykre. Zastanawiam się czy Ci ludzie w ogóle są szkoleni w kierunku efektywnej sprzedaży czy też obsługi klienta. Poza tym wiele innych wymienionych tu przez innych niezadowolonych klientów aspektów. Klient w BZ WBK ma czekać na swoją kolejkę, zawsze musi potrzebować kredytu i nie ma prawa negować sensowności ciągłych zmian w regulaminie, klient to nie pan a raczej NIKT, dla przeciętnego pracownika banku. Pośród całej chmary pretensjonalnych pracowników banku, na ogół z małym doświadczeniem zawodowym, jest niewielu niezwykle taktownych i życzliwych, z profesjonalnym podejściem, niestety stanowią mniejszość.
Autor: marlena
bank ignorancki
Dodano: 21 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Kredyt w tym banku to istna ignorancja klienta sami wyznaczają daty wypłat i mają te terminy w nosie. Nic nigogo nie obchodzi ze klient musi płacić kary pieniezne. Nie bierzcie w tym banku kredytów jeśli zależy wam na czasie
Autor: el
siedzę i czekam
Dodano: 20 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mam wrażenie, że w tym banku czas się zatrzymał, a już na pewno paniom w okienkach......., no w końcu są w pracy..... ja też więc może troszkę żwawiej......, zawsze jak mam tu przyjść to rezerwuje sobie 1,5 godziny na wypłatę przekazu z western union.....masakra
Autor: pk
zwrot ubezp. kredytu
Dodano: 19 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
masakra, d
Autor: jerzy
bz wbk oszukuje
Dodano: 18 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie bierzcie w tym banku kredytu z ubezpieczeniem trzeba zwrócić tyle co u prowidenta
Autor: rencista
bz wbk omijac z daleka
Dodano: 18 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
bank zachodni jest bardzo niesolidnym bankiem!! pytanie: jak dlugo musze czekac na odpowiedz na moje wypowiedzenie umowy o ubezpieczenie`? juz minelo 6 tygodnii!! ten bank kpi z klientow!!! nie polecam tego banku, omijac z daleka
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.