Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Zawiedziona
wprowadzenie w błąd.
Dodano: 18 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Miałam konto w Kredyt Banku gdzie była profesjonalna obsługa i interesowanie się klientem. Niestety teraz to jest BZ WBK obsługę wymieniono i zrobiono mnie w konia. Jestem strasznie zawiedziona. Brak profesjonalizmu klienta mają gdzieś. Byle 8 godzin i do domu. Tak to wygląda. Po 20 latach konta ROR rezygnuję z usług tego banku i wybieram inny bank. Zróbcie to samo.
Autor: Prowizja
Prowizja przewalutowanie
Dodano: 17 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Witam, Oferuję pomoc w odzyskaniu ww. opłat Jeżeli byłeś klientem BZ WBK S.A przed dniem 2014-03-01 a bank po dniu 2014-06-09 pobrał jedną z poniższych opłat: • Przewalutowanie transakcji dokonanej w walucie innej niż waluta rachunku (naliczana od wartości transakcji po przewalutowaniu na walutę rachunku). • Przewalutowanie transakcji dokonanej w walucie innej niż waluta rachunku (naliczana od wartości transakcji po przewalutowaniu na walutę rachunku 2,8%). Dotyczy kart płatniczych wydanych przed 2014-03-01: Opłata za udzielenia informacji jak odzyskać prowizję 30zł (jeżeli prowizja wyniosła poniżej 100zł), jeżeli prowizja powyżej 100zł opłata za udzielenie informacji 50zł. Skuteczność odzyskiwania prowizji jak dotychczas 100%. Jednak w przypadku niepowodzenia reklamacji kwota jest zwracana w 100%. Nie wystawiam rachunków i faktur VAT. Kontakt na: prowizjeBZWBK@interia.pl
Autor: robert
opłaty za wszystko
Dodano: 17 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
byle tak dalej a wszyscy klienci od was uciekną...lichwa ,lichwa lichwa ,
Autor: emeryt
bzwbk=omijac z daleka!!!
Dodano: 16 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
od dzisiaj nie jestem klientem tego banku!!! tylko negatywne doswiadczenia!! nie polecam tego banku!
Autor: njknajkz
Karta internetowa - awaria
Dodano: 14 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Czy wy też nie możecie zarejestrować karty internetowej?
Autor: Sebastian
Kradzież
Dodano: 11 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Moge powiedziec tylko jedno o tym banku - ZŁODZIEJE!!! Bankomat nie wyplacil mi calej podjetej gotowki a te leniwe ... nawet nie racza zagladnac w monitoring gdzie wszystko widac i sprawe umarzaja. Nie polecam - Porazka!!!
Autor: emeryt
bz wbk okropny niesolidny bank
Dodano: 8 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od osmiu dnii tzn. od 01.06.2015 powinny byc pieniadze na moim koncie po wypowiedzeniu umowy o ubezpieczenie kredytu Spokojny kredyt. I do tej pory nie ma zadnej reakcji. Przypominam warunki ubezpieczenia: OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA SPOKOJNY KREDYT § 5. ROZWIĄZANIE UMOWY UBEZPIECZENIA 5. Ubezpieczający może w każdym czasie wypowiedzieć Umowę ubezpieczenia, składając Ubezpieczycielowi oświadczenie o wypowiedzeniu. W takim przypadku Umowa ubezpieczenia rozwiązuje się z ostatnim dniem miesiąca kalendarzowego następującego po miesiącu,w którym oświadczenie o wypowiedzeniu zostało złożone Ubezpieczycielowi. 6. W przypadku rozwiązania Umowy ubezpieczenia z powodu, o którym mowa w ust. 1 pkt 1) i 5), Ubezpieczającemu przysługuje zwrot zapłaconej przez niego składki ubezpieczeniowej z tytułu niewykorzystanej Ochrony ubezpieczeniowej, za okres od dnia rozwiązaniaUmowy ubezpieczenia do końca Okresu Kredytowania objętego ubezpieczeniem.
Autor: myślący
praktyki BZWBK
Dodano: 4 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Praktykom i umowom przedstawianym klientom powinien przyjrzeć się UOKiK miałby co robić i przypuszczalnie nie obeszło by się bez nałożenia kar na bank.
Autor: klient niebawem były
strzyżenie owieczek
Dodano: 3 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
To co teraz wyrabia BZWBK to nic innego jak strzyżenie owiec, podnoszą opłaty za każdą czynność a jakość obsługi schodzi na psy, no ale trzeba wyrzezbić maluczkich , żeby zarząd zarabiał miliony i żeby było co transferować do swoich spółek matek. Takiej wolnoamerykanki i drogich usług bankowych nie ma w żadnym innym kraju. Nie mam zamiaru być dojną krową zwłaszcza dla obcego kapitału. Żegnaj BZWBK na zawsze.
Autor: emeryt
bz wbk okropny niesolidny bank
Dodano: 3 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Od trzech dnii tzn. od 01.06.2015 powinny byc pieniadze na moim koncie po wypowiedzeniu umowy o ubezpieczenie kredytu Spokojny kredyt. I do tej pory nie ma zadnej reakcji. Przypominam warunki ubezpieczenia: OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA SPOKOJNY KREDYT § 5. ROZWIĄZANIE UMOWY UBEZPIECZENIA 5. Ubezpieczający może w każdym czasie wypowiedzieć Umowę ubezpieczenia, składając Ubezpieczycielowi oświadczenie o wypowiedzeniu. W takim przypadku Umowa ubezpieczenia rozwiązuje się z ostatnim dniem miesiąca kalendarzowego następującego po miesiącu,w którym oświadczenie o wypowiedzeniu zostało złożone Ubezpieczycielowi. 6. W przypadku rozwiązania Umowy ubezpieczenia z powodu, o którym mowa w ust. 1 pkt 1) i 5), Ubezpieczającemu przysługuje zwrot zapłaconej przez niego składki ubezpieczeniowej z tytułu niewykorzystanej Ochrony ubezpieczeniowej, za okres od dnia rozwiązaniaUmowy ubezpieczenia do końca Okresu Kredytowania objętego ubezpieczeniem.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.