Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: klient od 1997
wbk
Dodano: 9 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
nie mam złych doswiadczen.jestem ich klientem juz od 1997. mama nadzieję ,ze opinie zle są przesadzone az strach czytac. mam oddział w ostrzeszów w wielkopolsce
Autor: lena
kredyt
Dodano: 7 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Nie polecam tego banku nikomu kto chce wziąć kredyt. W kłopotach ze spłatą raty /utrata pracy/ przedstawiciele banku nie uznają żadnych negocjacji. Bank handluje kredytem sprzedając go czasami kilku podmiotom, a kredyt mimo iż jest płaconych do komornika po wyroku sądu jest u komornika umazany i sprzedawany następnym firmom windykacyjnych. !!! Ostrzegam przed tymi Kretaczami i krwiopijcami!!
Autor: lenamp2wp.pl
kredyt
Dodano: 7 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
ZLODZIEJSKI BANK I OCZYWISCIE OCENA NEGATYWNA! !! A NIE NEUTRALNA! OMIJAJCIE TEN BANK Z DALEKA BO WPEDZICIE SIĘ W WIELKIE KLOPOTY
Autor: lena
kredyt
Dodano: 7 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Nie polecam tego banku nikomu kto chce wziąć kredyt. W kłopotach ze spłatą raty /utrata pracy/ przedstawiciele banku nie uznają żadnych negocjacji. Bank handluje kredytem sprzedając go czasami kilku podmiotom, a kredyt mimo iż jest płaconych do komornika po wyroku sądu jest u komornika umazany i sprzedawany następnym firmom windykacyjnych. !!! Ostrzegam przed tymi Kretaczami i krwiopijcami!!
Autor: Paula
Brak słów
Dodano: 7 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Znikające pieniądze z konta to już norma dla tego banku. Jeżeli ja pożyczam od was pieniądze to płacę odsetki i prowizję, a wy? Pobrano mi pieniądze za ubezpieczenie którego nie brałam, za kartę - były spełnione warunki dla zwolnienia z opłaty, pobrano opłatę za prowadzenie konta gdzie konto miało być bezpłatne! Jak sobie pomyślę, że wzięłam u nich kredyt na 30 lat...aż boję się pomyśleć co jeszcze wymyślą....
Autor: Agnieszka
karta kredytowa
Dodano: 7 sierpnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
jestem zmuszona do skrytykowania banku w ktorym mialam konto ponad 10 lat. Kredyty, karty kredytowe niby mila obsluga, jak co do czego przyszlo, ze splacilam kredyty i potrzebowalam zwyklych swistkow w formie podziekowania za to, ze bylam klientem, korzystalam z usług itp itd to okazlo sie ze kazdy z tych swistkow jest platny 50pln paranoja, zlodziejski bank
Autor: BZ WBK Problem
Nowa strona
Dodano: 28 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wczoraj około południa idę do sklepu, tego co zwykle. Usiłuję zapłacić kartą pre-paid BZ WBK, co okazuje się niemożliwe. No nic zdarza się, idę do bankomatu, żeby pobrać gotówkę. Nie mogę jej wypłacić. No nic zdarza się. Może awaria, może coś... Dziś rano usiłuję pobrać pieniądze z bankomatu. Skucha, nic z tego. Dziś, godz. 7.10 dzwonię do infolinii. pani informuje mnie, że karta została zablokowana. Informacji o powodzie blokady nie podaje, odsyła mnie do oddziału. Godz. 10.30, pani w oddziale na Wolskiej odsyła mnie do infolinii. Mówię, że to właśnie oni przysłali mnie do oddziału. Pani gdzieś dzwoni. Mówi mi, że karta została zablokowana przez jakiś tajemniczy departament bezpieczeństwa. Już czuję się winny, choć ni diabła nie wiem jakąż to niebezpieczną transakcję miałbym przeprowadzić (nawet wódki nie kupowałem). Pani tej informacji mi nie poda, bo jej nie posiada. Stwierdza, że mam napisać reklamację, która zostanie rozpatrzona w 30 dni. Pytam więc Szanowny BZ WBK, co i gdzie mam jeść przez te 30 dni? Czy może bank zamierza mnie stołować w swojej stołówce? Czy bank zapłaci moje rachunki, lub może poniesie koszty karnych odsetek za brak ich opłacenia? Jaki to pomysł ma BZ WBK na to, abym miał co jeść, gdzie spać i jakoś się przemieszczać (o paleniu papierosów nie wspomnę)? Jak na razie staje mi przed oczyma obraz z filmu Barei: "Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi?". Reasumpcja jest taka - bank ma moje pieniądze, których nie może mi wypłacić, a powody tej niemożności znane są tylko bankowi! P.S. 1. Nikt nawet nie powiedział przepraszamy! Przy okazji zapraszam: https://www.facebook.com/bzwbkproblem?pnref=story
Autor: Monika
Głąby
Dodano: 28 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Beznadziejna obsługa- w placówce, na infolinii i poprzez e-mail. Pseudo wyedukowani pracownicy, w rzeczywistości nie radzą sobie z najdrobniejszym problemem. Nieustanne zmiany- kosztem klienta. Odradzam każdemu, kto w XXI wieku ceni rzetelność, kulturę i jakość obsługi. Rankingi pod każdym względem nie obejmują tego shitu, niech upada, zbiera manatki i kończy ten dramat.
Autor: grzegorz
złodzieje
Dodano: 27 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jak najdalej,... Sprzedali mi kredyt w pażdzierniku, a 4 miesiące pobierali pieniądze na spłatę . 3 tysiące miesięcznie. Poinformowali mnie,że na spłatę jednego rachunku przelali 5 tysięcy, a wpłynęło 4,2. Bank nie jest w stanie powiedzieć,gdzie reszta 800pln . I mogą tak robić, sprzedać kredyt, a pobierać na niego pieniążki. Uważam,że złodziejski, bandyckie zasady..
Autor: masakra
klientka
Dodano: 24 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
wieloletnia klientka, która obserwuje zmiany. Idzie na coraz gorsze.Dyrektorzy Oddziałów z kulturą korporacyjną a nie osoistą. Pracownicy- zestresowane automaty do wykonywania planów z podstawową zasadą sprzedać- zapomnieć a reklamacja u koleżanki.Często nieetyczna sprzedaż bo strach przed utratą pracy. Centralizacja wszystkiego co możliwe. Z jednej strony dobrze bo ułatwia pracę ale przy jakimkolwiek odstępstwie nie ma z kim rozmawiać bo to odbywa się w całym kraju i pracownik nie ma wpływu.Żal mi pracowników bo to zaprogramowane maszyny do sprzedaży a podstawowe kursy to techniki sprzedaży .Nie trzeba mieć wykształcenia bo maszyny wszystko zrobią a tylko być efektywnym sprzedawcą. Na plus to bank technologicznie zaawansowany ale co z tego jak ludzkiego oblicza brak.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.