Logowanie Rejestracja
Bank BPH opinie Klientów

Bank BPH opinie

Opinie o banku Bank BPH

Bank BPH - ocena: 1.30 / 5 - liczba opinii 138

Bank uniweBank BPH Opiniersalny, nastawiony głównie na obsługę klientów indywidualnych, małych i średnich przedsiębiorstw. Wśród oferowanych produktów znajdują się rachunki oszczędnościowo-rozliczeniowe, kredyty gotówkowe i hipoteczne, lokaty i rachunki oszczędnościowe.

 

 

W 2013 roku Bank BPH zajmował 12. miejsce pod względem wartości aktywów; po pierwszym kwartale 2015 roku spadł w rankingu o jedno oczko.  Aktualnie na czele banku stoi Richard Gaskin.

Opinie klientów o Bank BPH. Co myślą użytkownicy o Bank BPH?

Promocja tygodnia w Bank BPH:

kredyt gotówkowy

  • pożyczka nawet do 200 tysięcy
     
  • wstępna decyzja kredytowa już w 10 minut
     
  • spłata ratalna nawet do 120 miesięcy

 

Dodaj opinię o Bank BPH:
Autor:
Tytuł:
Ocena:
Treść:

Opinie o banku Bank BPH (149):

Autor: karolina 1111
weryfikacja
Dodano: 10 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Weryfikują stałych Klientów jak potencjalnych naciągaczy ...Mam konto od 8 lat i stałe wpływy od 5lat. Za każdym razem sprawdzają kilka dni, nigdy nie rozpatrują wniosku od ręki. Klient czuje się niekomfortowo zasypywany szczegółowymi pytaniami np. dlaczego pensja w jednym miesiącu wyniosła tyle, a w drugim tyle? Dodam,że moje dochody znacznie przekraczają śmieszną średnią krajową, a dla Banku nadal jestem chyba niewiarygodna!!!
Autor: grzegorz
kradziesz
Dodano: 5 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
nie dajcie się bph okradać tylko walczcie tak jak ja łape ich na błędach oszustwach pisze pisma do nich jak nie pomaga to prokuratura jak nie da rady to wyżej napisze i róbcie tak samo aż do skutku
Autor: grzegorz
uczciwość
Dodano: 5 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
udzielili mi kredytu z ubezpieczeniem teraz nie ma kto wypłacić ubezpieczenia bank dokumenty zagubił ubezpieczyciel zwala na bank wine rzecznik do knf mnie skierował której bank odmówił negocjacji w mojej sprawie po prostu fair
Autor: tf
omijajcie BPH szerokim łukiem
Dodano: 2 czerwca 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Mialem u nich konto bezplatne, myk myk po paru latach nagle okazalo sie ze place prawie 30zl na miesiac za prowadzenie konta. Po drugie - mialem u nich kilka kredytow splacanych bez problemowo. Z ostatnim kredytem zaczalem sie spozniac z ratą, ale nadal placilem regularnie. Zawalili mnie telefonami od windykatorow dzwoniacych po kilkanascie razy dziennie, ktorzy kompletnie bezczelnie i obcesowo żądali ode mnie spowiadania sie przez telefon z mojej sytuacji finansowej i tego co robie zeby miec pieniadze na ratę, straszyli oplatami dodatkowymi, uprzejmie radzili zebym od rodziny pożyczył bo oni wymagają zebym sie wywiązał z umowy. Złożyłem skargę na bezczelne postepowanie windykatorów, to odpisali, uwaga, żebym placił na czas to nie bede miał takich telefonów.
Autor: Marek de Rozprza-Faygel
dialog ze złodziejem
Dodano: 26 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
robi mi się niedobrze, jak czytam wasze brednie, działanie banku BPH do złudzenia przypomina działanie polskiego kraju..to własnie Polska was okrada...!!!
Autor: KRZYSZTOF DĄBROWSKI
NEGOCJACJE
Dodano: 25 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Jeszcze chciałem dodać komentarz odnośnie negocjacji z bankiem BPH w sprawie spłaty kredytu we frankach. Zaproponowałem bankowi , że spłacę całe zadłużenie w PLN w dniu zaciągania kredytu, dając im zysk w postaci 7 lat spłacania kredytu z odsetkami. Odpowiedzieli mi , że nie ma takiej możliwości, że nie ma żadnej możliwości restrukturyzacji kredytu i, że mają dojną ,,krowę,, którą będą doić do końca. Wcześniej przy braniu kredytu chciałem negocjować kilka punktów w umowie kredytowej lecz bank na to się nie zgodził, skwitował albo Pan bierze kredyt na naszych warunkach albo ...do widzenia. Zwykły śmiertelnik nie ma żadnych szans negocjacji czegokolwiek wynegocjować ...Pnie Petru
Autor: KRZYSZTOF DĄBROWSKI
WYŁUDZENIE, OSZUSTWO
