Logowanie Rejestracja
Bank PeKaO SA opinie Klientów

Bank PeKaO SA opinie

Opinie o banku Bank PeKaO SA

Bank PeKaO SA - ocena: 1.75 / 5 - liczba opinii 157

Bank Pekao z blisko 90-letnią tradycją jest ukierunkowany na obsługę klientów indywidualnych, korporacyjnych, a także małych i średnich przedsiębiorstw oraz rolników i firm z branży rolno-spożywczej (Agrosfera). Jeden z liderów polskiego rynku finansowego (m.in. pod względem kapitału) dysponuje siecią ponad 1000 oddziałów w całym kraju oraz aplikacją do płatności mobilnych PeoPay. Oferuje też dostęp do sieci

ponad 1800 bezpłatnych bankomatów w Polsce i ok. 20 tys. w 17 krajach Europy.

 

Wśród produktów znajdziemy pożyczki gotówkowe, kredyty mieszkaniowe oraz bogatą ofertę kont osobistych stworzonych z myślą o różnych klientach (studentach, młodzieży między 13. a 18. r.ż., rencistów i emerytów, osób stawiających na mobilność itp.), kart kredytowych, ubezpieczeń i produktów oszczędnościowych (m.in. lokaty, rachunek oszczęnościowy dla dzieci, programy oszczędnościowe, produkty strukturyzowane).

Opinie klientów o Bank PeKaO SA. Co myślą użytkownicy o Bank PeKaO SA?

Zobacz analizę oferty Bank PeKaO SA
Dodaj opinię o Bank PeKaO SA:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Bank PeKaO SA (176):

