Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: agnieszka
e-fx
Dodano: 3 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zachecają do korzystania z platformy e-fx ale zróbcie coś wreszcie zeby działała - częsciej zablokowana niż dostępna - porazka
Autor: przedsiębiorca
umowy
Dodano: 2 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
przedsiębiorcy czytajcie umowy, a zwłaszcza wpłat zamkniętych, najlepiej z dobrymi prawnikami, bo możecie być ugotowani
Autor: długoletnia klientka
coraz gorsza i droższa obsługa
Dodano: 1 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
po wielu latach korzystania z BZWBK jestem zmuszona zmienić bank, coraz dłuższe oczekiwanie w kolejce, wolny serwis internetowy działający z przerwami, zestresowani wyśrubowanymi do granic możliwości normami sprzedaży produktów bankowych pracownicy, krótszy czas pracy placówek a wszystko to za coraz wyższe opłaty, ostatnio pretekstem do podnoszenia opłat jest badanie czy klient jest zyskowny dla banku (czyt. czy da się więcej skroić), jeśli wyjdzie wg. banku , że można z tej cytrynki więcej soku wycisnąć to opłaty rosną, po wyciskaniu wszystkich soków z pracowników przyszedł czas na klientów, ja nie mam zamiaru tyrać wyłącznie na prowizje i opłaty bankowe
Autor: Ewa
nie jasne informacje
Dodano: 1 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zdecydowanie nie polecam tego banku.
Autor: basia
oplaty za prowadzenie konta, prowizje
Dodano: 29 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Odradzam ten bank!!! Za prowadzenie konta walutowego pobieraja 2 euro, Pani z ktora ostatnio rozmawialam twierdzila ze jesli bede miala regularne wplywy na konto nie nie bedzie mi nic pobieranie z konta i tu... OSZUSTWO!! za kazdy przelew ktory otrzymuje pobieraja mi min 1.5 euro!!! Za to ze ktos MI robi przelew. Odradzam!!!!! Do tego zostalam poinformowan Ze bede mogla placic karta za granica... i nic z tego, nie ma mozliwosci co za tym idzie wyciaganie pieniazkow z bankomatu i kolejne wysokie prowizje. Zlodzieje.
Autor: Anka
stracili klienta
Dodano: 27 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Dziś mija miesiąc od złożenia wszystkich wymaganych dokumentów potrzebnych do uzyskania kredytu hipotecznego. Ze strony Banku żadnego odzewu. Godzinę temu podpisaliśmy umowę w PKO Sa, a Państwu dziękujemy!
Autor: emeryt
bz wbk nie zasluguje na zaufanie
Dodano: 26 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
jak dlugo musze czekac na odpowiedz na moje wypowiedzenie umowy o ubezpieczenie`kredytu, ten tzw. bank nie dziala zgodnie z wlasnymi regulacjami prawnymi, ktore reguluja wypowiedzenie ubezpieczenia krydytu: OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA SPOKOJNY KREDYT § 5. ROZWIĄZANIE UMOWY UBEZPIECZENIA 5. Ubezpieczający może w każdym czasie wypowiedzieć Umowę ubezpieczenia, składając Ubezpieczycielowi oświadczenie o wypowiedzeniu. W takim przypadku Umowa ubezpieczenia rozwiązuje się z ostatnim dniem miesiąca kalendarzowego następującego po miesiącu,w którym oświadczenie o wypowiedzeniu zostało złożone Ubezpieczycielowi. 6. W przypadku rozwiązania Umowy ubezpieczenia z powodu, o którym mowa w ust. 1 pkt 1) i 5), Ubezpieczającemu przysługuje zwrot zapłaconej przez niego składki ubezpieczeniowej z tytułu niewykorzystanej Ochrony ubezpieczeniowej, za okres od dnia rozwiązaniaUmowy ubezpieczenia do końca Okresu Kredytowania objętego ubezpieczeniem.
Autor: rencista
niesolidny bank
Dodano: 26 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
bank zachodni jest bardzo niesolidnym bankiem!! pytanie: jak dlugo musze czekac na odpowiedz na moje wypowiedzenie umowy o ubezpieczenie`kredytu, wg. informacji banku to wypowiedzenie jest mozliwe i kazdy klient ma prawo to zrobic? juz minelo 7 tygodnii!! ten bank kpi z klientow!!! nie polecam tego banku, omijac z daleka
Autor: jack
arka
Dodano: 25 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
fundusze Arka to drugi "Amber Gold". Jak nie wycofasz kasy przed zakończeniem (likwidacją) funduszu to zapomnij o niej. Wszyscy nabici w butelkę. Nie można uzyskać żadnych informacji na ten temat. Uciekajcie z kasą z funduszy, może coś jeszcze uratujecie.!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wierzcie pracownikom banku. Muszą kłamać, bo stracą pracę.
Autor: Darek
obiektywizm
Dodano: 23 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Witam Ja mam bardzo pozytywne doswiadczenia z Bzwbk mila obsluga z malymi wyjatkami fakt czeste zmiany w regulaminie ale sa wysylane na bankowosc internetowa z duzym wyprzedzeniem a jak ktos nie czyta bo to mu wisi to juz jego problem Szybko zalatwiona reklamacja w moim przypadku Zrezygnowalem z karty to fakt bo droga ale konto zostawilem bo dobrze mi sie z niego korzysta Fakt duze kolejki w placowkach to minus a czeste nie zawsze narzekania ludzi na dany bank to nie czytanie umow lub zmian ktore bank wprowadza Nie podoba mi sie to zmieniam bank i tyle tak jak ja zrobilem z karta nie spodobala mi sie oplata to zrezygnowalem z Karty
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.