Dodano: 25 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Wziąłem kredyt hipoteczny w banku GM na kwotę 150 000CHF na budowę domu pod Warszawą. W marcu 2011 dostałem pismo z banku, BPH, w którym oświadczono, że doliczono mi opłatę manipulacyjną w kwocie 4591, 82zł z tytułu przekroczenia wskaźnika dopuszczalnego obciążenia nieruchomości w wysokości 80% wartości nieruchomości. Wszystko by było OK, gdyby nie samo wyliczenie tego wskaźnika. Kwestią sporną w moim przypadku jest wycena nieruchomości. Po wielu pismach otrzymałem informację, że bank wycenił moją nieruchomość metodą porównawczą na kwotę 407 300zł. gotowy wykończony dom z zagospodarowaną działką. Otóż wykonałem tą metodą, metoda porównawcza parami wycenę mojego domu. Nadmieniam, że mój dom znajduje się na małym osiedlu budowanym przez tego samego dewelopera domy o tych samych parametrach technicznych i porównywalnych działkach. Otóż mój sąsiad, który kupił kilka miesięcy wcześniej dom w stanie deweloperskim zapłacił 420 000zł, kilka miesięcy po moim kupnie domu następny sąsiad kupił taki sam dom za 450 000zł, za następne kilka miesięcy następny dom został sprzedany za 470 000zł. W metodzie porównawczej zawsze powinno się porównywać domy o podobnych wartościach użytkowych a chyba najlepsze w tej metodzie są domy budowane przez tego samego inwestora, domy o tej samych parametrach w tej samej lokalizacji. Przedstawiłem bankowi BPH swoją wycenę, metodą mieszaną tj. metodą porównywanie parami i metodą odtworzeniową, wycena była szczegółowa z obliczeniami zestawieniami itp. na kwotę 612 000zł. Jest to olbrzymia różnica z tym, co mi przedstawił bank. Wg moich obliczeń bank bezprawnie naliczył opłatę manipulacyjną. Pisałem kilkakrotnie do banku dzwoniłem, prosiłem o dostarczenie mi wyceny mojej nieruchomości przez bank. Na każdy mój list do banku odpowiadał za każdym razem inny pracownik, nie chciano mi dostarczyć wyliczeń, zestawień itp. wyceny mojego domu. Przypuszczałem, że go po prostu nie mają i ostatnie pismo mnie w tym utwierdziło gdyż bank stwierdził, że nie dostarczy mi foto inspekcji na podstawie, której wycenę wykonano!? Co ciekawe tą foto inspekcję wykonałem sam własnoręcznie na zakończenie budowy! Rozmawiając z konsultantami chciałem by mnie połączono, umówiono z osobą kompetentna w mojej sprawie, …nie ma takich możliwości,, to zawsze słyszałem, po prostu jakbym walił głową w mur. Czyż to nie jest zwyczajne wyłudzenie, a działanie banku, pracowników BPH za nieprofesjonalne, relacje z klientami powinny być oparte na zaufaniu, a ja nie mam zaufania do banku BPH, banku, który łamie prawo, ignoruje klientów, wyłudza niezasadnie pieniądze i ma czelność reklamować się, jako bank działający FAIR. Nie chcę iść z tą sprawą do sądu, ale w pewnym momencie bak BPH mnie po prostu do tego zmusi. Nadmieniam, że mam pewne doświadczenie w wyniesione ze studiów w wycenie firm.
Autor: Gosia
chyba zmienie bank
Dodano: 18 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Neutralna
Platforma internetowa non stop ma problemy. Jak mnie wyrzuca z systemu, albo w ogóle nie mogę się zalogować, to mi wmawiają na infolinii, że mam sobie nową Javę wgrać, którą zmieniałam ze starej w lutym tego roku. Na starej javie sprzed kliku lat jakoś bank działał całkiem dobrze. Usłyszałam, że aktualizacje to nie wszytsko i powinnam co miesiąc wgrać nową!!!żeby dobrze działa platforma. Ostatnio jak im komponenty do przelewów nie działały to mi kazali przeglądarki zmieniać, bo podobno na mojej nie działał. Do błędu i kłopotów z systemem przyznali się po kilku dniach dopiero. U nich zawsze wszytsko działą, to klient ma zepsuty sprzet!! bank nie dba też o klienta biznesowego, mimo, że doradcy i konsultanci są tak nachalni w ofertach , że się niedobrze robi. Jak przychodzi co do czego to sterta formalności, mimo, że klient od lat, wpływy na konto, obroty na rachunku... Zero elastyczności. Nie spodziewajcie się cudów.
Autor: józef
prawda
Dodano: 13 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
co to za wygłupy 11 05 2015 wpłacam rate w siedzibie banku rate a 13 05 2015 otrzymuje sms ze nie ma wpłaty niewiarygodny bank oszustwo na sto dwa
Autor: JAROSLAW BRDYS
Skarga okradzionego
Dodano: 1 maja 2015
Kalkulator kredytowy, opinie o bankach, opinie o chwilówkach, kalkulator pożyczek online, lista ofert wszystkich banków Negatywna
Ten bank kradnie swoich klientow albo o nich nie dba. W ogole o nich nie walczy. Tylko ostanio okradli mnie zlodzieje na 370zl co jest do sprawdzenia. Ci ludzie z banku sprawiaja wrażenie kompletnych idiotow (śmieszna infolinia) Nie bronią swoich klientow. W przyszlym tygodniu przenosze swoje konto biznesowe i personalne i karty do innego banku. Nie powiem jakiego, bo byscie mysleli, że to jest jakis atak konkurencyjny. Ich dewiza "fair play" to szyderstwo.
Zamknij
Ta strona używa COOKIES. Za ich pomocą zbieramy dane jedynie w celach statystycznych. Możesz usunąć pliki cookies z dysku twardego a także zablokować ich zapisywanie poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w regulaminie.