Logowanie Rejestracja
Bank PeKaO SA opinie Klientów

Bank PeKaO SA opinie

Opinie o banku Bank PeKaO SA

Bank PeKaO SA - ocena: 1.75 / 5 - liczba opinii 157

Bank Pekao z blisko 90-letnią tradycją jest ukierunkowany na obsługę klientów indywidualnych, korporacyjnych, a także małych i średnich przedsiębiorstw oraz rolników i firm z branży rolno-spożywczej (Agrosfera). Jeden z liderów polskiego rynku finansowego (m.in. pod względem kapitału) dysponuje siecią ponad 1000 oddziałów w całym kraju oraz aplikacją do płatności mobilnych PeoPay. Oferuje też dostęp do sieci

ponad 1800 bezpłatnych bankomatów w Polsce i ok. 20 tys. w 17 krajach Europy.

 

Wśród produktów znajdziemy pożyczki gotówkowe, kredyty mieszkaniowe oraz bogatą ofertę kont osobistych stworzonych z myślą o różnych klientach (studentach, młodzieży między 13. a 18. r.ż., rencistów i emerytów, osób stawiających na mobilność itp.), kart kredytowych, ubezpieczeń i produktów oszczędnościowych (m.in. lokaty, rachunek oszczęnościowy dla dzieci, programy oszczędnościowe, produkty strukturyzowane).

Opinie klientów o Bank PeKaO SA. Co myślą użytkownicy o Bank PeKaO SA?

Zobacz analizę oferty Bank PeKaO SA
Dodaj opinię o Bank PeKaO SA:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Bank PeKaO SA (176):

