Logowanie Rejestracja
BOŚ opinie Klientów
BOŚ opinie

Opinie o banku BOŚ

BOŚ - ocena: 2.05 / 5 - liczba opinii 12

BOŚ Bank, czyli Bank Ochrony Środowiska jest bankiem komercyjnym. Intytucja finansowa opiera swoją misję na ekologii, kierując ofertę przede wszystkim do osób, które preferują styl życia eko. Wśród produktów dla klientów indywidualnych znajdują się  innowacyjne, proekologiczne produkty bankowe z dodatkiem „zielonych korzyści”.

 

Rachunki osobiste, kredyty i pożyczki, lokaty, karty kredytowe, produkty inwestycyjne, a także narzędzia prozwalające budować bufor bezpieczeństwa w postaci oszczędności, np. lokaty. Z kolei klienci korporacyjni mogą skorzystać z kredytów na przedsięwzięcia związane z ochroną środowiska, które jednocześnie sprzyjają rozwojowi biznesu.

Opinie klientów o BOŚ. Co myślą użytkownicy o BOŚ?

Zobacz analizę oferty BOŚ
Dodaj opinię o BOŚ:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku BOŚ (11):

Autor: wiesław
EKOKredyt Prosumen
Dodano: 26 czerwca 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Chciałbym na własnym przykładzie przedstawić prowadzony przez BOŚ Bank bezkarny proceder oszukiwania i naciągania klientów na kredyt. Mianowicie w 2016 wziąłem EKOKredyt Prosument (dotowany przez państwo) na zakup i montaż (6,5kw) instalacji fotowoltaicznej. Do treści całej umowy BOŚ Bank dołączył załączniki a na moje pytanie w jakim celu te załączniki? odpowiedź pracownika wydawała się logiczna cyt.,, aby klient nie musiał czytać całej umowy, gdyż najważniejsze informacje związane z kredytem i jego kosztami zawarte są w załącznikach” skoro tak, to faktycznie pomyślałem, że nie ma sensu czytać ( to był mój błąd), wierząc w uczciwość BOŚ Banku. Treść załącznika: Załącznik do Umowy Nr PR/2015/01/3545/430295300/U Informacje o: rzeczywistej stopie procentowej całkowitym koszcie kredytu, stanowiącym sumę wszystkich kosztów: odsetek, prowizji, opłat i kosztów usług dodatkowych całkowitej kwocie do zapłaty suma należnych bankowi odsetek za okres kredytowania 1573 zł opłaty i prowizje związane z udzieleniem kredytu: prowizja przygotowawcza -3% kwoty kredytu 936 zł 3) koszty usług dodatkowych 4) koszty ustanowienia i zwolnienia prawnego zabezpieczenia kredytu 0 zł całkowity koszt kredytu - 2509,00 zł całkowita kwota kredytu - 31200,00 zł całkowita kwota do zapłaty - 33709 zł (suma całkowitego kosztu kredytu i całkowitej kwoty kredytu) rzeczywista roczna stopa procentowa =1,64% Informacja o: rocznej stopie oprocentowania zadłużenia przeterminowanego oraz warunkach jej zmiany innych kosztach ponoszonych przez Kredytobiorcę w związku z niewykonywaniem przez niego zobowiązań wynikających z umowy. roczna stopa oprocentowania zadłużenia przeterminowanego +10,00% inne koszty +0 zł podpis pożyczkobiorcy stempel firmowy i podpis za Bank koniec załącznika. Wydawałoby się, że wszystko jasne, otóż ku mojemu zdziwieniu po roku obowiązywania umowy BOŚ Bank pobiera z mojego konta 1% corocznej prowizji od pozostałej sumy do spłaty. Wynika z tego, że BOŚ Bank świadomie zataił tą istotną informację w załącznikach czy też ustnej rozmowie oraz nie uwzględnił tej prowizji w/w przedstawionych wyliczeniach, zawyżając np. całkowity koszt kredytu o jakieś 65%. Na moje pisemne pytanie ,, to jaką w końcu sumę BOŚ Bank spodziewa się abym zwrócił bankowi?” BOŚ Bank odpowiada na piśmie i to jest zdumiewające cyt.,,że Bank nie jest w stanie określić całkowitej kwoty do zapłaty”, spekulując przy tym w wyjaśnieniach, mając oczywiście dołączony do umowy dokładny co do grosza harmonogram spłat. Treść zeskanowanych dokumentów można zobaczyć na mojej stronie internetowej http://kulinskiwieslaw.pl.tl/ w dziale dokumenty. Wiesław Kuliński
Autor: Adrian Stodolny
Nie polecam!
Dodano: 4 stycznia 2017
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Witam, Najbardziej podły Bank BOŚ bank!!! Odradzam wszystkim korzystanie z ich usług. Dezorganizacja w każdym calu!! Jak już upora się człowiek z tym chaosem to pozostaje brak profesjonalizmu w całej okazałości. Dziś to mnie wkurzyli totalnie. Raz od ponad dwóch lat, spóźniłem się z płatnością o jeden dzień - były święta i nowy rok i już na mnie nasłali PSY z firmy windykacyjnej. Wysłali pismo i zaraz dzwonili na telefon, dlaczego nie płacę w terminie. KURWA!!! aż krew mnie zalała. Płacę niemałe raty i tylko raz się spóźniłem, bo wracałem z urlopu. Ludzie omijajcie ten padół jak się da!!
Autor: diego de la vega
powinni postawic na reklame
