Logowanie Rejestracja
BZWBK opinie Klientów

BZWBK opinie

Opinie o banku BZWBK

BZWBK - ocena: 1.55 / 5 - liczba opinii 261

Bank Zachodni WBK to bank uniwersalny z siedzibami we Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Jest trzecim co do wielkości bankiem w Polsce pod względem wartości aktywów (dane za 2015 rok). Bank oferuje produkty dla klientów indywidualnych i biznesowych (rachunki osobiste, rachunki oszczędnościowe, lokaty, produkty ubezpieczeniowe i inwestycyjne, kredyty gotówkowe i hipoteczne). 

 

W 2011 roku większościowe udziały w banku nabyła hiszpańska grupa Santander. Nazwa BZ WBK była efektem kompromisu pomiędzy zarządami obu łączących się banków i miała obowiązywać pół roku, ale zachowano ją do dziś, ponieważ łatwo zapamiętywali ją klienci. Hiszpański właściciel ma jednak plany rebrandingu na Santander Bank, co wpisuje się w jego globalną politykę marketingową.

Opinie klientów o BZWBK. Co myślą użytkownicy o BZWBK?

Promocja tygodnia w BZWBK:

kredyt gotówkowy

  • pieniądze w 15 minut
     
  • kredyt na dowolny cel
     
  • minimum formalności  
  •  

Zobacz analizę oferty BZWBK
Dodaj opinię o BZWBK:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BZWBK (302):

Autor: Krzysiek
Nigdy wiecej
Dodano: 8 września 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
WBK Zachodni,a może wschodni?,bank internetowy,bankowość 24 online,bez możliwości dostania się do konta,jak nie przerwa techniczna,to konsultanci do dupy,nic nie można załatwić,po 8 dniach od podpisania umowy,niby mam aktywne konto,ale nie mam do nie go dostępu,bo pin idzie dłużej ,gdzie mieszkam w tym mieście,niż założenie konta online w innym banku,Szybciej założyłem konto online w innym państwie będąc w Polsce,gdzie mam pełny dostęp po 48h,niż mieszkając Koszalinie i zakładając online konto.
Autor: luk76
Masakra
Dodano: 25 sierpnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
A był to taki fajny bank. Teraz polikwidowali oddziały i stali się zwykłym bankiem internetowym . Zamykanie oddziałów bez powiadomienia klientów i zmuszanie do obsługi wyłącznie internetowej. Podziękowałem tej firmie pomimo trudu związanego z przeniesieniem do innego banku Teraz jestem klientem PKO BP jak na razie jestem bardzo zadowolony
Autor: Dav
INFOLINIA BANKU JEST CHUJ............
Dodano: 11 sierpnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
PRÓBOWAŁEM SIĘ PRZEZ 30 MIN SKONTAKTOWAĆ Z DORADCĄ W KWESTII MOJEGO KONTA, NIESTETY BEZSKUTECZNIE. DORADCY W ODDZIALE NIEKOMPETENTNI, A DYREKTOR MUSIAŁ REGIONALNEMU CHYBA LO..... ZROBIĆ, SKORO JESZCZE ZARZĄDZA ODDZIAŁEM BANKU. MASAKRA, LUDZIE DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z TYM PARABANKIEM !!!!!
Autor: jusia
nie polecam
Dodano: 10 sierpnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Bank WBK w Zielonej Górze ! Powtarzajaca się kolejna taka sytuacja dotycząca potraktowania klienta - przez panie pracujące w okienkach , które to czują się jakby w ich kompetencjach była ocena klienta po wyglądzie . Mój mąż - właściciel firmy budowlanej , który wypłaca nie małe pieniądze poraz kolejny został potraktowany jak kolokwialnie mówiąc "dziad" . Idąc do banku w stroju "roboczym" bo akurat potrzebował wypłaty większej gotówki , został przez "owe" panie odesłany do bankomatu . Dopiero tłumacząc , że nie wybierze takiej kwoty w bankomacie, przyjęły go w okienku , dopytując po co mu te pieniądze, zadawały mu pytania sprawdzające ile ma na koncie jakby był złodziejem . Dopiero po całym upokarzającym wstępie , widząc jakie obroty są na koncie , zaczęły niezwykle sympatycznie proponować kredyty i lokaty , mąż nie zainteresowany , zażenowany i zdenerwowany opuścił placówkę . Ta sytuacja powtórzyła się już 4 raz i 4 raz w Zielonej Górze !!!!! Obsługa klienta na poziomie dno , a wielkie panie w garniturkach mają się tam za lepsze . Sto razy na nie !!!!!!
Autor: Wojtek
Dużo się zmieniło
Dodano: 12 lipca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Jestem klientem bzwbk już ponad 10 lat i muszę przyznać, że był moment gdzie byłem na prawdę zawiedziony tym co się działo. Co ciekawe jednak przez ostatni rok mam wrażenie że bz wbk zmienił się o 180 stopni i nagle stał się pro-kliencki!:). Obsługa jest niesamowicie dobrze zautomatyzowana, praktycznie wszystko da się załatwić przez telefon w ciągu kilku minut. Konsultanci są bardzo pomocni i pomogli już mi kilkukrotnie podjąć decyzje, które zaważyły na tym, że płace mniejsze opłaty, prowizje itp.
Autor: olllllaaa
fatalna obsługa korporacyjna
Dodano: 4 lipca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
fatalna obsługa korporacyjna, zatrudnaini ludzie bez kwalifikacji. Przerost formy nad treścią. Bank zbyt mocno stawia na zwiększenie udziału w rynku skupując kulejące banki, a nie inwestuje w ludzi. Kadra menadżerska - brak słów. Poziom bazarku.
Autor: Luke
Rozliczenie karty oszukali mnie
Dodano: 19 czerwca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mialem kartw kredytową w tym banku. Nadpłacalem co miesiąc w momencie kiedy chciałem ja zamknąć okazało się że mam 260 zł nadpłaty środki mieli mi zwrócić po 30 dniach. Nie dość że nie zwrócili mi pieniędzy i nie zamknęli karty to jeszcze mam nieodpłate w kwocie 107 zł. Oszuści na pewno wystąpić na drogę sądową. Nie polecam nawet najwiekszemu wrogowi. Ludzie na infolinii wprowadzają ludzi w błąd
Autor: Andrzej
Kredyt 4.99%
Dodano: 10 czerwca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Kto został w robiony w kredyt na 4.99% proszę pisać na lvbet@wp.pl
Autor: arek
niedzisiejszy bank
Dodano: 15 kwietnia 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Najgorszy bank jaki spotkałem na rynku.Masz konto w tym banku.maja wszystkie Twoje dane,ale żeby założyć mobilne konto oszczędnościowe mimo,że posiadasz już aplikację mobilna to proponują Ci wizytę kuriera lub machanie dowodem przed kamerą.I jeszcze uważają to za normalne.
Autor: : polak
zlodzieje i hamy
Dodano: 4 marca 2018
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
PO ROZPRAWIE UDOSTĘPNIĘ WSZYSTKIE ROZMOWY JAKIE NAGRAŁEM SAMI PORÓWNACIE JAK TO DZIAŁA ,JAK POSZCZAJĄ CIE W MALINY
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.