Autor: Adam Roig
Ten bank już nic dla mnie nie ma
Dodano: 13 stycznia 2016
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zostałem klientem Pekao SA gdy mój oddział BPH został przejęty po podziale tego krakowskiego banku. Przez lata było cudownie- najlepsza eLokata odnawialna, na 5 dni, swego czasu nawet na 5 %... Po kupnie przez Unicredito było juz tylko coraz gorzej. Odsetki spadały wszędzie ale tutaj najszybciej. W tej chwili Pekao nie ma juz NIC do zaoferoania. Odsetki na eLokatach sa śmieszne, najniższe na rynku. Co do zwykłego konta- inne banki daja nawet 4 % na ROR do pewnej kwoty a potem chocby 1 % ale to ciągle ROR. Konta oszczędnościowe dają w innych bankach tez nawet do 3 %. W pekao SA dają śmieszne ułanki procenta. Nie mówiąc o lokatach gdzie inne banki daja nawet 3 % na 3 mies. Po kilkunastu latach zlikwidowałem konto w pekao SA i nigdy wiecej. Włosi to zdziercy a bazują tylko na najwiekszej sieci usług dla firm- niedługo jednak wszyscy indywidualni klienci od nich odejdą.
Autor: Marcin S
konto
Dodano: 31 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Mam konto w tym banku od ponad 10lat otrzymalem 2 pozyczki na podstawie wysokosci przelewow na konto. Minimum formalnosci jestem zadowolony. Wrazie jakis problemow zawsze mozna sie z nimi dogadac. Panie w moim oddziale bardzo mile sympatyczne i pomocne.
Autor: Już niedługo BYŁY KLIENT
Porażka na całego
Dodano: 31 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem (a niedługo byłam) klientem PKO SA od 20 lat. Zaproponowano mi kredyt, powiedziałam że się zastanowię. Telefon dzwonił 5 razy dziennie (łącznie z Wigilią). Przed końcem roku udałam się do banku wypełnić wniosek i wziąć kredyt. Do ostatniego dnia mnie zwodzili (najpierw obniżając kwotę kredytu o połowę a szczytem bezczelności było ultimatum że mogę wziąć ale tylko na 7 LAT). Kwota śmieszna, poniżej 10.000 zł. Nie mam słów na to w jak lekceważący sposób mnie potraktowano. Szkoda mi jedynie cennego czasu który poświęciłam na z góry przegraną sytuację. Cóż stracili klienta który miał u nich 4 konta, ale widocznie na koniec roku im już to "wisiało". Plan na 31 grudnia wykonany, budżet zamknięty a klient niech "spada". Kredyt i tak dostanę w innym banku, wolę zapłacić więcej ale nie pozwolę by traktowano mnie jak śmiecia.Nie chcę nigdy więcej słyszeć o PKO SA.
Autor: Marcin
Leasin w peko to koszmar
Dodano: 31 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
jeden z samochodów który mam jest zakupiony na leasing w PEKAO. Generealnie same problemy, procedura leasingu koszmar, pracownicy nie potrafią udzielić informacji. Bezustannie wymyślają jakieś dodatkowe dokumenty. Nawet po tym jak otrzymałem auto Jeszce dociągną się jakieś wyimaginowane procedury. Pracownik obsługujący naszą firmę to jakiś dramat, ciągle tylko tłumaczy się, że to nie jego wina, że on nie wie, że to, że tamto.... tak sie zastanawiam co za firma trzyma takich ludzi, no chyba że to sposób prowadzenia biznesu. Generalnie odradzam i nie polecam !!!!
Autor: zdzinio
opinia
Dodano: 28 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Mam konto w tym banku i jestem zadowolony ,przelewy z zagranicy są nawet w ciągu jednego dnia, Jak wam nie wysłali kasy to i niema na koncie nawet tydzień.Obsługa internetowa super , przelewy zdefiniowane są ok , chyba ż jakaś niemota nie potrafi ustawić .Mi sie podoba
Autor: Justyna
bez sensu
Dodano: 23 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Nie jestem zadowolona z praktyki Banku odnośnie wykonywania przelewów. Prawie za każdym razem jest blokada i dopiero po telefonie pracownika pekao i wielu pytaniach taki przelew jest realizowany. Nie mogę wykonać swobodnie przelewu w podróży, w pracy, w ogóle nigdzie poza domem, bo nie chcę aby każdy słyszał jak podaję moje prywatne dane osobowe. Dlaczego Bank ogranicza mi swobodę wykonywania przelewów? zabezpieczeniem są hasła, tokeny, wezwania - po co jeszcze za każdym razem odpowiadać na pytania typu panieńskie nazwisko matki? czy to się kiedyś skończy?
Autor: ROZCZAROWANY I OSZUKANY
LICHWA
Dodano: 14 grudnia 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
BANK- LICHWA. aby otrzymać kredyt trzeba mieć bardzo duże wpływy na konto, dodatkowo oprocentowanie bardzo duże i jeszcze większe jeżeli uprzesz się z odmową ubezpieczenia.obsługa konta bardzo duża 11,50zł, każda transakcja kartą obarczona jest prowizją np. płacisz kartą w sklepie pobierana jest prowizja 0.99zł, wypłata z bankomatu 1.49zł., transakcje przez internet 0,20 zł. Omijajcie ten bank, lepiej dopytać się o warunki w innych bankach- PEKAO SA zdziwisz się jak przeanalizujesz wyciąg bankowy za co płacisz. SKANDAL.
Autor: Malgosia
tragedia
Dodano: 25 listopada 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Ostrzegam przed tym bankiem .Tragedia.Miesiac temu złożyłam z mężem wniosek o pożyczkę . Co tydzień potrzebowali jakieś dokumenty. Cholery można dpstać. W dniu dzisiejszym dostaliśmy odmowe. Paniusia z infolini zadzwonila do mnie byłam w pracy poprosiłam żeby zadzwoniła za godzinę, to napisała , że nie ma kontaktu z klientem. Ręce opadają. Paniusiu jak ci praca nie odpowiada to się zwolnij na twoje miejsce jest dużo więcej osöb . To nie pierwszy raz ta paniusia odrzuca wnioski . Co do obsługi w oddziale w Opolu panie są bardzo miłe i sympatyczne. Pozdrawiam
Autor: Moloch
NIE POLECAM
Dodano: 20 listopada 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Założyłem konto internetowe w tym nieszczęsnym banku, okazało się, że karta która została mi wydana trafiła w czarną dziurę i nigdy do mnie nie dotarła. Oczywiście o karcie dowiedziałem się podczas rozwiązywania umowy!!! Aby załatwić cokolwiek na swoim koncie INTERNETOWYM należy za każdym razem udać się do placówki, ponieważ internetowo bądź telefonicznie nic się nie da załatwić, kompletnie nic!!! Bank ten nie potrafi nawet rozwiązać umowy z klientem (rozwiązanie oczywiście osobiście w placówce), okres rozwiązania umowy ustalony na 1 miesiąc, przy czym z konta nie można korzystać już dzień po podpisaniu oświadczenia. NIE POLECAM TEGO WŁOSKIEGO NIESZCZĘSNEGO BANKU!!!
Autor: klaudia
TRAGEDIAAAAAAAAAAAAA
Dodano: 18 listopada 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
jest to kropny bank , !!!!!!!!!!!!!!! CZEKAM NA PRZELEW OD PONIEDZIAŁKU DZISIAJ JEST ŚRODA. ! NO LUDZIE KOCHANI ILE MOŻE IŚĆ PRZELEW NAJGORSZY BANK JAKI MOŻE BYĆ ,!!! NIE POLECAM , !
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.