Dodano: 25 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
nie wiem dlaczego ten bank jest tak malo popularny, jak dla mnie maja jedna z lepszych ofert na rynku. pozyczki, lokaty, konta osobiste, wszystko co tylko mozna sobie zamarzyc w jednym miejscu, a dalej jeden z najbardziej niedocenianych bankow w Polsce. ja mam EKOkonto i jak najbardziej jesgtem zadowolony, nie planuje zmieniac w najblizszym czasie
Autor: miki montana
rower
Dodano: 24 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
A wiecie co ja mam? rower z bosia! ha ha ha Skorzystałam z oferty banku i dostałam bon. Za ten bon kupiłam sobie rower. Taka sytuacja!
Autor: Janusz Marecki
kredyt dla prosumenta
Dodano: 24 września 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Dzięki dopłacie z NFOŚiGW mogłem kupić panele słoneczne na dach. Kredyt obsłguje BOŚ Bank. Mogę się wypowiedzieć tylko w samych superlatywach. Panie z oddziału w Bydgoszczy bardzo miłe i pomocne. Chyba przeniosę do nich konto osobiste.
Autor: BYT
Tyłem do klienta
Dodano: 12 lipca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Kredyt hipoteczny w Banku Ochrony Środowiska? Stanowczo odradzam. A czemu? Oto moja historia: 6 lat temu wzięłam kredyt hipoteczny w BOŚ w Katowicach. Kredyt drogi, w Euro, ale taka była wtedy moja sytuacja. Teraz zmieniłam kredyt na połowę tańszy, podpisałam umowę z nowym bankiem, bank przelał pieniądze na rachunek techniczny w BOŚ i... pieniądze zginęły na 6 dni. I tak jak w środę nowy bank przelał pieniądze do BOŚ, to znalazły się dopiero cudem we wtorek. Klient banku nie ma wglądu do swojego konta technicznego, okazuje się, że pracownik oddziału również. Dopiero po pojechaniu do oddziału do innego miasta, pracownik mi podpowiedział, że trzeba dzwonić do centrali banku ale trzeba to zrobić z oddziału, w którym wszystko załatwiam. Faktycznie, tam w końcu pani, która od 6 dni nie potrafiła znaleźć mojego przelewu, nazwijmy ją Sowa, dodzwoniła się do centrali, która jej potwierdziła, że pieniądze zostały przelane tydzień temu! A ja codziennie po 3 razy do banku jeździłam i żaden pracownik w Katowicach mi nie był w stanie pomóc. Wystarczył jeden telefon. Dziwne jednak, że pracownik zwykłej placówki nie ma możliwości wglądu w system. Kontakt telefoniczny z serwisem banku jest również poniżej krytyki, pracownicy odsyłają praktycznie z wszystkim do oddziału. Pieniądze się znalazły, pani Sowa potrzebowała potem dnia, żeby ustalić, dlaczego kwota w złotówkach została tak dziwnie przewalutowana! Pracownik banku nic nie słyszał o spreadzie! Tu moje drugie ostrzeżenie: patrzcie przy przewalutowaniu na kurs dewiz w BOŚ! Średnio jest zawsze wyższy o 20 groszy nić kurs NBP. Podsumowując bardzo się cieszę, że udało mi się zmienić kredyt i opuścić ten przestarzały bank, który traktuje swoich klientów gorzej niż urzędnik petenta.
Autor: Anty BOŚ
BOŚ to przeźytek - radzę uciekać
Dodano: 26 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie polecam BOŚ Banku w Katowicach, na Mickiewicza jak BOŚ w ogóle a już najbardziej kredytu hipotecznego. Pracownicy filii na Mickiewicza są niemili, powolni i do tego niekompetentni. Kolejki do kas są po pół godziny, choć przy stoliku jedna osoba, reszta pracowników powoli się przechadza z jednej na drugą stronę. Panie nie znają odpowiedzi na najprostsze pytania, o pomocy można zapomnieć.
Autor: WJ77
DRAMAT
Dodano: 3 września 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
DRAMAT. Bank bez jakiejkolwiek wcześniejszej informacji wypowiedział overdraft i to praktycznie z datą wsteczną a zadłużenie przekazał do zewnętrznej firmy windykacyjnej. Nigdy nie spotkałem się z takimi praktykami. Na infolinii nie można z nikim porozmawiać i tak samo w oddziale nie ma o czym. Istny PRL! Nigdy nie byłem w ten sposób potraktowany przez bank. Gratuluję wspaniałych "praktyk proklienckich" powodzenia! Moja noga tam już nie postanie!
Autor: kolomo
oszusci
Dodano: 2 września 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
kłamią to nie jest polski bank całkowita niekompetencja w Legnicy są ludzie całkowicie nie odpowiedzialni nie potrzebują kasy maszej oni dostają za darmo
Autor: bolek
klient
Dodano: 26 marca 2014
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie mam już zaufania do tego banku, raz próbowano mnie oszukać na 1000 zł,dzięki mojemu rozsądkowi i szybkiemu działaniu sprawę wyprostowano.Dwa razy się zawiodłem na tym banku.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.