Autor: Były klient
UCIEKAJCIE!
Dodano: 26 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Opinia BARDZO negatywna!!! Od trzech miesięcy nie zamknęli konta, mimo złożenia odpowiedniej dyspozycji, mimo telefonów na tą ich quasi-infolinię, mimo trzech wizyt w oddziale. Tak jakby na siłę trzymali klienta, bo widzą, że ich ubywa z dnia na dzień. Zdecydowanie NIE myślcie o zakładaniu konta u tych zakłamanych zdzierców. Drogo, absurdalne opłaty za przelewanie SWOICH pieniędzy ze SWOJEGO konta oszczędnościowego, i to wcale niebagatelne sumki mogą się okazać. Jakby tego było mało, bardzo mało bankomatów bezpłatnych (Euronet już nie) i głupkowate tłumaczenie, że to ze względu na jakieś idiotyczne "ułatwienia" dla klientów i wprowadzenie opcji wypłaty w sklepach - w skali kraju punktów tych jest jak na lekarstwo...
Autor: klient
Odmowa transakcji kartą
Dodano: 26 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Dzisiaj w nocy, nie przeszła mi transakcja kartą, śpieszyłem sie na pociąg, jednak musiałem wracać do domu po drobniaki żeby zapłacić za przejazd. Tak może się stać z każdym w kluczowy moment. Proszę zwrócić na to uwagę i nie ufać banku na 100%, tak jak ja to zrobiłem(((
Autor: klient
obsuga- żenada
Dodano: 25 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jestem klientem Banku w Białymstoku od czasów, gdy był to jeszcze Bank Narodowy.Obsługuje mnie doradca VIP.Wszelkich formalności zazwyczaj dokonuję drogą elektroniczną .Do tej pory nie miałem większych zastrzeżeń,ale niestety nastały takie czasy, że pracownica nie potrafi załatwić tak prostej sprawy, jak odwołanie polecenia zapłaty.10 czerwca podpisałem wymagane dokumenty na tę dyspozycję, a płatność jak szła tak idzie.,,Dzięki"pracownicy muszę teraz czekać na zwrot niesłusznie pobranych środków liczonych w setkach zł.
Autor: gosia
BANK S.A.
Dodano: 25 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
oszuści,oszuści i jeszcze raz OSZUŚCI.../.
Autor: Konrad
Dno i kupa mułu
Dodano: 19 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Zadzwoniłem na infolinię z zapytaniem o rozwiązanie umowy, dotyczące braku powiadomienia mnie o zmianach w regulaminie, odnośnie naliczania prowizji przy wypłacie gotówki z bankomatów euronetu. Uważam, że o takich zmianach bank powinien mnie poinformować i to na tyle wcześniej bym mógł złożyć wypowiedzenie umowy przed wejściem jej w życie. Bank oczywiście nie raczył mnie o tym powiadomić, wystarczyłby list, emial, telefon, w końcu żyjemy w XXI wieku. Oczywiście nikt się na to nie wysilił, ale dzwonić do mnie co tydzień z zapytaniem czy nie chce kredytu/pożyczki itp. to na to czas zawsze mają. Odnośnie infolinii ktoś miał do mnie dzwonić w przeciągu 2 dni, minęło już 1,5tygodnia i oczywiście znów zostałem olany. To wybitnie przedstawia jaki poziom kultury ma bank do swojego wieloletniego klienta. Wychodzi na to, że to ja jestem dla banku, a nie bank dla mnie. Na szczęście idę dziś osobiście do placówki zamknąć konto i będę upierał przy natychmiastowym rozwiązaniu umowy. Żadne miesięczne wypowiedzenia, bo już przeczytałem sobie na tej stronie w czym rzecz.
Autor: Przedsiębiorca
Konto
Dodano: 18 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Komunistyczne procedury podczas prostych przelewów.
Autor: ozzy
lichwa
Dodano: 18 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
100% lichwiarstwa!!! Odradzam ten `bank`
Autor: Przemek
polecam ten BANK
Dodano: 16 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Pozytywna
Ja już kilka lat mam u nich konto i spłaciłem kilka wysokich kredytów , dziś też podpisałem umowę na nowy bardzo wysoki kredyt i jestem zadowolony z oprocentowania i bardzo niskiej prowizji 0.2 %. Problemy pojawiają się jak ktoś nie spłaca w czasie rat i tak chyba jest z większością tych co negatywnie oceniają bank . Zanim podpisałem umowę byłem w 15 innych bankach i w żadnym takich dogodnych warunków nie dostałem (jestem zwykłym Kowalskim ) to jest szczera wypowiedź .
Autor: ma..ta
bank do du...
Dodano: 16 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
wczoraj dostałam przelew na konto. Został on odnotowany ale pieniędzy na koncie brak. Czy ten bank robi sobie jaja ze mnie? Mam na koncie zero złotych a powinno być 170
Autor: Hieronim
Rozstanie po ponad 20 latach
Dodano: 30 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wyjątkowo chciwy i pazerny bank, miałem od zawsze w nim konto (ponad 20 lat, nawet kiedy jeszcze logo z żubrem nie miał) . Po akcji z prowizją od każdej!!! wypłaty z euronetu (złamanie umowy tak naprawdę, bankomaty euronetu miały być zawsze bezpłatne) , opłaty za wypłatę peo pay, za kartę, za wszystko co możliwe właściwie - likwiduję wszystkie konta. Ostatecznie i z żalem , że tak późno to robię. Rodzinę też stąd zabieram. Koniec! To fajnie , że z moich i innych klientów pieniędzy postawiliście sobie brzydkie, kompletnie bez polotu, czerwonawe szklane stodoły na Żwirkach, cudownie, że macie taki pseudoszykowny biurowiec biurowiec na Grzybowskiej a Wasz prezes Luigi otwiera stawkę najlepiej zarabiających prezesów banków w PL (8,3 mln w zeszłym roku, prezes następnego w rankingu nawet połowy tego się nie nachapał - przyzwoitość! tak, cudowny świetny bank to i taka gratyfikacja !) A kiedy człowiek chce zasięgnąć porady w kwestii lokaty czy jakiejkolwiek innej panie rozkładają ręce , kiedy tylko podać im pierwszy z brzegu przykład , że w innym banku, za rogiem mają o wiele lepsze warunki. Wszystkiego tak naprawdę - kont, usług, kursów walut itd. Wiem po sobie, że ludzie trzymają tu konta tak przez rozpęd, siłą inercji i z przyzwyczajenia ale policzcie sobie ile teraz tak naprawdę cudowny pekao sa zdziera z Was. Za wszystko! Miarka się przebrała. A dla takich ( głupio, wiem, choć powinna być to wartość) wiernych klientów macie jedno - figę! I zwiększanie prowizji. I lady z białych marmurków jak sprzed 20 lat w niektórych oddziałach, jakbym wracał do czasów szczęk i łóżek polowych. Potraficie dzwonić tylko namolnie i wpychać się z tą Waszą pożyczką ekspresową i innymi bzdetami - tak właśnie "nowocześnie" i współcześnie myśli Wasz marketing. A to żeby złamaną kartę ikm zamówić w swoim oddziale poprzez inny (bo np niewygodnie mi do centrum specjalnie po to jechać) to już przekracza pojęcie Waszej elastyczności i wykonania jakiegokolwiek kroku w stronę klienta. Dziękuję za to, dość, nie dorzucam się więcej do pensji Luigiego, arrivederci!
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.